Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió adopta propostes per millorar la salut animal i humana

COMPARTIR:

publicat

on

descarregarAvui (10 de setembre), la Comissió va adoptar propostes sobre medicaments veterinaris i aliments medicaments, per millorar la salut i el benestar dels animals, per fer front a la resistència antimicrobiana (AMR) a la UE i fomentar la innovació.

  • La proposta relativa als medicaments veterinaris té com a objectiu, en particular, el nombre de medicaments disponibles a la UE per tractar i prevenir malalties en els animals.

  • La proposta sobre la modernització de la legislació sobre pinsos medicats ara inclou l'alimentació d'animals de companyia en el seu àmbit d'aplicació. La idea és garantir l'adequat nivell de qualitat dels productes i la seguretat a la UE, mentre que al mateix temps aplanant el camí per a millors tractaments per als animals malalts.

Les normes proposades beneficiaran els animals, incloses les espècies aquàtiques, els seus titulars, els propietaris d'animals de companyia, els veterinaris i les empreses, incloses les indústries farmacèutiques i de pinsos a la UE.

Tonio Borg, comissari europeu de Salut, va dir: "Aquestes propostes tenen alhora la salut i el benestar dels animals. Tanmateix, també representen un gran pas endavant per a la salut pública ja que introdueixen mesures que contribueixen a lluitar contra la creixent amenaça de resistència antimicrobiana (AMR), mantenint els antibiòtics efectius tant per a persones com per a animals."

Proposta de medicaments veterinaris

Amb la seva proposta, la Comissió té per objecte adaptar la legislació sobre medicaments veterinaris a les necessitats del sector veterinari alhora que garanteix un alt nivell de salut pública i animal i un ambient segur.

anunci

El Reglament proposat es basa en les normes vigents de la UE per als medicaments veterinaris que garanteixen que només els medicaments que s'han concedit una autorització de comercialització es poden col·locar al mercat. No obstant això, les regles s'han simplificat per assegurar el desenvolupament de medicaments adequats per als animals a la UE. Aquesta reducció de la burocràcia es referirà tant al procediment d'autorització de comercialització i la vigilància dels efectes secundaris (farmacovigilància).

Les normes proposades són particularment oportuna per a les espècies menors, com les abelles, les cabres, galls dindis, cavalls, etc. per als quals els medicaments disponibles actualment es manca.

Per combatre AMR i per ajudar a mantenir els antibiòtics eficaços en éssers humans i animals, la proposta introdueix la possibilitat de restringir l'autorització i l'ús en animals de certs antimicrobians que estan reservats per al tractament de les infeccions humanes.

Proposta sobre pinsos medicats

El Reglament proposat derogar i substituir la Directiva obsoleta (90 / 167 / CEE) relativa a la fabricació, la comercialització i l'ús de pinsos medicats. Després de receptes veterinàries, aliments medicats és una via important per a l'administració de medicaments veterinaris als animals. El seu objectiu és harmonitzar les normes de producció i comercialització dels pinsos medicamentosos a la UE a un nivell de seguretat adequat, i adaptar-se als avenços tècnics i científics en aquesta àrea.

Les normes proposades garantiran que l'alimentació medicamentosa només es pot fabricar a partir de medicaments veterinaris específicament autoritzats i per fabricants autoritzats. L'AMR es tractarà mitjançant mesures com la prohibició de l'ús de medicaments alimentaris de forma preventiva o com a promotors de creixement. A més, els límits de residus de la UE per a medicaments veterinaris en alimentació ordinària s'estableixen en un límit per evitar el desenvolupament de l'AMR.

L'abast de la proposta inclou explícitament l'aliment medicat per animals de companyia, de manera que les mascotes - especialment aquells amb malalties cròniques, es poden tractar més fàcilment amb l'aliment medicat innovadora mascota.

Propers passos

Altres institucions de la UE, inclosos el Parlament Europeu i el Consell, examinaran les propostes de la Comissió i adoptaran les seves posicions en el seu moment, d'acord amb el procediment de codecisió.

Consulteu les preguntes i respostes sobre medicaments veterinaris i propostes de pinsos medicats

Per més informació, clica aquí i aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències