Connecteu-vos amb nosaltres

Ceguesa

Més de 123 milions de dies de treball perduts per any causades per la ceguesa o malalties oculars segons estudi econòmic nova salut paneuropeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Dia mundial de la vista-3Un estudi de la UE onze països demostra que la intervenció proactiva per prevenir i tractar malalties oculars conduiria a un més sa i més productiu població. Invertint en una millor qualitat de vida es pot obtenir programes de detecció, diagnòstics anteriors i tractament adequat de les afeccions de la retina. Les intervencions rendibles compensen els costos econòmics, estimats en més de 32 milions.

On Dia Mundial de la Vista (9 d'octubre), el Fòrum Europeu Contra la Ceguesa (EFAB) va revelar els resultats d’un estudi d’onze països (una extensió a les dades publicades l’any passat que abasta sis països) que informa de l’impacte econòmic de la ceguesa i de les quatre principals situacions de vista ocular, i que va concloure que la ceguesa i la pèrdua de visió condueixen a una qualitat de vida reduïda i a una major càrrega econòmica per a la societat.

"La consideració clau i la crida directa a l'acció d'aquest informe és que invertir en intervencions anteriors i més específiques (per exemple, la detecció de la retinopatia diabètica i el glaucoma seguit del tractament, el tractament anti-VEGF com a estàndard d'atenció a la DMAE humida) comportaria una població més sana i ajudar a alleujar el cost de la ceguesa ", va dir el professor Ian Banks, president del Fòrum Europeu de la Salut dels Homes (EMHF) i EFAB.

anunci

Es pot accedir als resultats de l’estudi, realitzat pel grup independent d’economia de la salut, Deloitte Access Economics, mitjançant l’eina analítica interactiva per a la ceguesa i el deteriorament de la visió, que és disponible aquí.

L’estudi, que abasta Dinamarca, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Polònia, Eslovàquia, Espanya, Suècia, Suïssa i el Regne Unit, informa que en aquests onze països:

  • 862,067 persones són cegues
  • Moltes persones pateixen una pèrdua de vista debilitant deguda a:

o Cataractes: 29,184,875

anunci

o Retinopatia diabètica: 3,637,458

o Glaucoma: 4,466,224

o Degeneració macular relacionada amb l'edat humida (DMAE humida) 2,013,228

La ceguesa i les quatre malalties oculars condueixen a una reducció significativa del benestar; equivalent a 123 milions de dies laborals perduts a l'any. S’estima que la ceguesa i les malalties oculars comporten uns costos econòmics anuals d’aproximadament 8 milions i 24 milions respectivament, a tots els països estudiats.

L'estudi conclou que cada intervenció rendible pot compensar els costos econòmics que oscil·len entre els 2 i els 3 bilions d'euros. Aquestes intervencions inclouen el tractament anti-VEGF com a estàndard d’atenció a la DMAE humida, opcions adequades de detecció precoç, prevenció i tractament, com ara detecció de cataractes, retinopatia diabètica i glaucoma, seguit del tractament.

"A la UE-11, les quatre malalties oculars afecten aproximadament 1 de cada 10 persones, i aquestes afeccions no només afecten els afectats directament, sinó els seus cuidadors, familiars i amics", va dir el professor Banks. “Després, cal tenir en compte la considerable càrrega econòmica de la ceguesa i la pèrdua de visió per a la societat. Per a la ceguesa, més del 50% d’aquest cost prové de l’atenció informal ”.

L’EFAB i els seus socis, la Coalició Europea per a la Visió i els Productes Mèdics de Second Sight, van acollir un acte al Parlament Europeu, a Brussel·les, per compartir els resultats d’aquesta enquesta amb eurodiputats i professionals líders de tot el camp de la salut de la visió, amb la finalitat de dibuixar atenció a la importància de la salut de la visió i educació sobre les malalties oculars. Una part clau de la seva missió és sensibilitzar sobre el fet que el 50% de la ceguesa europea es pot prevenir i que les noves tecnologies, com ara els ulls biònics, poden ajudar en malalties com la retinosi pigmentària, que encara no es poden prevenir ni tractar.

Cost econòmic i càrrega de les malalties oculars i estudi de la ceguesa evitable

EFAB va treballar amb Deloitte Access Economics per analitzar l’impacte econòmic i la càrrega de quatre malalties oculars i ceguesa en onze països europeus (Dinamarca, França, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Polònia, Eslovàquia, Espanya, Suècia, Suïssa i el Regne Unit) i el cost -eficàcia de les intervencions per prevenir aquestes malalties oculars. Es va realitzar una cerca bibliogràfica dirigida a cada país per identificar estudis que informessin de la prevalença de cada malaltia ocular i ceguesa. L’anàlisi de la càrrega de la malaltia incloïa tant “costos directes”, que són tots els costos de la salut com a resultat del tractament (inclosos els costos d’hospitalització, serveis de medicina general i medicaments), com “costos indirectes”, que són costos relacionats amb la pèrdua de productivitat i els costos d’atenció informal. Per a l’anàlisi de cost-efectivitat, s’han utilitzat els mètodes de l’OMS “Elecció d’intervencions que són rendibles” (CHOICE) per determinar si les intervencions mereixen la seva inversió.

Fòrum europeu contra la ceguesa (EFAB)

EFAB és una plataforma independent de defensa de múltiples parts interessades. Actualment representa quatre organitzacions associades, incloent l’AMD Alliance International (AMDAI), el Consell Europeu d’Optometria i icsptica (ECOO), el Fòrum Europeu de la Salut dels Homes (EHMF) i la Regió Europea de la Federació Internacional de Diabetis (IDF-Europe). El grup té com a objectiu actuar com a plataforma per reunir tercers clau (grups de pacients, professionals sanitaris, responsables polítics i grups de defensa) a tot Europa, per augmentar conjuntament i col·lectivament la consciència i l'atenció sobre la importància de la salut de la visió i les malalties de la retina en particular, i, finalment, evitar la pèrdua de visió mitjançant un diagnòstic i una intervenció més oportuna.

EFAB compta amb el suport de Novartis i Alcon com a servei a la medicina i als pacients.

Per més informació, feu clic aquí.

Coalició Europea per a la Visió

La Coalició Europea per a la Visió (ECV) és una aliança d’organismes professionals, grups de pacients, ONG europees, organitzacions de persones amb discapacitat, associacions comercials que representen proveïdors i grups de recerca. Existim per augmentar el perfil de la salut i la visió dels ulls, ajudar a prevenir les deficiències visuals evitables i garantir una societat igualitària i inclusiva per a aquells amb ceguesa irreversible o baixa visió a Europa. Per obtenir més informació sobre l’ECV, feu clic aquí.

Productes mèdics de segona vista

Second Sight Medical Products, Inc., ubicada a Los Angeles, Califòrnia, va ser fundada el 1998 amb la missió de desenvolupar, fabricar i comercialitzar dispositius protèsics implantables que puguin restituir la vista als invidents. A través de la dedicació i la innovació, la missió de Second Sight és desenvolupar, fabricar i comercialitzar pròtesis visuals implantables per permetre a les persones cegues assolir una major independència. La seu dels Estats Units es troba a Sylmar, Califòrnia, i la seu europea, a Lausana, Suïssa. Per obtenir més informació, feu clic aquí.

Dia Mundial de la Vista

El Dia Mundial de la Vista és un dia anual de consciència per centrar l'atenció mundial en la ceguesa, la deficiència visual i la rehabilitació de persones amb discapacitat visual, i se celebra el segon dijous d'octubre. Es va celebrar per primera vegada el 1998 i posteriorment es va integrar a la iniciativa conjunta OMS-IAPB VISION 2020. Les activitats típiques inclouen la participació en passejades de sensibilització o la distribució i exhibició de pòsters, punts de llibre, fulletons i altres formes d’informació per conscienciar sobre la ceguesa evitable.

Ceguesa

#Blind i # Els ciutadans de la UE visualment visibles obtenen accés més fàcil als llibres a través de les fronteres de la UE

publicat

on

Els llibres, revistes i altres materials impresos ara es troben més fàcilment disponibles en formats accessibles per a totes les persones cegues i amb discapacitat visual i a tota la UE. Això segueix la ratificació dels Tractat de Marràqueix per la UE, que es va finalitzar a 1 octubre 2018. Com a part del programa Estratègia per al mercat únic digital, les noves normes creen una excepció obligatòria a tota la UE a les normes de copyright. El vicepresident del mercat únic digital, Andrus Ansip, va dir: "Aquest tractat és un pas real per millorar la inclusió social, l'accés a la cultura i l'entreteniment de les persones cegues, amb discapacitat visual o amb discapacitat per imprimir. Permetran que es facin i es difonguin formats especials de material d’impressió (com ara braille o margarida) i difondre’ls per a persones amb discapacitat d’impressió ”. La comissària d’economia i societat digital, Mariya Gabriel, va dir: “Avui marca un avenç important per a una major inclusió per a persones invidents i amb deficiències visuals a la UE. Finalment, no només tenen accés més fàcil als llibres i altres treballs publicats necessaris per a la feina o el plaer, sinó que també els poden intercanviar a tota la UE. Sense l'autorització prèvia dels titulars dels drets, es garantirà un accés ràpid a continguts cada cop més diversos ". El mateix Tractat de Marràqueix es va adoptar a l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) el 2013. La legislació de la UE sobre Tractat de Marràqueix va ser proposat per la Comissió com a modernització contínua de la legislació de copyright de la UE.

anunci

Seguir llegint

Ceguesa

#EBU: European Blind Union publica un nou document de posició sobre la Llei d'accessibilitat europea

publicat

on

Des de 2015, a Brussel · les s'ha realitzat un nou reglament d'accessibilitat. Aquesta Llei d'accessibilitat europea (EAA) pretén harmonitzar els requisits d'accessibilitat de béns i serveis. "Aquest acte pot ser un gran avenç", va dir el president de la Unió Europea de Cecs (EBU), Wolfgang Angermann. Tanmateix, una rega de la regulació es manté a l'horitzó. El mes de 1 es van iniciar negociacions interinstitucionals entre el Parlament Europeu, el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea. Aquest trilogu, que va tenir lloc a porta tancada, ha retallat les ales de diverses iniciatives ambicioses abans.

Per donar forma als debats al Trilogue, EBU publica avui un nou document de posició sobre l'EEE. La Unió Europea de Cecs representa 30 milions d'europeus cecs i amb visió parcial, que es troben inaccessibilitat diàriament. "Reservar unes vacances en línia, agafar el tren per treballar o llegir un llibre per a l'escola sovint ens presenta desafiaments insuperables", va explicar el president Angermann. Per tant, l'EBU exigeix ​​un marge integral per a la futura regulació, així com criteris funcionals clars per a l'accessibilitat. A més, EBU exigeix ​​normes vinculants sobre l'entorn construït i una minimització d'exempcions i restriccions sobre l'aplicabilitat de l'EAA.

Llegiu el Document de posició EBU i anàlisi puntual per punts de les posicions de negociació (en anglès)

anunci

EBU és una organització europea no governamental sense ànim de lucre fundada el 1984. És un dels sis organismes regionals de la Unió Mundial de Cecs. Protegeix i promou els interessos de les persones cegues i amb deficiències de vista a Europa. Actualment, opera en una xarxa d’organitzacions nacionals de persones amb discapacitat visual (42) Països europeus.

anunci
Seguir llegint

Ceguesa

#EAPM: enfocament de la UE en malalties oculars central del Llibre Blanc del Parlament Europeu

publicat

on

En la propera ocasió del Dia Mundial de la Visió, el Parlament Europeu veurà el llançament d’un Llibre Blanc  intitulat 'Uyes Right: Prevenciablement', amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància d'un focus de la UE en les malalties oculars, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

El llançament serà ampliat amb un taller que tindrà lloc un dia abans del dia mundial de la vista. Aquesta última es durà a terme a l'octubre de 12, sota la pancarta "Make Vision Count".

L' taller d'alt nivell  Mentrestant, a 11 octubre es destacarà que les malalties oculars i la seva prevenció són un problema important a Europa avui dia i només augmentaran a mesura que la població de 500-milions més (i la incidència de, per exemple, la diabetis creixi).

anunci

Hi ha alguns 39 milions de persones cegues al món, però 80% de la ceguesa es pot curar o prevenir. Això és 31.2 milions de persones que són cegues quan no són necessàries, i els estudis suggereixen que la malaltia ocular costa a la societat a Europa uns milions de milions d’EUR X, causant una càrrega econòmica significativa.

Un estudi recent va estimar que (incloent el 39m classificat com a cec) 285 milions de persones són deficients visuals a tot el món. El nombre de persones cegues en la població de la UE (amb edat superior a 50) és al voltant de 1.3 milions, amb una regió de 10 milions més que viu amb deficiència visual de mig grau.

Les conseqüències econòmiques de la discapacitat visual a Europa inclouen els costos mèdics directes a causa del tractament i el diagnòstic, el tractament de possibles conseqüències futures per a la salut (que inclou un major risc de caigudes o altres accidents) i costos directes no mèdics.

anunci

La pèrdua de productivitat a causa de la impossibilitat de treballar és també un factor important, i això sovint inclou el cuidador del pacient.

Aquests costos substancials augmenten, probablement, en el futur i un ús molt millor de les eines de prevenció i tractament efectives pel que fa al cost ja reduiria la càrrega fiscal.

El eurodiputat Cristian Silviu Bușoi acollirà el taller al Parlament i estarà acompanyat pels companys de diputats Alojz Peterle, Marian Harkin i Soledad Cabezon Ruiz.

Ian Banks, president del Fòrum Europeu Contra la Ceguesa (EFAB), juntament amb Denis Horgan, director general de l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada, donarà una visió general del Llibre Blanc, abans d'una discussió de les parts interessades.

Entre els temes tractats el dia seran els problemes de diabetis i d'ulls esmentats, facilitant l'accés a la prevenció i tractaments innovadors, i incloure pacients en formació de polítiques de ceguesa prevenible. També hi haurà la necessitat de promoure la investigació sobre la ceguesa.

Les presentacions seran seguides per una sessió de preguntes i respostes que inclourà les accions necessàries per fer realitat les idees del Llibre Blanc.

Per recolzar un esforç comú en nom de totes les parts interessades en aquesta àrea, el Llibre blanc, consensuat per consens, explicarà la necessitat, entre altres coses, d’un enfocament més preventiu de la ceguesa a tots els estats membres de la UE. la lluita contra les malalties oculars a Europa s’ha de combatre a nivell de la UE.

La inversió en programes de detecció, diagnòstics anteriors (i millors) i un tractament adequat de les condicions de la retina, pot reduir la càrrega econòmica i millorar la qualitat de vida i, per tant, una població més productiva.

El cribratge integral permetrà, sens dubte, un enfocament més preventiu, mentre que un tractament ràpid i eficaç significa que els pacients són molt menys propensos a requerir llits d’habitacions cars i són capaços de continuar treballant i contribuint a l’economia europea.

Els grups d'interès creuen fermament que la UE en el seu conjunt hauria de fer més esforços per facilitar la investigació i sensibilitzar sobre malalties oculars, que tenen un perfil baix en comparació amb altres malalties que arruïnen la qualitat de vida, de manera diària i a llarg termini, de les persones que pateixen i tenen un gran impacte social i financer, com es va esmentar anteriorment.

Actualment, hi ha molt poca consciència per empènyer l’Europa a abordar-la a nivell polític. Per tant, els objectius del Llibre Blanc inclouen millorar la informació als pacients i els professionals sanitaris sobre la ceguesa evitable, promoure polítiques de cribratge, diagnòstic precoç i atenció i tractament adequats a tots els estats membres i perseguir els drets dels pacients a un tractament adequat, seguretat i elecció informada.

En poques paraules, les investigacions sobre les causes de les cataractes i altres malalties oculars han de potenciar-se a tota la UE, i s'han establert plataformes per a una col·laboració eficaç entre el món acadèmic, la indústria i els sistemes de salut.

A més, els professionals sanitaris han d’identificar ràpidament directrius i mètodes de pràctica clínica d'alta qualitat i fiabilitat per millorar la presa de decisions en benefici dels seus pacients.

Mentrestant, els pacients necessiten estar millor informats i els programes de detecció han d'estar en vigor per al seu benefici a curt i llarg termini.

Les parts interessades no tenen il·lusions que l'assistència sanitària és un dels reptes més importants a què s'enfronta Europa actualment i que només es pot millorar i mantenir amb l'acord, la cooperació i la coordinació de totes les parts interessades.

La clau per a això és com es regula l’atenció sanitària a la UE i quina influència té, de fet, que Brussel·les té i té, tenint en compte que gran part de les àrees de salut es troben sota la competència dels estats membres. Els nous programes de detecció i informació per evitar la ceguesa evitable serien un salt de gegant cap a endavant.

Ian Banks, de l’EFAB, va afirmar que "sense la detecció precoç de malalties oculars evitables, que condueixin al pitjor dels casos a la ceguesa, gran part de l’increïble ciència mèdica que es desenvoluparà lluitarà per complir tot el seu potencial, en aquest cas quan es tracta de millorar la qualitat de vida dels ciutadans amb discapacitat visual, ara i per a les generacions futures. "

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències