Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: Poder del pacient: desmantellament de la loteria sanitària

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

adam-mcleodPer Tom Van der Wal, Representant del pacient EAPM, Països Baixos (pacient amb melanoma)

Cada vegada hi ha més grups de pacients i ciutadans que prenen consciència del potencial de la medicina personalitzada, o PM, amb la seva capacitat de donar-los el tractament adequat en el moment adequat i situar-los al centre de l’atenció sanitària europea.

Sí, volem l’empoderament, sí, volem que les nostres malalties i les opcions de tractament s’expliquin d’una manera transparent, entenedora però no apadrinadora per permetre’ns participar en la codecisió, sí, volem posseir-les i tenir-les sense reserves. accés a les nostres pròpies dades mèdiques i, sí, volem un major accés als assaigs clínics i als tractaments transfronterers que puguin millorar la nostra vida i, en alguns casos, salvar-los.

anunci

Els problemes inherents a l’obtenció de l’anterior són molts, però entre les solucions hi ha; una millor formació per a professionals de la salut en tecnologies actualitzades (com ara els "òmics" que s'utilitzen en PM); una mentalitat diferent dels mateixos clínics que permet al pacient participar en la discussió i la presa de decisions a tots els nivells, la creació de cooperatives de dades que permeten als pacients no només accedir a totes les seves dades personals a petició, sinó que els dóna control sobre qui l'utilitza, com s'utilitza i quan, i; canvis des de molt alt, i amb això parlem del Parlament Europeu i de la Comissió Europea, per fer que els assajos clínics siguin una realitat més accessible i assequible als tractaments transfronterers i no només un somni de pipa.

En una UE de 500 milions de ciutadans, amb 28 milions d’estats membres que contemplen l’abisme d’una societat amb una població envellida que inevitablement emmalaltirà en algun moment, donar accés als pacients al millor tractament possible disponible a Europa no és només una qüestió moral, també és financera.

Esperem que sortim d’una recessió de l’economia que gairebé ha paralitzat diversos estats membres i, per descomptat, entre els serveis d’atenció mèdica contraproduents i contraproduents, entre els primers llocs de la llista de mesures d’austeritat. Això és una tonteria patent - si els pacients reben un millor tractament preventiu i / o millor en curs - utilitzant PM, per exemple, no només es mantenen fora dels costosos llits hospitalaris que són sotmesos a tractament per metges cars que utilitzen un kit car, sinó que molts podrien quedar-se a el lloc de treball durant el tractament, contribuint així a l’economia i ingressant al dipòsit d’impostos en lloc de drenar-lo. Els serveis sanitaris dels estats membres no són obvis i en particular, i la UE en general necessita veure què els està mirant a la cara.

anunci

En una altra qüestió, no menys important, però més específica, si els pacients poden entrar en un assaig clínic, i hi ha barreres que inclouen la manca d’informació sobre quan i on tenen lloc, dificultats per arribar al centre d’assaig que poden siguin transfronterers o, fins i tot, simplement regionals i, en alguns casos, amb manca d’elegibilitat, no perquè no s’adaptin al perfil de la prova, sinó perquè no poden accedir a les seves pròpies dades mèdiques per demostrar la seva idoneïtat a l’organitzador de la prova.

eapm_logo_final_MonoBlueEls legisladors de la UE i dels estats membres han de despertar i olorar el cafè. Organitzacions com la Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) lluiten pels drets dels pacients actuals i cal escoltar-los. Avui en dia els pacients tenen coneixement, frustració i exigeixen empoderament. No acceptarem el nostre destí de la mateixa manera que ho van fer els nostres pares i avis. Per què ho faríem quan coneixem molt sobre els nous mètodes i la ciència que hi ha i el seu potencial?

Els pacients deixaran d’acceptar una manca de finançament per a la investigació que salva vides, ja no acceptarem la patrocinació per part de metges clínics de moda, ja no acceptarem la retenció de dades personals que hauríem de tenir, ja no acceptarem ser deixats fora dels debats i dels processos de presa de decisions i no acceptarem a ningú que els nostres pacients moren innecessàriament per falta d’accés al millor tractament perquè van néixer amb la bandera equivocada o fins i tot amb un codi postal incorrecte.

La millor assistència sanitària disponible és un dret sota els principis bàsics de la UE, que no forma part d’un partit per guanyar i perdre. I com a pacients actuals, ens neguem a jugar a la loteria sanitària per més temps.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències