Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

Opinió: EDF publica el primer informe sobre l'aplicació de la Convenció de l'ONU

COMPARTIR:

publicat

on

istock_000011779821xlargeA 5 juny, la Unió Europea va publicar el seu primer document informe sobre l'aplicació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat (UN CRPD). La UE va ratificar la Convenció a 2010, convertint-se en el primer tractat internacional de drets humans ratificat per una organització regional com la Unió Europea. La UE té l'obligació de preparar i presentar un informe sobre les accions que es van prendre per donar efecte a la Convenció. Considerant-ho com un moment històric per als drets de les persones amb discapacitat, el Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF) dóna la benvinguda a la publicació de l’informe de la UE com un procés dinàmic i en evolució al qual vol contribuir compartint la visió clara i estructurada de 80 milions de persones amb discapacitats.

L'informe de la UE ofereix una descripció completa i informació sobre les accions realitzades per la Comissió Europea. Tanmateix, es perd l’oportunitat d’implicar el Consell i el Parlament Europeu, així com la Comissió als seus nivells polítics més alts. L’informe tampoc inclou la societat civil, principalment les organitzacions de persones amb discapacitat, així com desencadenar un debat substancial sobre el paper de la UE en l’aplicació dels drets de les persones amb discapacitat.

– The report outlines adopted measures, but does not include an assessment of their actual implementation and of the budget available to do so. In this sense, it also lacks self-criticism;
– The report presents a too strict view of the competences of the EU and of the actions in which the EU as a whole or the European Commission have been involved and have had impact on the rights of persons with disabilities;
– The report does not address the diversity of persons with disabilities.

EDF lamenta la visibilitat limitada de l'informe; és com una oportunitat perduda per part de la UE de sensibilitzar sobre els drets de les persones amb discapacitat, així com per dur a terme un debat públic amb la participació del Consell i del Parlament.

In order to cover the gaps of the EU report and present the real situation for 80 million Europeans with disabilities, EDF is in the process of preparing its alternative report with the involvement of other civil society organisations. The EDF’s alternative report is due to be published at the end of the year.

TheVEDF també demana al Parlament i al Consell que participin en el procés d’examen de l’informe de la UE per part del Comitè de la CRPD de l’ONU per fer front a aquestes preocupacions.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències