Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: Una Europa més sana: igualtat, moral i ètica

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

PICT1963A càrrec d'Anastassia Negrouk, cap de l'Oficina Reguladora Internacional i Intergrup, EORTC, presidenta de Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Grup de Treball sobre Afers Reguladors, Magdda Chlebus, Directora de Política Científica, Denis Horgan, Director Executiu de l'EAPM.

Un dels principis bàsics de la Unió Europea és la igualtat. En una unió multi-cultural dels estats 28 amb milions de ciutadans de 500, aquesta igualtat és un repte en qualsevol àmbit polític de la UE, però, en l'àmbit sanitari, és, sens dubte, el repte més gran de tots.

No només hi ha desigualtats en riquesa entre individus i, per descomptat, països sencers, però també hi ha diferències en els estàndards dels sistemes sanitaris i del tractament en tots els estats membres.

anunci

Europa té una població envellida i, en qualsevol moment, milions estan malalts en cert grau. La dificultat és que l’ideal de la UE de la igualtat no s’ha aconseguit quan es tracta d’un pacient que accedeix als millors tractaments existents o, fins i tot, de consells, igualment a tota la Unió.

A més, continuen els avenços científics que donen lloc a millors desenvolupaments i tractaments (sobretot en càncer i malalties rares) que es desenvolupen constantment. Amb els avenços en ciències genòmiques, medicina personalitzada i tractaments específics per a càncers rars, mai no hi ha hagut una millor oportunitat per millorar els resultats dels pacients en el conjunt de la UE.

Bé, es pensaria així. Però com aquestsavanços realitzats des del banc fins al llit veiem un llarg i laboriós procés d’aprovació i reemborsament a Europa.

anunci

Una part necessària d’aquest procés inclou proves clíniques. Però a causa que els nous medicaments dirigits són, per definició, dissenyats per a grups més petits, els que pateixen una malaltia particular es poden estendre a molts països en funció de la taxa d’incidència de la malaltia. A causa d’aquesta menor concentració, els pacients que no viuen a prop d’una gran ciutat o un hospital docent sovint desconeixen o no poden accedir a un possible tractament avançat que s’està provant en un assaig clínic. Tot i això, són les persones que serien més ajudades i que podrien obtenir el major benefici, de les proves establertes per fer front a la seva condició particular.

Si bé l’aplicació actual dels assajos clínics és certament un repte, només és un dels colls d’ampolla. Altres reptes sanitaris inclouen el debat sobre el dret del pacient a tenir i accedir a les seves dades mèdiques; la despesa del tractament transfronterer; i la manca de reemborsament estandarditzat, equitatiu i just quan hagin de viatjar per al tractament.

A la UE tampoc no hi ha una línia clara de comunicació entre els metges i els pacients, que permetria que aquest participés activament en les decisions relatives a la seva pròpia salut.

Un factor complicat és que molts metges no coneixen sovint un nou tractament quan estigui disponible. A més, si són conscients, sovint no tenen la formació adequada per fer el millor ús de la nova tecnologia.

Hi ha molts problemes que cal superar. Si la UE ha d’aconseguir el seu objectiu d’igualtat en salut per a tots els ciutadans, el temps per actuar és ara.

S'ha elegit un nou Parlament i aviat es nomenarà una nova Comissió. Aquests polítics de nova creació tindran un mandat de cinc anys, però han de planificar molt més en el futur que això.

Un nombre creixent de grups de pacients i ciutadans individuals estan prenent consciència de la capacitat personalitzada de la medicina per donar-los el tractament adequat en el moment adequat. La medicina personalitzada és una manera rendible de tractar els pacients en què, en molts casos, ir permetrà que els pacients continuïn treballant durant el tractament. Això allibera cares llits d'hospital i clínics.

El nou Parlament i la Comissió han de mirar cap al futur, però no només des de perspectives financeres. La UE té el deure moral i ètic de posar els pacients al centre de l’atenció sanitària mitjançant la creació de marcs de recerca i desenvolupament per prosperar, facilitant així l’accés als assajos clínics i aprofitant l’atenció transfronterera.

La UE també té el deure d’afrontar i resoldre les incerteses actuals sobre la propietat i l’ús efectiu de Big Data.

Només assumint una postura moral i ètica al costat de les consideracions fiscals sempre presents, la Unió Europea pot esperar arribar al Sant Grial d'una atenció sanitària igual per a tothom, al més alt nivell possible.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències