Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Un enfocament innovador per a la col·laboració significarà petits estats membres més saludables

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

placa de PetriPer l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

Quan es tracta d’accedir als pacients a assajos clínics, tractament transfronterer i, en general, la millor atenció que la medicina personalitzada pot proporcionar avui a Europa, és just dir que hi ha moltes disparitats i desigualtats.

Això mai no és cert que quan es tracta d’estats membres més petits (i, molt sovint, de regions dins d’uns més grans). Els països més petits amb un PIB més baix tendeixen a ser més vulnerables als desequilibris en l’accés a la millor atenció sanitària i, a les regions aïllades, a molts ciutadans els costa escoltar els assajos clínics o, fins i tot si ho fan, accedir-hi. Mentrestant, els pacients dels països menys benestants solen patir desigualtats en el reemborsament de l’atenció sanitària transfronterera i, de nou, en l’accés.

anunci

El dret dels pacients a aquest tractament transfronterer – pagat per l’estat d’origen que no pot o no el pot proporcionar– està consagrat en els tractats de la UE des de fa 20 anys, però la realitat és que una talla única no s’adapta a tots UE de 28 estats membres i 500 milions de persones.

Els costos del tractament i els nivells de reemborsament difereixen d’un país a un altre, igual que la informació sobre nous tractaments i assajos clínics, d’aquí les substancials desigualtats esmentades anteriorment.

El 2015, la presidència rotatòria de la Unió Europea farà que dos dels estats més petits de la UE prenguin el timó. L'1 de gener, Letònia assumirà la presidència i Luxemburg rebrà el paper l'1 de juliol.

anunci

Abans de l'ampliació del 2004, el "big bang", quan deu nous estats es van unir a la UE, els països més petits havien d'acceptar un patrimoni comunitari que sovint no tenien en compte els seus aspectes i característiques individuals. Darrerament, però, els estats més petits han estat actius a l’hora d’elaborar la política sanitària a nivell europeu, en gran mesura perquè depenen en gran mesura de la cooperació, la creació de xarxes i la creació de capacitats, cosa que els estats més grans podrien aprendre.

Els estats més petits de la UE tendeixen a patir un la manca d’interès per part de la indústria per col·locar productes mèdics als seus mercats, la manca de competència entre proveïdors, així com la càrrega administrativa de la regulació que ajuda poc l’accés dels pacients i la reducció dels preus en aquests països.

Un dels objectius clau dels defensors de la medicina personalitzada és millorar l’accés a aquesta forma innovadora, emocionant i creixent d’atenció mèdica. Però intentar oferir el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat no és fàcil, ja que, com s’ha dit anteriorment, hi ha moltes barreres que s’interposen.

En la seva campanya de tractament especialitzat per als pacients europeus, coneguda com STEPs, l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) reconeix que Europa necessita una un entorn que permet l’accés precoç dels pacients a una medicina personalitzada nova i eficaç, i una nova forma d’assaigs clínics que aborda els nous descobriments de malalties més rares, grups de pacients més reduïts i la difusió geogràfica d’aquests pacients.

El trasllat de la medicina personalitzada a la seva següent fase dependrà de la complexa investigació clínica internacional que inclogui poblacions de pacients altament seleccionades, la recopilació de material biològic i l’ús de grans bases de dades per a la bioinformàtica.

Europa necessita una forma diferent de generació de dades i l’enfocament clàssic dels assaigs clínics no pot captar aquestes dades adequadament. Avui en dia, els subgrups de pacients (a tots els estats membres, sobretot als països més petits) necessiten que els seus biomarcadors es validin dins de "poblacions" més grans i repartides, de manera que els avenços científics en el refinament i l'estratificació diagnòstics s'han d'incorporar als assajos.

El que Europa necessita per aconseguir-ho és una major innovació, reflexió avançada i col·laboració de tots els socis: indústria i acadèmia, estadístics, clínics i pacients, però també reguladors.

Cal superar molts obstacles per aconseguir la correcta implementació de la medicina personalitzada en una estratègia de salut sostenible de la UE. Només identificant i reconeixent les barreres a l’accés just i igualitari, especialment en els països i les regions petites - pot esperar Europa superar-los?

Això ha de passar més aviat que tard per tal d’accelerar el viatge cap a una millor forma d’assistència sanitària per a tots els ciutadans europeus, tant si viuen en un país més gran com en un país més petit o més ric o més pobre.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències