Connecteu-vos amb nosaltres

Cigarrets

França és el camí correcte en la lluita contra l'epidèmia de tabaquisme a Europa, diu EPHA

COMPARTIR:

publicat

on

cigarretesEl 25 de setembre, el govern francès va esbossar una nova legislació (1) per introduir envasos estandarditzats per a cigarrets després d'Irlanda (2) i les recents iniciatives del Regne Unit (3). Si s’adopta el projecte de llei, França farà un gran pas endavant per protegir els seus ciutadans contra un hàbit que mata cada any unes 73,000 persones a França (4) i 700,000 a la Unió Europea, equivalent a la població de ciutats com Sevilla o Frankfurt.

Com va escriure Peggy Maguire, president de l’EPHA, en una carta oberta (5) a Marisol Touraine, la ministra francesa de Salut, "la comunitat europea de salut pública recomana fermament la introducció d'envasos normalitzats simples i insta el govern francès a complir el seu compromís".

Proves de l’Uruguai, Austràlia i Canadà (6) mostra que les grans advertències pictòriques sobre la salut animen els fumadors a renunciar i a dissuadir els no fumadors de començar. L’embalatge estandarditzat redueix el consum de tabac, un dels principals factors de risc de càncer, malalties cardiovasculars, atacs cardíacs, ictus i malalties pulmonars obstructives cròniques. Una revisió sistemàtica de l'evidència demostra (7) que les advertències sanitàries dels paquets de tabac són efectives per dissuadir els joves de deixar de fumar i motivar els fumadors a pensar en deixar de fumar.

Dades publicades recentment de l'Oficina Estadística d'Austràlia indiquen la caiguda del consum de tabac al país (8) mostrant el potencial dels envasos simples per combatre l’epidèmia del tabac. Això suggereix que els envasos simples representen una mesura efectiva de control del tabac que pot contribuir a reduir els danys causats pel fumar tabac ara i en el futur (9).

La joventut europea té els índexs més elevats de fumar al món, amb proporcions més altes de fumadors entre grups socioeconòmics més baixos i un nombre creixent de dones joves fumadores (10). “Els envasos de tabac estan dissenyats per atraure diferents tipus de consumidors. Per exemple, els envasos de colors estan clarament dirigits als joves ", va dir la secretària general interina de l'EPHA, Emma Woodford. "L'embalatge estandarditzat per a cigarrets proporciona als joves nivells més elevats de protecció de la salut, dissuadeix les generacions futures del tabaquisme i anima els fumadors actuals a abandonar", va afegir Woodford.

A principis d’aquest any, la Unió Europea va adoptar la Directiva revisada sobre productes de tabac (TPD) (11). Per tal d’assegurar un alt nivell de protecció de la salut de les persones europees, permet als estats membres de la UE introduir mesures més estrictes per regular els productes del tabac, com ara els envasos normalitzats.

"Els plans francesos d'introduir envasos estandarditzats per a cigarrets animaran altres governs de la Unió Europea a reforçar les seves mesures de salut pública en la lluita contra la mort i les malalties relacionades amb el tabac. Si s'apliqués a la resta d'Europa, aquesta mesura salvaria milers de vides cada any ", va concloure Woodford.

(1) Tabac: le paquet de cigarettes «neutre» sans logo bientôt en France

anunci

(2) El 28 de maig de 2014, va emetre el ministre irlandès de Salut, James Reilly una declaració que el govern irlandès va aprovar el procés d’introducció d’envasos normalitzats / normals de productes del tabac a Irlanda.

(3) Embalatge normalitzat de productes del tabac: projecte de normativa i El pla d’embalatge de cigarrets simples veu que Philips Morris amenaça amb accions legals.

(4) Com molts països europeus, França es veu molt afectada per la càrrega mortal del consum de tabac. El 33% de la població francesa fuma, cosa que fa imprescindible la introducció d’envasos estandarditzats si França vol assolir el seu objectiu de reduir la prevalença de fumar al 20%.

(5) [EPHA Carta oberta] Suport de la Comunitat Europea de Salut Pública per als plans d’envasos simples per a cigarrets a França, 5 juny 2014

(6) El 2010, Uruguai van implementar advertències sanitàries que cobreixen el 80% de la part frontal i posterior dels paquets de tabac. Des de llavors, el consum de cigarrets ha disminuït una mitjana del 4.3% anual. Altres països, com ara Austràlia i Canadà, amb estratègies integrals de control del tabac, han experimentat disminucions anuals significatives del tabaquisme juvenil.

(7) L’objectiu dels envasos estandarditzats és reduir la identitat visual i l’atractiu del paquet de tabac com a publicitat del producte. L’envàs normalitzat de tabac una revisió independent també ha trobat que hi ha proves molt fortes que l'exposició a la publicitat i la promoció del tabac augmenta la probabilitat que els nens es posin a fumar. Els documents de la indústria mostren que els envasos de tabac han estat dissenyats durant dècades, a la llum de les investigacions de mercat, pel que fa als atractius per als grups objectiu.

(8) Segons dades de l'Oficina Estadística d'Austràlia, el consum de tabac va caure un 4.9% durant l'any que va acabar el març del 2014 i només va obtenir un petit 0.1 punt percentual del producte interior brut australià el primer trimestre del 2014.

(9) L'embalatge de tabac normal: una revisió sistemàtica a Austràlia va trobar que els envasos simples reduirien l’atractiu i l’atractiu dels productes del tabac, augmentarien la visibilitat i l’eficàcia dels avisos i missatges sobre la salut i reduirien l’ús de tècniques de disseny que poden enganyar els consumidors sobre la nocivitat dels productes del tabac.

(10) Dones i fumadors a la UE, Informe de l'Institut Europeu de Salut de la Dona, 2013.

(11) El Consell aprova la legislació de la UE sobre tabac ajustada al segle XXI,14 March 2014

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències