Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La UE ha d'acabar el que va començar en benefici de la salut dels estats més petits

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

By Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

El 2015, la Unió Europea tindrà com a presidències rotatives dos dels estats membres més petits: Letònia, amb una població d’uns dos milions d’habitants (president des de l’1 de gener), i Luxemburg, amb una població de poc més de mig milió ( president a partir de l’1 de juliol).

En comparació amb, per exemple, Alemanya, amb més de 80 milions de ciutadans, França (al voltant de 66 milions) i el Regne Unit (gairebé 65 milions), aquests països són minúsculs. Tot i això, des de l'ampliació del "big bang" del 2004, quan deu nous països es van adherir a la Unió, els estats més petits han tingut cada vegada més influència, especialment en matèria de salut de la UE.

anunci

Ja el 1992, el Tractat de Maastricht donava a la UE un mandat legal de salut pública, que es va actualitzar al Tractat d'Amsterdam el 1997. Article 35 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE, que va entrar en vigor amb la signatura del Tractat de Lisboa. fa gairebé cinc anys - afirma: "S'ha d'assegurar un alt nivell de protecció de la salut humana en la definició i implementació de totes les polítiques i activitats de la Unió".

Ara, teòricament, tothom té el dret d’accés a l’atenció sanitària preventiva i el dret a beneficiar-se d’un tractament mèdic en les condicions establertes per les lleis i pràctiques nacionals. Aquesta frase "lleis i pràctiques nacionals" reconeix que, fins avui, els sistemes sanitaris i sanitaris continuen sent competència dels estats membres, tot i que la UE té un paper complementari i de suport configurant les condicions per, entre altres coses, a la mobilitat de la força de treball sanitària. compra de béns i subministraments, finançament de sistemes de salut i prestació de serveis.

Però, quan es tracta de polítiques sanitàries, la UE ha reconegut adequadament les vulnerabilitats dels estats membres més petits que, per la seva necessitat de col·laboració, solen tenir un enfocament més positiu de les xarxes, l’intercanvi de bones pràctiques i els processos de la UE? 

anunci

Bé, la Comissió Europea té posicions que semblen marginalment més properes a les d'aquests països i es considera el seu aliat natural. Tornant a les negociacions d’adhesions anteriors al 2004, fins i tot els estats membres més petits van rebre una menció especial a la famosa «clàusula de Xipre» (article 126a), que donava a aquests països, per exemple, un formulari abreujat de registre de medicaments.

Va ser un bon començament. No obstant això, per tal d’assolir un alt nivell de salut a tota la UE, l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) creu que les polítiques sanitàries han de reconèixer i fer front a les vulnerabilitats inherents al sistema de salut a què s’enfronten, específicament, aquests països més petits i a la UE. regions de les més grans.

Això inclourà, però no és exclusiu, el desenvolupament d'un nou paradigma o model socioeconòmic que: areconeix la creixent fractura entre expectatives i realitats; findica un equilibri entre augmentar les expectatives dels ciutadans i els escenaris actuals de restricció de crisi / oferta; iassegura que no hi ha una altra exacerbació de les desigualtats que ja creixen; reduca les càrregues administratives; evita noves burocràcies i autoritats, i; minimitza i simplifica les obligacions d'informes d'acord amb l'agenda de millor regulació de la UE.

EAPM també creu fermament que cal que la futura política sanitària de la UE estimular el compromís amb totes les parts interessades; treballar per aconseguir una major coherència de les polítiques i un alineament intersectorial de la política sanitària; formar part d’un procés semestral europeu favorable a les polítiques sanitàries; garantir l'accés a medicaments a preus assequibles; iestablir millors programes de foment de la capacitat entre els líders i professionals de la salut públicaI; fomentar la posada en comú de recursos i experiència en tots els estats membres per a la supervisió dels estàndards de qualitat.

Aquestes no són "preguntes" petites, però cal abordar-les si Europa vol celebrar la "unitat en la diversitat" treballant per reduir les clares disparitats actuals i, al mateix temps, respectar aquesta preciosa diversitat. Per la seva banda, EAPM treballarà estretament amb ambdues presidències el 2015 per ajudar a impulsar l’agenda.

No hi ha dubte que per aconseguir una Europa valenta, nova i més sana la UE i els seus grups d'interès han de fer-ho reconeixem que és més probable que tinguem èxit a través de la posada en comú de coneixements i recursos i la voluntat de desenvolupar perspectives noves sobre la política sanitària.

Això donarà lloc a una perspectiva sanitària a nivell de la UE que tingui en compte les necessitats i aspiracions de tots els 500 milions de ciutadans europeus dels 28 estats membres, ja siguin grans o petits.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències