Connecteu-vos amb nosaltres

EU

The EU has moved forward with personalised medicine – so more of the same in 2015, please

COMPARTIR:

publicat

on

Hemicicle_STG_2-2-1728x800_copinió emesa per Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

En l'àmbit de l'assistència sanitària, i concretament de la medicina personalitzada, es pot afirmar que la Unió Europea en general ha tingut un 2014 força bo.

La Comissió, el Parlament i el Consell s'han combinat per avançar bé la nova legislació alhora que tenen en compte les opinions de diverses parts interessades, sobretot els pacients (a través de l'EMA), així com els que formen l'Aliança Europea per a la Medicina Peronalitzada (EAPM). Felicitem els poders per mantenir els ulls i les orelles oberts i que continuï sent així.

S'han fet grans avenços en les grans àrees de la Directiva d'assaigs clínics, el Reglament de protecció de dades (DPR), temes de Big Data i la legislació sobre Diagnòstics In Vitro, o IVD.

Mentrestant, l'Horitzó 2020 continua, la segona fase de la Iniciativa de Medicaments Innovadors (IMI II) ja està en marxa i fins i tot el nou procés semestral de la Comissió podria ajudar els sistemes d'assistència sanitària si s'utilitza amb prudència i de manera avançada, permetent oportunitats d'inversió, formació. , investigar i centrar-se en la sostenibilitat.

Amb la medicina personalitzada, estem a la cúspide d'una revolució en l'assistència sanitària. Però si podem donar suport a la innovació, i permetre-ho, dependrà de com estiguin els sistemes de salut intel·ligents a l'hora d'assignar els recursos de la manera correcta. El procés semestral hauria de tenir-ho en compte.

Un altre avenç important a partir del 2014 podria ser l'ambiciós Fons Europeu per a Inversions Estratègiques del president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, que té com a objectiu "impulsar" Europa recaptant 315 milions d'euros en tres anys. Això serà finançat conjuntament per inversors privats (252 milions d'euros) i diners públics garantits del pressupost de la UE i del Banc Europeu d'Inversions.

anunci

Així doncs, un bon any i molt ocupat. El reglament d'assaigs clínics es va publicar al diari oficial de la UE al maig, mentre que a la primavera de 2014 també es va votar al Parlament Europeu la proposta de la UE per a un DPR, que establirà les normes per al tractament de les dades personals als estats membres.

Però la feina encara no està acabada i ha de continuar l'any nou. Per exemple, EAPM creu que el Reglament de Protecció de Dades hauria de permetre l'ús primari i secundari de les dades amb finalitats d'investigació sanitària tenint en compte les salvaguardes que ja hi ha a tota la UE. Mentrestant, les millores dels assaigs clínics no s'han de desfer per la regulació de dades.

A més d'això, la revisió de la Directiva IVD presenta una oportunitat per enfortir l'actual sistema d'aprovació de IVD per la seguretat del pacient, la competitivitat i la innovació. Però cal un període de transició de cinc anys perquè els fabricants puguin complir completament amb diversos nous requisits.

No s'ha d'oblidar que, en el canviant món de l'assistència sanitària a Europa, un element clau és la formació dels professionals de la salut. El veritable potencial de tota la nova ciència, construïda al voltant del perfil genètic i l'ADN individual, mai no es realitzarà del tot a menys que els metges de primera línia tinguin el coneixement i la comprensió per explotar-lo. La UE ha de fer moviments en aquest àmbit i l'Aliança ha demanat accions urgents.

El treball de l'EAPM, incloent innombrables reunions amb responsables polítics i legisladors, els seus quatre grups de treball (que cobreixen Big Data, educació i formació de professionals de la salut, accés precoç i millora de la presa de decisions, full de ruta de recerca per a la medicina personalitzada a més d'un grup de treball d'assumptes regulatoris), i el seu grup d'interès STEPs de 15 diputats multipartidistes, està pagant dividends en l'esforç per oferir medicaments personalitzats a tots els 500 milions de ciutadans europeus en 28 estats membres.

Però, com hem dit més amunt, cal fer més. Per exemple, l'Aliança espera fermament que, el 2015 i més enllà, la UE segueixi les recomanacions dels seus grups de treball, a més del grup d'interès STEPs.

STEPs, per cert, significa Tractament especialitzat per als pacients europeus i la campanya demana que la Unió es comprometi a:

PAS 1: Garantir un entorn regulador que permeti als pacients l'accés precoç a una medicina personalitzada nova i eficaç.

PAS 2: Incrementar l'R+D per a la medicina personalitzada, alhora que es reconeix el seu valor.

PAS 3: Millorar l'educació i la formació dels professionals sanitaris.

PAS 4: Donar suport als nous enfocaments de reemborsament i HTA, necessaris per a l'accés dels pacients a la medicina personalitzada.

PAS 5: L'augment de la consciència i la comprensió de la medicina personalitzada.

A més, el 2015, la Unió Europea tindrà com a presidències rotatives dos dels estats membres més petits: Letònia i Luxemburg. Europe’s health policies need to recognize and tackle the inherent health system vulnerabilities faced, specifically, by smaller countries and in the regions of the larger ones. EAPM therefore calls for a SMART approach – ‘SMaller Mestats brasa And REGIONES Together’.

I els pacients demanen el mateix: Elke és una austríaca de 24 anys amb un càncer rar. Va dir: "Tot i que el meu país no és especialment gran, encara em costa descobrir informació sobre assajos clínics. Tot i així, el meu càncer és tan rar que probablement hauria de viatjar a un altre país amb un alt cost de diners i temps".

Mentrestant, al nord d'Anglaterra, Samantha, de 53 anys, va dir: "Sóc una gran creient en la medicina personalitzada i, algun dia, m'agradaria executar tot el meu ADN. Tant de bo, quan ho necessiti, els serveis sanitaris s'hauran posat al dia i entendran tota aquesta nova tecnologia meravellosa".

I Mario, de 37 anys, a Roma, va dir a l'EAPM que la seva idea d'un Feliç Any Nou és que les seves filles bessones i adolescents puguin, si cal, estar segurs del tractament adequat en el moment adequat si mai desenvolupen càncer de mama com a mare. va fer.

Aquestes històries són habituals, però el futur és brillant per a la medicina personalitzada i l'Aliança dóna la benvinguda al treball dur de la UE. Esperem i esperem que la Comissió, el Parlament i el Consell es mantinguin compromesos amb la promoció de la medicina personalitzada i la seva implementació efectiva, per tal d'ajudar a millorar dràsticament les opcions de salut dels 500 milions de ciutadans de la UE en els 28 estats membres.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències