Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Sense exclusió per als pacients d'Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Biobanking_pg26opinió emesa per Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

Amb els esdeveniments impactants recentment a París, parlar a Europa - i, de fet, al món - ha tornat a tractar temes que inclouen l’exclusió social, real o percebuda, i en qualsevol àmbit.

Hi ha clarament una manca de comunicació, comprensió i, possiblement, educació en totes les parts del món actual i, tot i que no es vol fer una comparació directa amb les terribles ocurrències a França, també és així en el món de la salut. Molts dels 500 milions de ciutadans de la UE distribuïts en 28 estats membres són i seran pacients que pateixen una malaltia o una altra (i, de vegades, diverses).

anunci

En molts casos, es nega a aquests pacients el tractament adequat en el moment adequat per diversos motius, i aquesta situació no només és dolenta per al pacient, sinó que també és dolenta per a la societat en general, moralment i econòmicament. Mantenir els pacients al lloc de treball i fora dels costosos llits hospitalaris comportarà una societat més sana i, per tant, més rica. En el món de la salut que canvia ràpidament, i amb les sorprenents opcions que la medicina personalitzada basada en l’ADN i els biomarcadors ha aportat a la taula en els darrers anys, no hi ha excusa perquè se’ls negui als ciutadans el millor tractament disponible.

Tot i això, això passa cada dia a tots els països de la UE. Un dels problemes és la manca d’integració en l’atenció sanitària. Hi ha massa parts interessades que encara operen dins de les seves pròpies sitges, desconcertades i poques vegades donen una ullada al que està passant en altres llocs, fora de la seva pròpia àrea d’especialització, encara que possiblement estigui connectada. Això ha de canviar ràpidament. 

La majoria dels sistemes sanitaris a Europa encara funcionen amb línies antigues i individuals, amb col·laboracions molt més grans entre aquests sistemes i les diferents disciplines dins i fora, es podria fer molt més per utilitzar nous medicaments i tractaments per combatre els nous descoberts i malalties més rares, així com les afeccions més antigues i més conegudes. Si bé és cert que la Unió Europea no té competències en matèria d’assistència sanitària als estats membres, la UE ha començat a tenir cada vegada més influència mitjançant la legislació.

anunci

El següent pas és ajudar a aconseguir una millor coordinació entre països per garantir que els pacients puguin opinar sobre totes les qüestions que afecten les seves opcions de salut, les opcions de tractament i la qualitat de vida. Això hauria de ser independentment de quin estat membre visquin i en quin país van menjar tractant-se. 

En termes generals, l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) creu que els responsables polítics de la UE haurien de mirar de desenvolupar polítiques inclusives i dirigides per evitar l’exclusió de qualsevol pacient, amb qualsevol malaltia, a qualsevol lloc d’Europa. Bàsicament, per tenir el millor servei per a tots els pacients de la UE, hi ha, a més d’una col·laboració més, una necessitat urgent d’inversions més i continuades en l’àmbit de la medicina personalitzada? 

Amb les noves tecnologies i la disponibilitat de Big Data, una millor potència de processament d’ordinadors i comunicacions, IVD d’última generació amb diagnòstic complementari i la possibilitat d’una millor educació entre pacients i treballadors de la salut, hi ha una clara oportunitat per oferir -atenció sanitària de qualitat per a tothom, excloent absolutament ningú. EAPM continuarà treballant per aconseguir aquest objectiu final el 2015 i més enllà.

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències