Connecteu-vos amb nosaltres

Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC)

Dia Mundial de l'EPOC 2014: Per què és una malaltia que afecta un de cada deu adults a Europa encara descuidat?

COMPARTIR:

publicat

on

WCDLogo2014La malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) (1) afecta fins al 10% dels adults europeus i és la quarta causa de mort a tot el món i s’espera que estigui en tercer lloc el 2030 (2). Fins ara, pocs líders o responsables polítics de la UE en són conscients. Fins que això no canviï, es prendrà poca acció política per abordar un dels problemes de salut pública més aguts d’Europa.

"Com a primer pas per abordar eficaçment aquesta amenaça per a la salut pública, hauríem de millorar molt la conscienciació sobre aquesta condició. La moció del Parlament escocès el Dia Mundial de la MPOC és un excel·lent exemple de com fer que això passi ”, va argumentar Catherine Stihler, eurodiputada (S&D, Regne Unit) amb motiu de Dia Mundial de la MPOC. (3)

La MPOC no es pot curar i els tractaments només afecten els símptomes. Inclou bronquitis crònica i emfisema i, atesa la difusió de la MPOC, és inacceptable que aquesta afecció no hagi rebut més atenció en termes de prevenció, millor atenció, tractament, investigació i formació de professionals de la salut (4).

"En casos greus i terminals, els pacients amb MPOC requereixen l'ús de tancs d'oxigen per respirar, una situació similar a les persones que pateixen diverses formes i graus de discapacitat a tot Europa. Això posa un drenatge tant en els ingressos familiars com en la productivitat dels països, i és per això que s'hauria de fer més no només a nivell europeu, sinó també a nivell nacional, com a Hongria, on recentment s'ha frenat amb èxit l'accés als productes del tabac ", va argumentar l'eurodiputat Ádám Kósa (PPE, HU).

"La MPOC no només afecta les vides de milions a Europa, sinó que també suposa una gran càrrega per a la societat i les fràgils economies europees, ja que la MPOC representa 10.3 milions d'euros en atenció sanitària que inverteix a Europa a l'any (5)", va dir Catherine Hartmann, Secretari general de la Coalició Europea de la MPOC. "El cost acumulat de la MPOC a la UE és de 48.4 milions d'euros a l'any", va afegir la Sra. Hartmann (6).

Per augmentar la consciència, la Coalició Europea de la MPOC (ECP) distribuirà fulletons informatius al Parlament Europeu i a la Comissió Europea sobre 19 dimecres 2014th novembre.

“La MPOC es pot prevenir en gran mesura i, amb més investigacions, es podria tractar i gestionar molt millor. És hora que els decisors de la UE actuïn al respecte i segueixin les nostres recomanacions i apliquin la crida a l'acció de la ECC ”(7), va concloure la Sra. Hartmann.

anunci

(1) La malaltia pulmonar obstructiva crònica és una malaltia pulmonar, sovint sobrenomenada per error "tos dels fumadors". Provoca sibilàncies, falta d’alè i danya els petits sacs d’aire a la punta de les vies respiratòries i de les mateixes vies respiratòries. Això fa que sigui difícil moure l’aire dins i fora dels pulmons. Vídeo curt: Què és la MPOC: Coalició Europea de la MPOC.

(2) Vegeu el document Llibre blanc de la European Respiratory Society (ERS) i la Full informatiu de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

(3) S4M-11429 Rhoda Grant: Dia Mundial de la MPOC: El Dia Mundial de la MPOC és una iniciativa mundial liderada per GOLD, la Iniciativa Mundial per a la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica.

(4) Coalició Europea de la MPOC va posar en marxa una crida a l'acció avui per buscar un impuls polític per establir el marc adequat que abordi tots els aspectes de la MPOC.

(5) El total de les despeses relacionades amb la MPOC per atenció ambulatòria (= no hospitalitzada) a la UE és d'aproximadament 4,7 milions d'euros a l'any. L’atenció hospitalària (= hospitalària) genera uns costos de 2,9 milions d’euros seguits de despeses farmacèutiques de 2,7 milions anuals. MPOC, dades clau.

(6) Vegeu la càrrega econòmica de les malalties pulmonars, a càrrec de la European Respiratory Society (ERS).

(7) Coalició Europea de la MPOC Crida a l'acció.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències