Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: La construcció d'un "continent far" per a la medicina personalitzada

COMPARTIR:

publicat

on

PM-imatgeIan Banks, president del grup d'assessorament de pacients de l'Organització Europea del Càncer, Rebecca Jungwirth, gerent d'assumptes governamentals, F.Hoffmann-La Roche, Jola Gore-Booth, directora general de l'organització de pacients d'EuropaColon, professora Angela Brand, Universitat de Maastricht, Mark Lawler, Queen's University de Belfast

Europa té talent, no es pot negar. Des d’investigadors dotats fins a metges de renom mundial fins a grans innovadors, els 28 estats membres de la UE estan inundats d’intel·lecte, habilitat i sentit del propòsit.  

No només això, sinó que el pacient modern està tecnològicament al dia i vol ser informat de manera clara i transparent sobre les seves opcions a l’hora de tractaments i possibles medicaments.

Els pacients també volen i esperen poder i deixar-los entrar en el procés de presa de decisions. En definitiva, volen ser plenament reconeguts com a ciutadans de la mateixa manera que ho són tots els altres.

Per facilitar-ho i aprofitar al màxim el gran mar de geni que és la Unió Europea, els grups d'interès han de reunir-se en equip i convertir el continent en un far d'excel·lència, que transmeti la seva brillantor a la resta del món.

Per exemple, a la medicina personalitzada (PM), els avenços tecnològics i els avenços científics han estat produint-se onades des de fa temps, però per diverses raons encara no han complert la seva promesa.

Es tracta d’una Europa amb una diversitat molt valorada, però, perquè el PM funcioni de manera eficient en benefici dels 500 milions de ciutadans de la UE - i oferir el tractament adequat al pacient adequat en el moment oportú; és necessària una col·laboració molt més gran per part de tots els grups d'interès, tant polítics com clínics, no només de manera interdisciplinària, sinó també a través de les fronteres i dels sistemes sanitaris.

anunci

A més, la UE ha de garantir que els seus metges es formin de manera contínua perquè puguin fer el millor ús de nous tractaments i medicaments, així com ajudar a educar i implicar el pacient.

Amb això en ment, l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) ha demanat accions a nivell de la UE, dient: "El 2020, la UE hauria de donar suport a la UE desenvolupament d'un currículum educatiu a escala europea per a la formació de professionals sanitaris per preparar-los per a l'era de la medicina personalitzada, comprometent-s'hi el 2015. La UE hauria de supervisar posteriorment el desenvolupament d'una estratègia d'educació i formació per a professionals de la salut en medicina personalitzada ".

A més, hauria d’haver un millor diàleg i interacció entre aquests professionals sanitaris (HCP) i les indústries que produeixen eines, tractaments i medicaments innovadors.

És clar que el veritable potencial de tota aquesta fantàstica nova ciència, construït al voltant el perfil genètic i l’ADN individual mai es realitzaran del tot a menys que els clínics de primera línia tinguin el coneixement i la comprensió necessaris per explotar-lo i els innovadors tinguin la retroalimentació necessària per estimular nous avenços.

En termes generals, hi ha una aparent reticència a la col·laboració, no només entre les disciplines sanitàries i diversos agents de la indústria farmacèutica, sinó també entre els estats membres. Per exemple, investigadors, indústries i fins i tot grups de pacients han tendit a treballar en les seves pròpies "sitges" i països en el passat. La política europea ha d'incentivar i afavorir millor - i els legisladors per abordar els problemes de fragmentació i, com passa sovint, duplicacions innecessàries, que requereixen molt de temps i que són costoses en la investigació.

Per ajudar les innovacions a arribar als pacients de manera equitativa i transparent, els països de la UE haurien de desenvolupar una estratègia coherent per separar les proves diagnòstiques complementàries útils de les ambigües. L’HTA podria guiar els sistemes d’atenció sanitària, donant suport a l’evolució futura necessària de la infraestructura de diagnòstic necessària per oferir de manera òptima el potencial de PM.

EAPM ha fet una crida a la UE afirmant que, per al 2015, hauria d’haver-hi “un full de ruta de recerca integrat per generar evidències, eines i metodologies per progressar, desenvolupar i incorporar la medicina personalitzada als sistemes d’atenció sanitària a Europa”.

L'Aliança també afirma que, per al 2015, Europa hauria de tenir "una major participació de les parts interessades en HTA, avaluació i decisions de finançament relacionades amb un enfocament particular en pacients i proveïdors, i una millor alineació a les vies d'accés dels pacients per al diferencial de tecnologia rx / dx co-dependent "preus per alinear-se amb la assequibilitat / valor (entre països, entre indicacions d'ús)". 

I pel que fa al "Big Data", EAPM creu que, per al 2020, la UE també hauria d'esforçar-se per obtenir beneficis generalitzats per a ciutadans i pacients de l'atenció sanitària personalitzada definint, de nou el 2015, i executant posteriorment una estratègia de dades per a la medicina personalitzada.

Aquestes mesures, entre d’altres, ajudarien a garantir no només l’adopció total de PM, sinó que també permetrien a Europa actuar com a far i atraure inversions per donar suport a iniciatives similars.

Aquest any comptem amb un nou i més potent Parlament Europeu, a més d’un nou Col·legi de Comissaris, cadascun d’ells establert durant mandats mínims de cinc anys. Es pot aconseguir molt en aquest moment, però una visió a llarg termini també és vital per crear una Europa més sana i rica per a aquesta generació i per a les futures.

Amb la seva campanya STEPs en curs (tractament especialitzat per als pacients europeus) i la creació d’un grup d’interès STEPs dels eurodiputats, EAPM ha creat un fòrum regular en el qual totes les parts interessades poden escoltar el que els pacients volen i necessiten, i els responsables polítics poden escoltar una sola veu. Aquest és un fòrum essencial per avançar, ja que es necessiten missatges clars per dotar els polítics i la Comissió de les eines adequades per dur a terme l’enorme tasca.

Els temes anteriors es tractaran a Conferència anual de l’EAPM del 9 al 10 de setembre a la biblioteca Solvay del parc Leopold de Brussel·les. Això reunirà totes les parts interessades, des de pacients, metges i acadèmics fins a representants de la indústria i afiliats dels estats membres, i també inclourà eurodiputats nous i retornats.

L’Aliança creu que, amb l’ajut de la Unió Europea, i amb una major col·laboració entre totes les parts interessades, podem ajudar a modelar la legislació que ofereixi les lleis adequades, al lloc adequat i al moment adequat - i crear un continent far a l’arena de medicina personalitzada que desenvolupa i utilitza la millor ciència alhora que atrau inversions tant dins com fora de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències