Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La seguretat del pacient: Els progressos realitzats, més necessària

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

infermera-300x225Un paquet sobre seguretat dels pacients publicat avui (19 de juny) per la Comissió Europea posa de manifest com la Comissió i els països de la UE aborden el repte de la seguretat dels pacients, els avenços realitzats des del 2012 i les barreres a superar per millorar la seguretat dels pacients, tal com es preveu en una recomanació del Consell de 2009. Tot i que es va fer un progrés significatiu pel que fa a la configuració de programes nacionals de seguretat dels pacients i la posada en marxa de sistemes per informar els efectes adversos dels pacients, encara queda molt per recórrer en matèria d’aplicació de disposicions sobre l’empoderament dels pacients i, en particular, en matèria d’educació i formació dels treballadors sanitaris. Els documents publicats avui s’incorporaran al procés de reflexió que s’està duent a terme actualment sobre les futures accions a nivell de la UE sobre seguretat dels pacients i qualitat assistencial.

Tonio Borg, comissari europeu de salut, va dir: "Quan els nostres ciutadans van a un hospital, esperen assistència sanitària segura. La bona notícia és que ara la majoria dels estats membres tenen en marxa programes de seguretat dels pacients. La mala notícia és que, malgrat aquest progrés, encara hi ha esdeveniments adversos en els entorns sanitaris i la seguretat dels pacients poques vegades forma part de la formació dels treballadors sanitaris. Per tant, hem d’esforçar-nos per garantir una major seguretat dels nostres ciutadans en entorns sanitaris."

El paquet consta de tres documents:

anunci

1 L'informe sobre l'aplicació de la Recomanació del Consell de 2009 sobre seguretat dels pacients

El 2009, una recomanació del Consell sobre la seguretat dels pacients i les infeccions associades a la salut va plantejar una estratègia general a nivell de la UE amb quatre àmbits d’actuació: 1) polítiques i programes sobre seguretat dels pacients, 2) capacitació dels pacients, 3) notificació d’esdeveniments adversos i aprenentatge dels errors i 4) educació i formació dels treballadors sanitaris.

Després de l'informe de 2012 sobre l'aplicació de la recomanació, que va demostrar els avenços dels estats membres i va identificar àrees que requereixen més esforços, l'informe d'avui apunta a avançar més en els darrers dos anys, sobretot en les següents àrees:

anunci
  1. Desenvolupament de polítiques i programes sobre seguretat dels pacients: 26 països van desenvolupar o estan finalitzant estratègies o programes de seguretat dels pacients. Ara les normes de seguretat del pacient són obligatòries a 20 països (11 al 2012) i 19 països utilitzen les directrius de seguretat del pacient.

  2. Sistemes d'informes i aprenentatge sobre esdeveniments adversos: ara existeixen a 27 països (15 el 2012), majoritàriament a nivell nacional (21) i a nivell de proveïdor d’atenció mèdica (13). Ara és més probable que els pacients informin que van patir danys mentre rebien assistència sanitària: el 46% va informar d’efectes adversos el 2013 i només el 28% el 2009.

  3. Empoderament del pacient: 18 països informen els pacients sobre les normes de seguretat dels pacients, les mesures de seguretat per reduir o prevenir els errors, els drets al consentiment informat del tractament, els procediments de queixa i la reparació disponible (només cinc el 2012)

Quan es tracta de l’impacte de la Recomanació, 21 dels 28 països que van informar van dir que augmentava la consciència a nivell polític, 20 deien que augmentaven la consciència en entorns sanitaris i 16 van dir que desencadenava accions concretes.

No obstant això, l’informe conclou que cal fer esforços continus a nivell de la UE per augmentar la seguretat dels pacients i la qualitat de l’atenció, i proposa una llista d’accions que inclouen el desenvolupament de directrius sobre informació als pacients, sobre l’estàndard de seguretat dels pacients i una definició comuna de la qualitat dels pacients. cura.

Pel que fa a la prevenció d’infeccions associades a l’assistència sanitària, l’informe va concloure que calen més esforços, en particular, per garantir un personal especialitzat en control de la infecció en entorns sanitaris i la capacitat d’aïllament dels pacients infectats.

2 L'enquesta de l'Eurobaròmetre sobre seguretat dels pacients i qualitat assistencial, realitzada entre novembre i desembre de 2013 als 28 països de la UE, demostra que:

  1. Poc més de la meitat (53%) dels ciutadans de la UE creu que és probable que els pacients puguin ser danyats per l'atenció hospitalària del seu comtat. No obstant això, aquest percentatge varia molt entre països: del 82% a Xipre al 21% a Àustria.

  2. Com el 2009, l'última vegada que es va fer una enquesta d'aquest tipus, poc més d'un quart (27%) va dir que ells o un membre de la família han experimentat un esdeveniment advers mentre rebien assistència sanitària. Els que vivien a les zones nord i occidental de la UE eren més propensos a dir-ho.

  3. Dels que van experimentar un esdeveniment advers, el 46% ho va informar, en comparació amb només el 28% el 2009, que va apuntar a un augment notable de l’empoderament dels pacients. L'increment va ser encara més significatiu en països específics, com ara França (+ 61%), Espanya (+ 40%) i Luxemburg (+ 32%).

  4. Malgrat això, en el 37% dels casos en què es va informar de l'esdeveniment advers "no va passar res". Tot i això, un de cada cinc va rebre disculpes del metge o de la infermera, mentre que el 17% va rebre una explicació de l’error per part de la central sanitària.

3 Els resultats de la consulta pública que es va desenvolupar entre desembre de 2013 i febrer de 2014 mostra que la societat civil (més del 90%) encara considera la seguretat dels pacients com un problema a la UE. Els resultats van mostrar un suport aclaparador a totes les àrees de millora identificades per la Comissió. Segons els enquestats, les mesures més efectives són la implicació de professionals de la salut, les lleis nacionals vinculants, la participació d’organitzacions de pacients i la cooperació de la UE en matèria de seguretat dels pacients. A més, la majoria dels contribuents (72%) consideren que ampliar l’abast de l’acció de la UE de la seguretat dels pacients a una qualitat assistencial més àmplia aportaria beneficis considerables. La seguretat dels pacients es veu com el resultat d’una assistència d’alta qualitat que ha de ser segura, eficaç i respectuosa amb les necessitats i la dignitat dels pacients.

Fons

S'estima que el 8-12% dels pacients ingressats a l'hospital a la UE pateixen esdeveniments adversos mentre reben assistència sanitària, com ara: infeccions associades a la salut (aproximadament el 25% dels esdeveniments adversos), errors relacionats amb la medicació, errors quirúrgics, dispositius mèdics fallades, errors en el diagnòstic i no actuació sobre els resultats de les proves. Es calcula que 4.1 milions de pacients anuals a la UE adquireixen una infecció associada a l’assistència sanitària i, com a conseqüència, almenys 37 moren.

Es poden presentar tots els documents i més informació sobre la seguretat dels pacients a la UE trobat aquí.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències