Connecteu-vos amb nosaltres

medi ambient

ENSSER dóna la benvinguda a la re-publicació de l'estudi de blat de moro transgènic

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

blat de moro_VGENSSER celebra la publicació de les dades de l’estudi d’alimentació de rates a llarg termini amb blat de moro NK603 tolerant a l’herbicida i l’herbicida Roundup associat més la publicació de les dades en brut pels investigadors del grup del professor Séralini. Aquest estudi fa un seguiment de l’estudi Monsanto presentat al regulador europeu en suport de la seva declaració de seguretat per a la seva aprovació comercial. L’estudi va utilitzar el mateix tipus de rates que el de Monsanto. Es van alimentar amb blat de moro modificat genèticament (GM) tolerant a Roundup (603% de la dieta), cultivat amb o sense l’aplicació de Roundup junt amb Roundup sol (11 ppb del pesticida complet que conté glifosat i adjuvants) en aigua potable per 0.1 anys. L’EFSA accepta estudis d’alimentació de rates que finalitzen al cap de 2 dies, la qual cosa constitueix una fracció de tota la vida útil de les rates i, per tant, només tracta la toxicitat a curt termini. Séralini i els seus col·legues van ampliar aquest període a una vida útil completa per estudiar els efectes crònics a llarg termini.

Els resultats més significatius de l’estudi ampliat de Séralini i els seus col·legues són signes de toxicitat per a tots els tractaments de blat de moro GM ruixat i sense ruixar amb tractaments només Roundup i Roundup. La majoria d’aquests signes es van produir al cap de 90 dies. Les anàlisis bioquímiques van confirmar problemes renals crònics per a tots els tractaments, per als dos sexes i també un nombre més elevat de problemes hepàtics greus. En les dones, tots els grups de tractament van mostrar un augment de dos a tres en la mortalitat i les morts es van produir abans. Aquesta diferència també va ser evident en tres grups masculins alimentats amb blat de moro transgènic. Tots els resultats van ser dependents de l'hormona i del sexe, i els perfils patològics van ser comparables. Per últim, però no menys important, les femelles van desenvolupar grans tumors mamaris amb més freqüència i anterioritat als controls; la hipòfisi era el segon òrgan més discapacitat; l'equilibri hormonal sexual es va modificar pel consum de blat de moro transgènic i tractaments Roundup. Aquestes dades són preocupants i requereixen estudis de seguiment dissenyats per consolidar encara més si aquests signes de toxicitat són una prova de toxicitat. Aquestes dades s’han de contextualitzar amb dades publicades recentment per altres investigadors independents de Sud-amèrica i Europa, que publiquen dades que ens obliguen a tornar a considerar les avaluacions de toxicitat prèvies de Roundup i Glifosat.

Quan es va publicar originalment a la revista Elsevier, Food and Chemical Toxicology (FCT), el setembre de 2012, la indústria de GM i els seus científics associats van iniciar una campanya mundial en pocs dies, i el seu únic objectiu era "disparar al missatger" amb l'esperança que les dades així quedaran invalidats. En un comentari adjunt, que també es publica ara, l'equip de Séralini i els seus col·legues van deixar constància dels esdeveniments posteriors a la publicació del seu informe. Aquí també aborden els "conflictes d'interessos, confidencialitat i censura en l'avaluació de riscos per a la salut", que finalment van resultar en la retirada del document un any després després que un ex empleat de Monsanto s'instal·lés com a editor associat. La retirada va anar acompanyada d'una declaració del redactor en cap Hayes que afirmava que no hi havia cap frau, cap mala conducta ni res més que anés malament amb l'estudi de Séralini que no fos la suposada "inconclusió" de les dades als ulls d'un grup obscur de els científics es van reunir per a una reavaluació posterior a la publicació no revelada. Aquest moviment sense precedents de FCT es va desafiar i ara s'ha corregit.

anunci

El progrés científic només és possible si la investigació es duu a terme de manera oberta i les dades de la investigació se sotmeten a una revisió paritària justa i crítica (preferiblement transparent) i, posteriorment, es registren publicant-se a la literatura científica, permetent llavors un discurs d’aquesta investigació. dades i les seves diverses interpretacions. Tot i que això és cert per a tots els camps de la ciència, és un requisit previ fonamental per al progrés científic quan es tracta de dades rellevants per a la salut ambiental i humana. Tot i que les intervencions tecnològiques científiques han generat grans beneficis per a les societats humanes i han contribuït significativament al progrés humà, la història també ha demostrat una vegada i una altra, que la investigació que no té rigor quant a la seguretat i les conseqüències a llarg termini d’aquestes intervencions tecnològiques ha causat patiments i destruccions massives de salut ambiental i humana. Això ha anul·lat molts o tots els seus avantatges anteriors d'una manera que s'hauria pogut evitar si la investigació inicial hagués estat més rigorosa.

Aquest intent de censurar dades de recerca incòmodes i suprimir el discurs científic crític no hauria de tenir cabuda al món del segle XXI. Ens enfrontem a una convergència de problemes ambientals i socials massius que posen en risc el benestar col·lectiu de la humanitat. Aquest és, en molts sentits, el resultat de l’alliberament prematur i injudiós d’intervencions tecnològiques sense una avaluació de seguretat adequada per a conseqüències a llarg termini. La solució d’aquestes crisis convergents dependrà fonamentalment d’un discurs científic crític i d’una reflexió col·lectiva. Necessitem un debat sobre les diverses trajectòries de progrés. Això s'hauria d'informar mitjançant una avaluació rigorosa i independent (és a dir, desinteressada de la tecnologia) dels riscos tecnològics des de diverses perspectives.

Per a més informació, consulteu:  www.criigen.org / www.ensser.org

anunci

agricultura

Agricultura: llançament d'una jornada orgànica anual de la UE

publicat

on

El 24 de setembre, el Parlament Europeu, el Consell i la Comissió van celebrar el llançament d'una "jornada orgànica de la UE" anual. Les tres institucions van signar una declaració conjunta que establia a partir d'ara cada 23 de setembre com a dia orgànic de la UE. Això segueix el Pla d'acció per al desenvolupament de la producció ecològica, adoptada per la Comissió el 25 de març de 2021, que anunciava la creació d’aquest dia per donar a conèixer la producció ecològica.

A la cerimònia de signatura i llançament, el comissari d’Agricultura, Janusz Wojciechowski, va dir: “Avui celebrem la producció ecològica, un tipus d’agricultura sostenible on la producció d’aliments es fa en harmonia amb la natura, la biodiversitat i el benestar animal. El 23 de setembre també és l’equinocci de tardor, quan el dia i la nit són igualment llargs, símbol de l’equilibri entre l’agricultura i el medi ambient que s’adapta idealment a la producció ecològica. M’alegra que juntament amb el Parlament Europeu, el Consell i els actors clau d’aquest sector puguem iniciar aquesta jornada anual ecològica de la UE, una gran oportunitat per donar a conèixer la producció ecològica i promoure el paper clau que té en la transició cap a la sostenibilitat. sistemes alimentaris ".

L’objectiu general del pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica és impulsar substancialment la producció i el consum de productes ecològics per contribuir a l’assoliment dels objectius de les estratègies de granja a forquilla i de biodiversitat, com ara la reducció de l’ús de fertilitzants, pesticides. i antimicrobians. El sector orgànic necessita les eines adequades per créixer, tal com s’estableix en el pla d’acció. Estructurat al voltant de tres eixos - augmentar el consum, augment de la producciói millorar encara més la sostenibilitat del sector - Es presenten 23 accions per garantir un creixement equilibrat del sector.

anunci

Accions

Per impulsar el consum, el pla d’acció inclou accions com informar i comunicar sobre la producció ecològica, promoure el consum de productes ecològics i estimular un major ús d’orgànics als menjadors públics mitjançant la contractació pública. A més, per augmentar la producció ecològica, el Política Agrícola Comuna (PAC) seguirà sent una eina clau per donar suport a la conversió a l'agricultura ecològica. Es complementarà, per exemple, amb esdeveniments d'informació i xarxes per compartir bones pràctiques i certificació per a grups d'agricultors en lloc de per a particulars. Finalment, per millorar la sostenibilitat de l’agricultura ecològica, la Comissió dedicarà almenys el 30% del pressupost a la investigació i la innovació en el camp de l’agricultura, el bosc i les zones rurals a temes específics o rellevants per al sector ecològic.

Fons

anunci

La producció ecològica comporta una sèrie d’avantatges importants: els camps orgànics tenen al voltant d’un 30% més de biodiversitat, els animals de cultiu ecològic gaudeixen d’un major grau de benestar animal i prenen menys antibiòtics, els agricultors ecològics tenen ingressos més elevats i són més resistents i els consumidors saben exactament què fan. estan obtenint gràcies al Logotip ecològic de la UE.

Més informació

El pla d’acció per al desenvolupament del sector orgànic

Estratègia de granja a forquilla

Estratègia de biodiversitat

L’agricultura ecològica a simple vista

Política Agrícola Comuna

Seguir llegint

Educació

La UE anuncia 25 milions d'euros per a l'educació en contextos de crisi i 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles

publicat

on

En parlar en la Global Citizen Live esdeveniment, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que la Unió Europea promet 140 milions d'euros per donar suport a la investigació en sistemes alimentaris sostenibles i combatre la fam alimentària CGIAR, i 25 milions d'euros més per L’educació no pot esperar.  

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir: "Hem d'unir forces per vèncer el coronavirus i reconstruir millor el món. Europa està fent la seva part. Des del principi, els europeus han enviat 800 milions de dosis de vacunes al món, fins i tot quan no en teníem prou. Ara, hem de reforçar-nos, per ajudar a acabar amb aquesta pandèmia a nivell mundial, acabar amb la fam i donar als nens de tot el món les mateixes oportunitats. Team Europe ja s’ha compromès a donar 500 milions de dosis de vacunes a països vulnerables el proper estiu. A més, la Comissió Europea ha compromès avui 140 milions d’euros per millorar la seguretat alimentària mundial i reduir la pobresa extrema i 25 milions d’euros a Education Can Wait, donant suport a l’educació per a nens de tot el món que viuen conflictes i crisis. "

La comissària d'associacions internacionals, Jutta Urpilainen, va dir: "Ens hem d'unir per tornar a posar en pràctica els ODS. Com continuem sent testimoni, mai no podem donar per fet l'accés a l'educació. Fins ara, l'Europa ha contribuït a més del 40% del finançament de L’educació no pot esperar i la nova contribució de 25 milions d’euros de la UE el recolzarà encara més per arribar als nens més vulnerables i els retornarà a l’educació. A més, gràcies al nostre suport substancial de 140 milions d’euros a CGIAR, crearem oportunitats per als joves i les dones, tot i afrontar un repte clau actual, per promoure sistemes alimentaris sostenibles. Les accions globals coordinades seran decisives per aconseguir una transformació sostenible mediambientalment, socialment i econòmicament dels sistemes alimentaris ". 

anunci

Llegiu tot el text el comunicat de premsa, El declaració del president von der Leyen i la full de dades sobre la resposta global de Team Europe COVID-19.

anunci
Seguir llegint

agricultura

Política agrícola comuna: Com dóna suport la UE als agricultors?

publicat

on

Des de donar suport als agricultors fins a protegir el medi ambient, la política agrícola de la UE cobreix diversos objectius. Esbrineu com es finança l’agricultura de la UE, la seva història i el seu futur, Societat.

Què és la política agrícola comuna?

La UE dóna suport a l'agricultura a través del seu Política Agrícola Comuna (CAP). Creada el 1962, ha sofert diverses reformes per fer l’agricultura més justa i sostenible per als agricultors.

anunci

Hi ha prop de 10 milions d’explotacions a la UE i els sectors agrícola i alimentari junts proporcionen prop de 40 milions de llocs de treball a la UE.

Com es finança la Política Agrària Comuna?

La Política Agrària Comuna es finança a través del pressupost de la UE. Sota la Pressupost de la UE per al 2021-2027, S’han destinat 386.6 milions d’euros a l’agricultura. Es divideix en dues parts:

anunci
  • 291.1 milions d’euros per al Fons Europeu de Garantia Agrària, que proporciona ajuts als ingressos per als agricultors.
  • 95.5 milions d’euros per al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que inclou finançament per a zones rurals, accions climàtiques i gestió dels recursos naturals.

Com es veu l’agricultura de la UE avui en dia? 

COVID-19 va afectar els agricultors i el sector agrícola i la UE va introduir mesures específiques per donar suport a la indústria i als ingressos. Les normes actuals sobre com s’haurien de gastar els fons de la PAC s’executen fins al 2023 a causa dels retards en les negociacions pressupostàries. Això requeria un acord de transició per protegir els ingressos dels agricultors i garantir la seguretat alimentària.

La reforma significarà una política agrícola comuna més respectuosa amb el medi ambient?

L’agricultura de la UE suposa aproximadament 10% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. La reforma hauria de conduir a una política agrícola de la UE més respectuosa amb el medi ambient, més justa i transparent, van dir els eurodiputats, després d'un es va arribar a un acord amb el Consell. El Parlament vol relacionar la PAC amb l'acord de París sobre el canvi climàtic, alhora que augmenta el suport als joves agricultors i a les petites i mitjanes explotacions. El Parlament votarà l’acord final el 2021 i entrarà en vigor el 2023.

La política agrícola està lligada a la Acord Verd Europeu i la Estratègia Farm to Fork de la Comissió Europea, que té com a objectiu protegir el medi ambient i garantir aliments saludables per a tothom, alhora que garanteix els mitjans de subsistència dels agricultors.

Més informació sobre agricultura

Sessió d'informació 

Comprovar el progrés legislatiu 

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències