Connecteu-vos amb nosaltres

EU

"Big Data" i la solució cooperativa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

DefiniensBigDataMedicine01Per l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

"Big Data" és amb nosaltres i aquí ens queda. El seu ús en el camp de la medicina personalitzada, o PM, no es pot subestimar, però inclou els seus propis problemes.

La privadesa de les dades és una preocupació per a molts i cal trobar maneres de trobar un equilibri entre protegir el ciutadà alhora que permet l'accés a informació i resultats que poden beneficiar la societat i millorar la qualitat de vida, el tractament i els resultats dels 500 milions de ciutadans europeus.

anunci

Aquests ciutadans es trobaran amb problemes de salut diferents, incloses malalties rares com els molts tipus de càncer, i aquestes malalties es distribuiran als 28 estats membres.

La banca de dades i registres sanitaris ja és important i cada vegada ho serà més. I atès que l’assistència sanitària sol ser costosa i, sovint, és menys eficaç del que podria ser, és evident que la banca i l’accés als registres sanitaris milloraran aquests problemes.

Actualment, aquesta informació vital s’emmagatzema en diverses “sitges” separades i és difícil de compartir. Això redueix clarament el seu valor potencial per a metges, científics i investigadors de tota la UE. Molts, inclosa l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), argumenten que la legislació de la UE posa massa èmfasi en la protecció de l’individu i massa poc en els indubtables beneficis socials que es podrien aconseguir amb un millor ús de les masses i masses actuals estant reunits i emmagatzemats.

anunci

Quan es tracta del valent i nou món del PM, en la majoria dels casos els tractaments i els diagnòstics es basen en diferències moleculars entre individus. Aquests causen diferents susceptibilitats a les malalties, així com diferents reaccions a medicaments i tractaments. Les intervencions dirigides i els diagnòstics precoços en un sentit preventiu són claus per al PM, així com els avenços tecnològics en la seqüenciació del genoma, però els milions de conjunts de dades han d’estar disponibles, analitzats i referenciats de manera ràpida, senzilla i eficaç.

No hi ha dubte que el valor del Big Data en aquest camp ha estat àmpliament reconegut com a potencial d’estalvi de costos, així com d’altres beneficis econòmics, com ara menys temps que es passa fora del lloc de treball quan està malalt i les possibilitats d’inversió enorme a la UE. La qüestió és com aconseguir que això passi.

Els bancs de dades sanitàries, que funcionen com a cooperatives, s’han presentat com una solució viable que garanteix al ciutadà i l’autoritza, ja que posseirà les seves dades i podrà decidir on, quan i com es poden utilitzar. Mentrestant, aquesta informació personal i vital s’emmagatzemarà de manera segura sota estrictes codis i normes ètiques.

Els membres d’aquestes cooperatives podran, des del primer dia i per sempre, triar qui pot compartir les seves dades i amb quina finalitat i, si es guanyen diners de tercers, també podran decidir cap a on van aquests diners. Realment seran propietaris de les seves pròpies dades i podran reinvertir qualsevol recaptació en, per exemple, en investigació i / o educació per a la millora de la societat.

Malauradament, en aquest moment no existeix cap cooperativa realment treballadora d’aquestes característiques. Però segons alguns bancs de dades, hi ha una voluntat general de participar en el procés de recerca, independentment de qualsevol problema financer. Hi ha un desig d’ajudar-se a si mateixos i a la societat donant informació, òbviament dins de les pautes adequades que garanteixin l’ètica i els permisos pertinents.

La medicina personalitzada consisteix en gran part en l’empoderament del pacient, cosa que li permet ser central en tots els processos i decisions sobre la seva salut.

Els bancs de dades sanitàries que funcionen en línies cooperatives hi contribuiran, sens dubte, de manera important.

Sota el principi bàsic de "alliberar les dades, però no fer mal", EAPM treballa amb totes les parts interessades per construir un futur més brillant per a tots els ciutadans europeus i reconeix que això només pot passar realment quan es disposa d'aquesta font d'informació vital i creixent. a aquells que en puguin adonar-se.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències