Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Reduir la diferència entre la sort i el judici en la salut

COMPARTIR:

publicat

on

3350_hi-resopinió emesa per Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director executiu Denis Horgan

Actualment a les notícies hi ha un estudi que suggereix que dos terços de tots els càncers es poden atribuir a la "mala sort" amb la mutació aleatòria de cèl·lules mare com a causa, en lloc de les opcions de vida individuals o la manca d'esforços per prevenir.

Els investigadors nord-americans van arribar a dir que fins i tot centrar-se en l'estil de vida i la prevenció no impediria que la majoria dels càncers es desenvolupin. amb els principis de la medicina personalitzada (PM), molt sovint marcarà una propensió a desenvolupar un determinat tipus o tipus de càncer abans que es produeixi la malaltia. 

A més, una vegada que s'ha desenvolupat un càncer, el mateix procés permetrà que un pacient rebi el tractament adequat en el moment adequat, possiblement detectant i tractant el càncer en una fase primerenca i, sens dubte, millorant les probabilitats d'un millor resultat del pacient i la qualitat de vida. . 

Els resultats de l'estudi, publicats a la revista Science, van demostrar que, efectivament, tot càncer té un element d'atzar, però el que no mostra és això; A més d'això, sovint la possibilitat de ser diagnosticat i rebre el millor tractament en una fase inicial també es redueix al llançament d'un dau, o "mala sort". 

L'estudi va afegir que s'haurien de centrar més recursos a trobar maneres de detectar càncers en etapes primerenques i curables. Això és una cosa amb la qual l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) està totalment d'acord, però, atès que les barreres d'accés quan es tracta de medicina personalitzada són moltes i variades, aconseguir-ho pot ser difícil. 

I aquí és on entra més "mala sort": la mala sort que pot ser econòmica, geogràfica, la manca d'accés a nous fàrmacs o simplement pel coneixement dels tractaments disponibles per part de metges concrets, per exemple. Alguns metges no són plenament conscients del potencial de PM i de la seva aplicació actual, la qual cosa suggereix fermament que es requereix una formació continuada i actualitzada per als treballadors sanitaris. I en l'era del Big Data, la legislació hauria de tenir en compte les especificitats del PM i crear una infraestructura en què la informació genètica estigui disponible en un context regulat. Suposant que s'estableix una legislació ètica i viable satisfactòria; llavors la informació s'ha de recollir, difondre i entendre. Hi ha una gran bretxa educativa quan es tracta de PM, fins i tot entre alguns metges, infermeres i pacients. 

anunci

Mentrestant, els pacients europeus han d'estar més implicats en tots els aspectes de la seva pròpia salut, des de la remodelació d'assaigs clínics fins a la legislació i tots els altres aspectes que els afecten. En una nota més àmplia, el PM s'ha de regular de manera centralitzada per garantir el seu ús segur i eficaç. Les normatives han de ser sòlides i coherents alhora que són prou flexibles per adaptar-se a un camp en moviment ràpid. 

Quan es tracta de tractament transfronterer, on un país no pot o no ofereix a un pacient el millor tractament disponible a Europa, sovint hi ha una loteria de preus en què, si un pacient viatja a un altre estat membre més ric per ser tractat, el els nivells de reemborsament a casa poden ser massa baixos per fer viable aquest tractament. 

De la mateixa manera, un pacient aïllat geogràficament, o amb una malaltia rara, pot ser que ni tan sols escolti, i menys encara pugui arribar, a assaigs clínics que puguin millorar, o fins i tot salvar, la seva vida. Mala sort, de fet, o un sistema desarticulat que es pot millorar i s'ha de millorar si volem augmentar la qualitat de vida d'uns 500 milions de pacients potencials en 28 estats membres. 

Pel que fa a la "bona sort", l'any 2014 l'Agència Europea del Medicament va recomanar el nombre més alt de medicaments designats orfes per a l'autorització de comercialització en un sol any. De 82 medicaments d'ús humà, 17 se centren en una malaltia rara, donant als pacients més opcions de tractament. 

Un dels objectius de l'EAPM és garantir que qualsevol pacient europeu que necessiti aquests fàrmacs hi tingui accés igual i assequible. La situació millora, lentament, però encara queda molt camí per recórrer. La "sort" només ens portarà fins aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències