Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El semestre europeu ha de treballar per ajudar a la medicina personalitzada a tota la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

 FDAPharmacogenomicsGuidanceWordlePer l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

Una de les iniciatives més recents de la UE, i un que s'ha observat poc en termes generals fins al moment, és el procés del semestre europeu. Això permet que les institucions d'Europa una visió general íntima de les economies dels Estats membres i la planificació sobre una base i les tasques de la Comissió Europea amb l'assessorament i orientació a tots els països del bloc 28 anual.

Aquesta orientació es basa en objectius estructurals i fiscals per al pròxim període de 12-18 mesos i està dissenyada per ajudar els estats membres a assolir els objectius de creixement del 2020 orientats individualment. Tots els estats membres s’han compromès a assolir aquests objectius, però el semestre europeu té un efecte fonamental, ja que, almenys teòricament, també pot ajudar a garantir que es puguin evitar alguns dels problemes ocorreguts durant la recent crisi financera. Per tant, es manté una vigilància estreta sobre els països considerats amb dèficits excessius.

anunci

Ningú vol que es repeteixin els rescats que es van produir fa uns anys i tothom vol veure un creixement sostenible a tota la UE. Això és essencialment el que el semestre europeu pretén aconseguir. El procés s'estén des d'octubre fins a maig-juny, moment en què cada país ha rebut assessorament i orientació individualitzats abans de finalitzar els pressupostos per a l'any següent.

El cicle actual ja està en marxa. Els objectius són sens dubte ambiciosos. Però tota la idea és, com es va afirmar, molt nova i, en aquestes primeres etapes, alguns comentaristes han posat el cap per sobre del parapet i han expressat la seva opinió que el procés actual està mancat de transparència. Això es deu principalment al fet que, actualment, el Parlament Europeu només té un paper menor. Això pot canviar, però, independentment, aquest control anual està aquí per quedar-se i, tot i que, en termes pràctics, representa una millora de les competències de la UE en aquest àmbit, es pretén com una força definitiva.

Així doncs, amb el seu examen detallat dels plans pressupostaris i les reformes estructurals dissenyades per assolir els objectius de creixement i augmentar els nivells d’ocupació en els estats membres individuals, el semestre europeu també reconeix la necessitat de coordinar la feina dels 28 països. Cap país no pot assolir tots els objectius sols, ja sigui per al 2020 o, de fet, més enllà. Fins ara, atès que es tracta d’una àrea pressupostària tan gran a tots els estats membres, la Comissió encara no s’ha implicat en l’àmbit sanitari tant com es podia esperar a la majoria de països. Certament, en comparació amb la seva participació en pressupostos sanitaris durant les negociacions de rescat.

anunci

Tanmateix, hi ha una creença creixent i, en alguns casos, el desig (sens dubte dins de l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM)) que això canviï. Això és especialment el cas quan es tracta d’estats membres més petits (i regions dins d’altres més grans) que són més vulnerables als desequilibris en l’accés a la millor atenció sanitària, que tenen dificultats per escoltar o arribar a assajos clínics i que pateixen desigualtats en el reemborsament. de l'atenció sanitària transfronterera i, de nou, l'accés a aquesta. Llavors, podria ajudar aquest ambiciós i exhaustiu esquema d’examen? EAPM creu que sí, però, de moment, hi ha la preocupació que el semestre europeu sigui massa de dalt a baix i no pugui tenir en compte cap altra opinió de les parts interessades que no siguin les dels estats membres que aconsella. Val a dir que ara mateix no hi ha molta subsidiarietat en aquest camp.

El 2015, dos estats membres més petits - Letònia i Luxemburg - ocuparan la presidència rotatòria de la UE. Poques vegades hi ha hagut un millor moment per implicar les parts interessades de tots els àmbits de la salut (pacients, clínics, acadèmics, investigadors, contribuents, representants de la indústria i responsables polítics) en els països petits i les regions de països més grans en col·laboració per construir una assistència sanitària més eficient i eficaç. sistemes a tot Europa. Es necessiten totes les parts interessades per garantir el millor accés a la medicina personalitzada en aquests països i oferir la millor atenció sanitària possible a tots els 500 milions de ciutadans de la UE. Realment, és probable que el semestre es fixi en la reducció de la despesa en els àmbits sanitaris de cada país i això només tindrà un impacte negatiu en aquells ciutadans dels estats més petits i, per tant, més vulnerables fiscalment. Per tant, EAPM opina que el semestre hauria de fomentar una bona inversió, la col·laboració, l’intercanvi de recursos, la investigació i l’ús de les millors pràctiques. La Comissió ho fa hàbilment amb les seves excel·lents iniciatives de recerca, com ara l’IMI, i hauria d’aplicar els mateixos ideals a les activitats del semestre.

Donada la ciència innovadora i les noves col·laboracions, la medicina personalitzada per a tots els 500 milions de ciutadans de 28 estats membres és un objectiu assolible, però reduir els pressupostos sanitaris no és certament la manera d’aconseguir-ho. Les simples reduccions de la despesa sanitària no són el camí a seguir: la salut no és com qualsevol altra mercaderia i no es pot tractar com a tal. EAPM dóna suport als objectius del semestre europeu, però s’espera que el procés sigui sensible a les parts interessades, tenint en compte els pacients i totes les altres parts implicades en l’àmbit sanitari i de la medicina personalitzada, i no només les autoritats pressupostàries dels estats membres. S'ha de reconèixer que escurçar els pressupostos per si sols no representa necessàriament un valor, sinó que cal que hi hagi inversions, una millor investigació, a més de fomentar la cooperació interdisciplinària i transfronterera. Mentrestant, cal satisfer les necessitats de tots els pacients de la UE en virtut dels principis bàsics d’igualtat dels tractats.

Per tant, les mesures fiscals recomanades o aplicades en un país no haurien d’afectar desproporcionadament la salut dels seus ciutadans mitjançant pressupostos reduïts, sinó que haurien de reflectir la necessitat d’una major eficiència i una millor presa de decisions. Finalment, EAPM creu que totes les decisions i recomanacions preses en el semestre europeu haurien de promoure el creixement, la investigació i l'eficiència en les àrees de la salut i la medicina personalitzada. El semestre europeu és jove i encara no està completament format. El seu potencial com a força del bé és immens, però ha de trobar un equilibri entre els objectius de creixement a curt i mitjà termini i la necessitat de treballar per aconseguir una atenció sanitària millor i més sostenible per a tothom.

 

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències