Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Semestre CSR ha d'orientar cap a una Europa més sana

COMPARTIR:

publicat

on

yqslutfewxbvrjmcpOpinió emesa per l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

L’actual procés del semestre europeu està en ple desenvolupament, però encara queden moltes preguntes sense resposta respecte d’aquesta iniciativa relativament nova.

El semestre ofereix a les institucions europees una visió detallada de les economies dels estats membres i una planificació avançada anualment amb l'objectiu de permetre a la Comissió Europea donar consells i orientacions basats en objectius fiscals i estructurals per als propers 12-18 mesos.

El procés s'estén des d'octubre fins a maig-juny, moment en què cada país ha rebut assessorament i orientació individualitzats abans de finalitzar els pressupostos per a l'any següent.

Tot i que encara és nou, el semestre ja ha estat criticat per la manca de transparència, a causa de la implicació relativament petita del Parlament Europeu, mentre que només el 10-15% de les recomanacions es van actuar a tots els estats membres el 2013.

Els eurodiputats que van debatre el mes passat van opinar generalment que les recomanacions s’haurien d’implementar millor i que el procés fos més transparent. motr pm

Un informe va ser escrit per l’eurodiputat belga Philippe De Backer, que creu que la coordinació de les polítiques econòmiques hauria d’estar sotmesa a un control més democràtic del Parlament. De Backer dirigit prèviament al Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) al setembre i estarà present a la reunió d'Afers Regulatoris de l'Aliança al Parlament el 10 de desembre.

anunci

Mentrestant, altres crítics han demanat una visió a llarg termini i "reformes valentes" al costat d'un procés més disciplinat.

EAPM es compromet a ajudar a proporcionar una atenció sanitària personalitzada a tots els 500 milions de ciutadans de la UE, utilitzant avenços tecnològics, fluxos de dades més grans i millors, una educació millorada entre pacients i professionals de la salut, major ús de recerca i més col·laboració.

L’interès d’EAPM en el semestre europeu és essencialment avaluar l’impacte que tindrà aquesta nova iniciativa en els sistemes sanitaris dels estats membres i, per descomptat, els efectes de la medicina personalitzada.

L'esmentada orientació política de la Comissió està dissenyada per reflectir-se als programes nacionals de reforma i als programes d'estabilitat i convergència dels 28 països de la UE. La Comissió elabora una sèrie de recomanacions específiques per país (RSC) que posteriorment adoptarà el Consell Europeu.

A causa de la crisi financera i els rescats posteriors, els sistemes sanitaris dels països més afectats van ser sotmesos a un gran control i, atès que la salut és una part tan important del pressupost de cada estat membre, aquest ha continuat sent el cas quan es tracta de RSC.

EAPM i altres grups d'interès sanitaris han assenyalat que l'element de sostenibilitat està dominant la discussió a les RSC i això minimitza l'element d'accés i qualitat, vital per a tots els pacients de tot el bloc. per tal de provocar tractaments i diagnòstics innovadors.

És just dir que, després dels processos de rescat, actualment es produeix un control dels sistemes de salut a la majoria de països de la UE. De fet, fins ara la Comissió ha fet recomanacions sanitàries a 15 estats membres. Es tracta d’Àustria, Bulgària, Croàcia i Txeca República, Finlàndia, França, Alemanya, Irlanda, Letònia, Malta, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia i Espanya.

EAPM té diverses preguntes sobre el semestre europeu a l’àrea de facilitar la medicina personalitzada i estarà debatent ells - i fer recomanacions - al future. Entre les seves claus hi ha: El semestre europeu tindrà una influència temporal en els sistemes de salut o és una empresa permanent??; té la sector de la salut la decisió política va canviar irreversiblement?; quina diferència tindrà el recuperació fer el creixement econòmic?, i; hQuè tan eficaços són les RSC? sense rescat països?

En el futur, s’espera que el sector de la salut estigui sotmès a un control cada vegada més gran pels processos de la UE, pel fet de ser un sector econòmic i d'ocupació de ràpid creixement. Molt d’això s’està produint en el marc del pro semestre europeugram.

Hi sembla poc dubteu que les RSC basades en evidències siguin necessàries per garantir les reformes in ho fan els estats membres no tenen cap efecte advers sobre sistemes de salut. Mentrestant, CSRs ofereixen oportunitats for Reforma en aquests sistemes però un simple focus en la reducció de despeses no és la solució.

Un interès general vista: compartida per EAPM - is que les RSC ha de ser basat en proves, adequat al estat membre específic i que els sistemes sanitaris no haurien de ser automàticament l'objectiu clau de les reduccions de la despesa pública.

Ningú vol que es repeteixi la fiança-outs - que va provocar un accés encara més limitat a la medicina personalitzada - i tots vull veure un creixement sostenible a tota la UE. Sinó hi ha la preocupació que el semestre europeu sigui massa de dalt a baix i no pugui tenir en compte les opinions de les parts interessades que no siguin les dels estats membres que aconsella.

EAPM ho manté la implicació de tots els interessats is necessari per ajudar a garantir el millor accés a la medicina personalitzada i oferir la millor assistència sanitària possible a tots els 500 milions de ciutadans de la UE.

l'Aliança dóna suport als objectius del semestre europeu en principi però esperaria que el procés s’aconseguíse tenint en compte els pacients i totes les altres parts implicades en l'àmbit de la salut i la medicina personalitzada, i no només les autoritats pressupostàries dels estats membres.

CSR sobretot ho ha de ser centrat i equilibrat, en lloc de buscar retallades generalitzades a les àrees pressupostàries més grans, com la salut. Això és miop i, sens dubte, no afavorirà el creixement i l’ocupació. De fet, EAPM creu que totes les decisions i recomanacions del semestre haurien de promoure's tal creixement, així com recerca i eficiència, Especialment en els àmbits de la salut i la medicina personalitzada.

El semestre europeu clarament ha de assolir un equilibri entre els objectius de creixement a curt i mig termini i la necessitat de treballar per aconseguir una assistència sanitària millor i més sostenible tots els europeus, siguin on siguin i siguin on siguin.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències