Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: És hora que la UE posi un focus paneuropeu en la salut

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Professora Angela Brand (es mostra a continuació), director fundador i professor titular de l’Institut de Genòmica de la Salut Pública de la Universitat de Maastricht

Quan es tracta de l’àmbit sanitari, Europa es troba greument fragmentada: els seus 28 estats membres tenen diferents estàndards, diferents nivells d’accés i sistemes de costos que no es relacionen.

Això provoca infinitat de problemes, especialment per al pacient, i afecta, per exemple, la capacitat de reunir i compartir dades de manera eficient i eficaç, a més de provocar problemes amb assajos clínics específics, atenció sanitària transfronterera i molt més.

anunci

Tot i no tenir un mandat concret que cobreixi la salut, la UE té una política des de fa dues dècades i ha de reforçar-ho i fer-ho ara. Amb 500 milions de ciutadans i una població envellida, Europa s’enfronta a un greu problema pel que fa als pacients presents i futurs. És clar que és hora d’actuar.

Tanmateix, d’on sortirà aquesta acció? Si els poders a Europa volen millorar la coordinació no només entre els estats membres, sinó també entre les pròpies regions dels països, la UE ha d’ampliar les seves espatlles i assumir la càrrega d’un paper molt més fort en l’àmbit sanitari. .

Totes les polítiques poden ser locals, com va dir Tipp O'Neill, però hi ha una feina a fer perquè això passi a l'assistència sanitària. Els "locals", és a dir, els ciutadans i específicament els pacients d'avui i de demà, necessiten veure polítiques efectives que es puguin aplicar a nivell local.

anunci

És cert que això és difícil per la manera com s’estructura la UE. Sovint es culpa a la Unió de la manca d’accés dels pacients als millors tractaments i medicaments disponibles, així com de la manca d’inversions en recerca. Algunes d’aquestes crítiques estan justificades, però el principal problema aquí és que cal donar suport a la UE per facilitar les sinergies naturals i la coordinació que s’haurien d’establir entre els estats membres i les regions, però que evidentment no s’està produint.

Alguns ciutadans consideren que la UE és un organisme distant i està desconnectada d’ells i de la seva vida quotidiana. Hem escoltat molt sobre el "dèficit democràtic", però gran part d'aquest sentiment prové de la complexitat de la UE i de la percepció que té l'home del carrer. La política de "nivell local" no s'aplica a la realitat a nivell de la UE, ja que hi ha una gran diferència entre elegir un representant local que després es dirigeixi al consell o al parlament nacional i, amb sort, compleixi les ofertes dels votants i un europarlamentari que no pugui crear la llei, però només l’esmenen, a centenars, si no a milers, de quilòmetres de distància de la seva circumscripció.

Mentrestant, el Consell Europeu (format per caps d’Estat i de govern) decideix la política junt amb la Comissió Europea, sense que aquesta última sigui elegida directament (tot i que els governs del moment presenten els comissaris individuals) . El problema és clar: els ciutadans no tenen ni idea de qui els representa. Tot i això, la UE té competències legals en molts àmbits per al benestar d’aquests ciutadans.

Des de la perspectiva del pacient, gairebé totes les parts interessades en l'assistència sanitària afirmen representar-les i això suposa un dilema per als responsables polítics, legisladors i decisors en el sentit que són bombardejats per punts de vista diferents i, en molts casos, no poden veure la fusta dels arbres. Si tots els interessats criden "Sóc Espartac!" o "Represento les opinions i les necessitats del pacient", doncs això provoca confusió i, en certs casos, una manca d'acció que sovint es culpa a la UE. És un objectiu fàcil en aquest sentit.

El fet que la Directiva sobre assaigs clínics va trigar una dècada a revisar-se i que la mesura reguladora de protecció de dades va comportar més de 4,000 modificacions va donar una idea del tipus de pantà que entra la UE. Sí, ho heu llegit correctament: 4,000.

És just dir que sovint la representació, els desitjos i les necessitats que es plantegen davant de la UE abans i durant la formulació de la legislació sol ser confusa i, en alguns casos, totalment contradictòria. Per tant, potser no hauríem de ser massa ràpids per assenyalar amb el dit una institució que ha trigat només 60 anys a arribar on és ara i cridar "J'acusa ...!" des del cim del Berlaymont.

Sí, la UE ha de fer més per tenir cura dels seus milions de ciutadans creant un entorn en què els estats membres i totes les parts interessades puguin cooperar per produir una millor assistència sanitària a tot el bloc. Sí, ha de finançar i fomentar la investigació i el desenvolupament alhora que dóna millors incentius a la indústria. I, sí, definitivament ha d’entendre qui representa exactament el pacient.

Francament, l’única manera en què la Comissió i els eurodiputats poden entendre tots els problemes és escoltant atentament un grup de múltiples parts interessades en qualsevol àrea en lloc de respondre a dotzenes de "trucades a la porta" de desenes de parts, sovint conflictives.

Almenys això passa a l’àrea de la medicina personalitzada en ràpid desenvolupament. El Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) mantindrà la seva conferència anual del 9 al 10 de setembre a Brussel·les i reunirà a tots els grups d'interès (pacients, clínics, investigadors, acadèmics, socis de la indústria, afiliats dels estats membres, responsables polítics i nous diputats) i està previst que precedeixi el mandat de cinc anys de la nova Comissió Europea.

Amb la seva campanya STEPs en curs (tractament especialitzat per als pacients europeus) i la creació d’un grup d’interès STEPs dels eurodiputats, EAPM ha creat un fòrum periòdic en el qual totes les parts interessades poden escoltar el que els pacients volen i necessiten, i els responsables polítics poden escoltar-los una sola veu en lloc d'un balbuceig de moltes. Aquesta és l’única manera de donar un missatge únic i molt clar.

Sens dubte, això és el que es requereix per dotar els polítics i la Comissió de les eines adequades per emprendre l’enorme tasca de construir una Europa més sana i, per tant, més rica, per a aquesta generació i per a les que seguiran.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències