Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La màxima prioritat en salut per als ciutadans a Europa en el moment més difícil

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

PM-imatge
 "Quan es pregunta als ciutadans europeus sobre les seves prioritats per als pròxims 15 anys, la salut i l'assistència mèdica apareixen com a preocupació número u ", ha informat la eurodiputada Elisabetta Gardini en una conferència d'alt nivell a Brussel·les.

El diputat italià es va dirigir a una àmplia base d’interessats durant la primera sessió de la segona conferència anual de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada, celebrada a la prestigiosa Biblioteca de la ciutat Solvay, del 9 al 10 de setembre.

Gardini va afegir: “Els ciutadans europeus també creuen que el major impacte de la innovació científica i tecnològica serà en la millora de la salut, per exemple, amb tractaments adaptats a les seves condicions.

anunci

"Per tant, l'elaboració de polítiques orientades a la salut ha de convertir-se en una prioritat clara ", va insistir el diputat europeu.

Ella va continuar dient que "en les properes dècades es produiran canvis simultanis importants: l'envelliment de la població i la creixent càrrega de malalties cròniques, urbanització, contaminació o canvi climàtic, que augmentaran la vulnerabilitat de la salut i la riquesa de la nostra societat".

Actualment, Itàlia ocupa la presidència rotativa de la Unió Europea i, en un discurs pronunciat a la conferència, Beatrice Lorenzin, ministra de salut del país, va dir: "Moltes parts interessades han argumentat que la medicina personalitzada és massa complexa per a les realitats actuals, massa costosa per la societat a pagar i la investigació necessària per donar vida a la idea està massa lluny.

anunci

"Però, per tota la seva complexitat i distància, la realitat és simple ", va afegir el ministre. “O trobem una manera de crear noves oportunitats de cooperació i coordinació entre totes les parts interessades ... o fracassarem. Hem d’apuntar a dalt ”.

"Podem fer això ”, va continuar el missatge del ministre,“ perquè tenim una gran quantitat de coneixements a Europa, però també sabem que tenim diferents opcions socials i diferents coneixements als estats membres i a les regions.

"Però hem de basar-nos en els nostres punts forts per fer front a les llacunes que existeixen en portar la medicina personalitzada als nostres 500 milions de ciutadans ”.

Altres ponents del primer dia del fòrum van ser Alastair Kent, de Genetic Alliance, i el professor Gordon McVie, de l'Institut Europeu d'Oncologia.

Kent va dir: “És el moment més cruel per a Europa. El rellotge passa per als pacients. Però hi ha temps. Temps que ens permet situar els pacients al centre de la seva pròpia atenció, però també significa prioritatzció està a l’ordre del dia.

"Una millor salut per als ciutadans i els pacients és essencial per a la prosperitat europea. No podem créixer sense ciutadans més sans que puguin contribuir a l'estat membre i al projecte de la UE ".

"Un dels principis bàsics de la Unió Europea és la igualtat ”, va continuar Kent. "En una unió multicultural de 28 estats, la igualtat és un repte en qualsevol àmbit de la política de la UE, però en l'assistència sanitària és sens dubte el repte més gran de tots.

"No només hi ha disparitats de riquesa entre individus i, per descomptat, de països sencers, sinó que també hi ha diferències en els estàndards dels sistemes de salut i del tractament entre els estats membres.

"Europa té una població envellida i, en qualsevol moment, milions estan malalts en certa mesura. La dificultat és que l’ideal d’igualtat de la UE no s’ha assolit quan es tracta que els pacients tinguin accés als millors tractaments existents, o fins i tot a consells, per igual a tota la Unió ”.

Però, amb una nota molt positiva, Kent va dir: "Els avenços científics continuen, cosa que condueix a desenvolupar millors tractaments i medicaments (especialment en càncer i malalties rares) tot el temps. Amb els avenços de la ciència genòmica, la medicina personalitzada i els tractaments específics per a càncers rars, mai no hi ha hagut una millor oportunitat per millorar els resultats dels pacients a tota la UE en el seu conjunt. ”|

El professor McVie va dir: “Molts ciutadans es pregunten: per què importa Europa? Com ens ajuda Europa?

"En l’era de la medicina personalitzada, la UE pot ajudar de moltes maneres. La medicina personalitzada comença per tu i per mi. Es tracta d’apoderar el pacient i donar el tractament adequat al moment adequat. Sembla simple? Bé, no ho és, per diversos motius, però el concepte ja comença a revolucionar la medicina i la manera de lliurar el tractament.

"La combinació de membres d'EAPM proporciona una àmplia experiència científica, clínica, assistencial i formativa en PM i diagnòstic, entre grups de pacients, acadèmics, professionals de la salut i indústria. Els departaments rellevants de la Comissió tenen l'estatus d'observador, igual que l'Agència Europea del Medicament, de manera que realment es troba a l'avantguarda d'aquest enfocament de l'assistència sanitària basat en la ciència que es desenvolupa ràpidament ".

McVie va afegir: "Per ajudar a impulsar l'agenda més, EAPM va llançar la seva campanya STEPs a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les. STEPs significa Tractament especialitzat per a pacients europeus i té com a objectiu ressaltar, als diputats actuals i potencials, les possibilitats que envolten el PM i els avantatges per als seus components.

"Bàsicament, descriu cinc PASS cap a una Europa més sana, amb l'objectiu de garantir la qualitat de vida dels pacients a través de les PM. Els objectius són garantir un entorn regulador que permeti l’accés precoç dels pacients a un PM nou i eficaç; augmentar la investigació i el desenvolupament de PM, tot reconeixent el seu valor; millorar l’educació i la formació dels professionals de la salut; donar suport a nous enfocaments de reemborsament i avaluació de l'HTA, necessaris per a l'accés dels pacients a PM, i; augmentar la consciència i la comprensió del PM.

Va concloure: "Tot i que només estem al peu de la muntanya, estic segur que amb la secció transversal dels grups d'interès presents avui ens permetrà fer alguns passos per aquesta muntanya junts".

Durant el primer dia també van parlar Gunter Danner. Nicola Bedlington, director associat de la representació europea de les assegurances socials alemanyes. Director executiu del Fòrum Europeu de Pacients (EPF), Prof. Alexander Eggermont. President de l'Institut de Cancerologia Gustave Roussy, professor Uli Jaeger. Expresident de l'Associació Europea d'Hematologia (EHA), Pascal Garel. Cap executiu de la Federació Europea d’Hospitals i Salut (HOPE).

A aquests es va unir al podi Daniel Schneider. Director sènior de Genomic Health, Richard Bergstrom. Director general de la Federació Europea d’Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA), Prof. Arturo Chiti. President electe de l'Associació Europea de Medicina Nuclear (EANM). Prof. Helmut Brand. Copresident d'EAPM, eurodiputat de Kay Swinburne. Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris, Paolo G. Casali. President del Comitè de Polítiques Públiques de l'ESMO, Societat Europea d'Oncologia Mèdica, Tim Kievits. Director d'Innovació Sanitària de VitrOmicsn Richard Torbett. Economista en cap de la Federació Europea d’Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA) i el professor Ernst Hafen. Institut de Biologia de Sistemes Moleculars, ETH Zurich /.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències