Connecteu-vos amb nosaltres

EU

L'Aliança Europea de Salut Pública insta el Parlament a rebutjar el trasllat de la política farmacèutica de la UE a la cartera d'empreses

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140918_hta_highlightAquesta setmana, quan s’interroguen els comissaris designats, els diputats haurien de rebutjar la decisió de Jean-Claude Juncker, president electe de la Comissió Europea, de traslladar la política farmacèutica de la salut a la cartera d’empreses (1). El principal motor de les polítiques de la UE sobre productes farmacèutics i tecnologies sanitàries hauria de ser la promoció i la protecció de la salut i la seguretat dels pacients, no només l’augment de la competitivitat de la indústria.

El canvi de la política farmacèutica de la UE posarà en risc la seguretat europea (2) promovent els beneficis sobre la salut pública i contradiu la manera com es regeix la política farmacèutica en els 28 estats membres. Amb la responsabilitat de les polítiques farmacèutiques i de dispositius mèdics eliminats de la cartera del doctor Andriukaitis, no podrà complir el seu mandat per garantir la preparació per a la pandèmia i desenvolupar experiència en les avaluacions de rendiment dels sistemes de salut. Això afectarà (3) el benestar de més de 500 milions de persones que viuen a Europa.

La comunitat de salut pública ha unit forces amb deu estats membres de la UE (4), el president del Parlament Europeu (5), i diversos eurodiputats (6) en demanar al president electe Juncker una "resposta satisfactòria" al canvi de la política farmacèutica abans de les audiències dels comissaris, traslladant-la a la cartera sanitària de la Comissió Europea.

anunci

En la seva resposta (7) a una carta oberta (8) enviat per 35 organitzacions de salut pública, el president electe Juncker va explicar que l'objectiu de la mesura era "un mercat intern més profund i just amb una base industrial reforçada". Aquesta avaluació és desconcertant, ja que no reconeix que els medicaments no són un bé normal del mercat intern i que la política farmacèutica és crucial per a la sostenibilitat dels sistemes de salut, no només com a instrument per promoure el creixement econòmic.

EPHA voldria respondre als arguments fets que la decisió de Juncker pogués ser beneficiosa per a la innovació (9). Ni la carta de missió inclou la innovació en el sector farmacèutic, la seguretat dels pacients ni la salut pública (10) del comissari designat Bieńkowska. Els incentius del mercat no són eines adequades per atendre la salut pública i les necessitats dels pacients, que haurien de ser els principals motors de la política farmacèutica. La promoció de la innovació i la competitivitat també són components importants del sector farmacèutic, però això només es pot aconseguir coordinant-se amb altres polítiques, no posant en perill una política de salut de la UE coherent.

"Faig una crida a tots els eurodiputats perquè invertin aquesta decisió de traslladar la política farmacèutica al comissari d'Empresa, un requisit de l'aprovació del Parlament Europeu del Col·legi de Comissaris designat de Juncker", ha conclòs el secretari general interí de l'Aliança Europea de Salut Pública (EPHA) Emma Woodford.

anunci

(1) A principis d'aquest mes, quan va anunciar el seu Col·legi de Comissaris designats, el senyor Juncker va revelar que la tecnologia sanitària i la política farmacèutica passaran de les competències del comissari designat per a la salut i la seguretat alimentària, el Dr. Vytenis Povilas Andriukaitis, a la cartera d'Elżbieta Bieńkowska, comissària designada per al mercat intern, la indústria, l'emprenedoria i les pimes.(2) [Nota de premsa] Juncker posa en risc la seguretat europea promovent els beneficis sobre la salut pública.

(3) Aquests articles s'inclouen al document carta de missió del doctor Andriukaitis.

(4) Una proposta presentada pel ministre de Salut belga durant una reunió informal del Consell de Salut del 23 de setembre va ser compatible per col·legues de França, Xipre, Àustria, Grècia, Bulgària, Eslovàquia, Lituània, Portugal i Romania.

(5) Schulz demana resposta a Juncker sobre les carteres mediambientals i de salut, European Voice, 26 de setembre

(6) Veu forta dels líders de la UE, acadèmics i organitzacions sanitàries unides contra la mesura de la política farmacèutica de la Comissió Europea.

(7) Carta de resposta del senyor Juncker es pot llegir aquí

(8) [Carta oberta] Al president electe Jean-Claude Juncker pel trasllat de medicaments i tecnologies sanitàries a la cartera del comissari per al mercat interior i la indústria.

(9) Es va informar que en el Consell informal EPSCO, el ministre polonès de Salut va presentar aquests arguments. EPHA va escriure una carta conjunta amb les organitzacions poloneses de la societat civil per expressar les seves preocupacions sobre aquesta afirmació.

(10) Carta de missió Comissari designat per al mercat intern, la indústria, l’emprenedoria i les pimes.

Seguir llegint
anunci

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències