Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: Una tasca dura, però vital, de salut per als nous comissaris

COMPARTIR:

publicat

on

JacqminPer Didier Jacqmin (a la foto), Tresorer de l'EAPM, President de la SPO, Associació Europea d'Urologia

A finals d'aquest any Europa tindrà un nou Col·legi de Comissaris, homes i dones experimentats en política i nomenats pel seu estat membre.

Tots els interessats en el Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Creiem que és important que les persones que reben carteres que afecten l'agenda de salut siguin conscients del potencial de la medicina personalitzada, o PM. També és important que tinguin en compte la importància i el valor de PM mentre actuen per crear una Europa més sana i rica per als seus 500 milions de ciutadans.

L'horitzó de la salut està canviant ràpidament, les noves tecnologies ja estan transformant la manera com s'ofereix l'atenció sanitària avui, però cal fer molt per assegurar el futur de les generacions vinents.

Els nous comissaris les carteres dels quals afecten l'àmbit de la salut han de mirar molt més enllà del seu mandat de cinc anys i tenir com a objectiu construir un sistema a tota la UE que ofereix tractament i medicaments de manera més eficaç, a un ritme més ràpid, d'una manera èticament sòlida i amb més costos. -eficaç posant el pacient al centre de les discussions i, per tant, de les decisions sobre la seva atenció sanitària.

La població europea està envellint i la càrrega dels nostres sistemes de salut és cada cop més gran. Ja està clar que un model de talla única està obsolet i ja no pot funcionar correctament. Sense un canvi ràpid i radical, els nostres sistemes de salut tan apreciats es tornaran insostenibles.

L'EAPM creu fermament que, entre les moltes maneres en què la nova comissió pot afectar el canvi necessari i impulsar l'agenda endavant, és adoptar un tractament individual i personalitzat basat en l'última tecnologia del genoma, l'ús de "big data", una política de salut transfronterera. que realment funciona i no priva de drets als pacients a través de la seva ubicació geogràfica, un replantejament de com realitzem assajos clínics, un model més ràpid de banc a llit per introduir nous medicaments al mercat i, sobretot, més finançament i incentius per a la investigació.

anunci

S'ha de tenir en compte l'anterior, però és clar que s'ha de tenir en compte. Entre altres coses, correspon als nous comissaris crear un entorn en el qual el PM pugui prosperar amb l'assessorament, la persuasió, el suggeriment i, si cal, una legislació que encoratgi i permeti que els estats membres actuïn com un sol, perquè cap país sol pot resoldre el problema. problemes de salut emergents que tots ens enfrontem.

La salut no coneix fronteres i els seus problemes, tard o d'hora, ens afecten a tots. També recorre les carteres de diversos dels comissaris entrants amb resums que inclouen Agenda digital, Afers econòmics i monetaris, Salut i Política de Consum, Indústria i Emprenedoria, a més de Recerca, Innovació i Ciència, així com Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania.

Els comissionats corresponents hauran de cobrir, respectivament, entre altres temes els de big data, inversió en sanitat, assaigs clínics i més, col·laboracions publicoprivades i inversió en recerca, a més; per descomptat, els drets dels pacients.

Tant de bo, Europa està sortint d'una caiguda de l'economia que va provocar que les mesures d'austeritat tinguessin un efecte enorme sobre els serveis sanitaris en determinats estats membres. Això va passar en una UE on els estàndards ja eren molt diferents fins i tot abans de la crisi financera. A part de la innegable responsabilitat moral que té Europa amb els seus pacients, és evident que una manca d'inversió en els aspectes de la salut descrits anteriorment seria miope en el millor dels casos i temerària en el pitjor. Una UE més sana serà una UE més rica, per la qual cosa frenar la inversió en aquesta àrea és una economia falsa.

Les matemàtiques són senzilles: un millor tractament preventiu i/o un millor tractament continuat, l'ús de PM, per exemple, mantindrà els pacients fora dels llits d'hospital cars, cosa que els permetrà romandre en el lloc de treball durant el tractament, contribuint a l'economia en lloc d'ajudar a drenar-la.

EAPM discutirà els problemes anteriors i molts més conferència anual del 9 al 10 de setembre a Brussel·les. Això reunirà totes les parts interessades, inclosos els nous eurodiputats, i està previst que precedeixi el mandat de cinc anys de la nova Comissió Europea. Només amb el suport d'aquests nous comissaris podem treballar per construir una Europa sana i rica, i una Europa digna dels seus objectius declarats. Els desitgem el millor.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències