Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els objectius de subsidiarietat de Juncker han de tenir en compte la salut

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

JunkerBy Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

Amb la nova Comissió Europea en marxa, dirigida per Jean-Claude Juncker, ja s'ha afirmat que el principi de subsidiarietat serà la pedra angular d'aquesta administració.

Subsidiarietat: és a dir, en aquest cas, que ho farà la UE només realitzeu aquelles tasques que no es poden realitzar a un nivell més local - no és cap novetat, és clar, i ha estat un principi de la Unió Europea des de fa alguns anys, sent ben rebuda.

anunci

En la seva recent declaració al Parlament Europeu, Juncker va dir: "La meva agenda se centrarà en deu àrees polítiques. Emfatitzaré en resultats concrets en aquestes deu àrees. Més enllà d’això, deixaré altres àrees polítiques als estats membres on estiguin més legítims i millor equipats per donar respostes polítiques eficaces a nivell nacional, regional o local ”.

"Vull una Unió Europea més gran i més ambiciosa per a les coses grans i més petita i més modesta per a les petites ", va afegir el president de la Comissió.

Va dir que: "No tots els problemes que existeixen a Europa són un problema per a la Unió Europea. Hem de cuidar els grans problemes ”.

anunci

L’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) argumentaria que la salut es troba entre les qüestions més importants que afronta la UE actualment i en el futur previsible, i que la subsidiarietat, per si mateixa, no ha pogut abordar molts problemes de salut que sorgeixen al llarg dels anys.

Aquests han inclòs, i inclouen, desigualtats en l’accés a un alt nivell de tractament per a pacients de diferents països i regions, així com problemes similars que afecten la capacitat dels ciutadans per participar en assajos clínics.

És absolutament clar que els països individuals no poden fer front als enormes problemes de salut que genera una població envellida de manera individual. Hi ha massa diferències en els recursos per estat membre (i regions), diferents mides de població, problemes d’accés i sovint enormes diferències en els estàndards d’assistència sanitària disponibles. Com a nota positiva, aquestes àmplies variacions en termes de costos i resultats en salut ofereixen esperances de guanys substancials en eficiència.

És interessant assenyalar que, malgrat els principis de subsidiarietat, els tribunals europeus han intervingut en àrees com la determinació del dret a l'atenció sanitària transfronterera per a tots els ciutadans. Aquestes resolucions han tingut l’efecte d’escapçar la manca de competència legal sobre salut que la UE gaudeix en altres llocs. En resum, hi ha hagut una influència creixent al llarg dels anys per part del TJUE i d'altres tribunals europeus.

Mentrestant, hi ha hagut una gran quantitat de canvis i influències provocats per l'impacte de directrius i recomanacions en diversos àmbits. Pel que fa a la salut, aquestes han conduït a una gran autorregulació per part de les societats mèdiques i altres organitzacions. En la investigació sanitària, per exemple, hem vist molts casos d’autogovern en àrees que cobreixen qüestions com l’intercanvi de dades i l’intercanvi continu de bones pràctiques.

L’anterior no infringeix la regla de subsidiarietat, ni tampoc les regulacions paneuropees com les que afecten el diagnòstic in vitro (IVD), la salut pública i el mercat interior. Aquestes normatives han convertit, sens dubte, Europa en un lloc més segur i millor per als seus ciutadans i es podria considerar com un argument per a més UE, en lloc de menys.

Pel que fa a les IVD, les actuals directives sobre dispositius mèdics es van adoptar en virtut de les lleis dels tractats sobre l'establiment i el funcionament del mercat intern. S’han complementat amb lleis que estableixen alts estàndards de qualitat i seguretat dels dispositius d’ús mèdic.

Normes com aquestes, que protegeixen la salut pública a tots els estats membres, només es poden aplicar a nivell de la Unió Europea. Això impedeix que els estats individuals adoptin diferents normatives sobre productes que fragmentin el mercat intern i queden clars els beneficis per a la salut per als ciutadans de la UE.

Aquestes normes també permeten als fabricants reduir els costos relacionats amb les diferències normatives nacionals, alhora que garanteixen un nivell alt i igual de seguretat a tots els estats membres. La subsidiarietat sola, en aquests casos, no ho faria.

En termes generals, la UE sempre ha tingut un mosaic de sistemes d’atenció mèdica, però, com a resultat de la crisi financera, s’ha produït un canvi que afecta –de manera sorprenentment directa– aquests sistemes i altres qüestions.

Per garantir que els països de la UE assoleixin els seus objectius d’Europa 2020, la Comissió ha establert un cicle anual de coordinació de la política econòmica anomenat semestre europeu. Ara, cada any, la Comissió fa recomanacions sobre els programes de reformes econòmiques i estructurals dels estats membres per al proper any.

Les grans despeses d’assistència sanitària dels països europeus fan que els sistemes individuals d’atenció sanitària siguin objectius més que probables per a aquestes reformes. Per tant, la influència de la UE creix clarament pel que fa als costos i la sostenibilitat dels sistemes de salut dels seus estats membres.

A més, com a part dels rescats de la crisi financera que van implicar Irlanda, Grècia i Portugal, aquests països van haver d'acordar programes d'ajust econòmic, inclosos canvis detallats en els seus sistemes de salut. A part dels rescat, tots els països de la UE estan sotmesos a una gran pressió per garantir la rendibilitat dels seus sistemes de salut. Les vegades que canvien ...

La UE no ho pot regular ni ho hauria de fer. Però EAPM creu que perquè la subsidiarietat funcioni en un àmbit tan divers, complex i important com la salut, és vital que hi hagi molta més cooperació entre els estats membres, aliances transfrontereres, interacció entre disciplines i molt més. Aquest és un requisit previ si volem crear un "sistema de salut virtual de la UE" ampli i eficaç que satisfaci les necessitats dels 500 milions de ciutadans de tota Europa.

Al final, per molt que sigui benvinguda, la subsidiarietat no arriba sense els seus problemes, especialment en una unió de 28 estats membres, i especialment en àmbits enormes com la salut. Trobar l’equilibri adequat és clau i és vital la cooperació interestatal a nivell nacional, on la legislació de la UE no existeix i potser no existirà.

Al llarg del 2015, amb la seva campanya STEPs en curs i moltes altres iniciatives, EAPM continuarà impulsant l'oferta dels millors estàndards d'assistència sanitària a tots els ciutadans de la UE, ara i per a les generacions futures.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències