Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

la investigació no comercial suggereix falles en les afirmacions de la indústria sobre la prohibició de plaguicides

COMPARTIR:

publicat

on

pesticidaPer primera vegada una investigació en profunditat per un grup no comercial mostra el nombre exacte d'alteració endocrina pesticides (ED-pesticides) que seran regulades si les opcions del full de ruta de la Comissió Europea per a una avaluació de l'impacte dels criteris endocrines[1] s'apliquen. A partir dels pesticides 31 sap que tenen efectes adversos endocrins, set, quatre o zero es regularà en funció dels diferents criteris de la Comissió i les opcions proposades.

This outcome greatly contradicts the studies published by several farmers and industry groups stating that by applying the Commission’s criteria 44 to 87 (UK-farmers), 17 to 66 (UK-agriboard) and ‘more than 37’ (pesticide industry group ECPA) pesticides would be regulated. These studies are based on wrong assumptions and do not consider the availability of ED-pesticides alternatives[2]. Servei sanitari de la Comissió SANCO fins i tot va considerar un percentatge de 20% (això és sobre els pesticides 100), esmentat per ECPA, i va començar a sonar campanes d'alarmes a 2013, com revela un document intern[3].

Basant-se en una anàlisi de totes les ciències disponibles sobre pesticides pertorbadores endocrines recollides en una base de dades de més de 600 estudis de salut rellevants[4],[5], PA Europa arriba a la conclusió que, pesticides 31 haurien de ser regulats com pesticides ED perquè mostren ED-propietats i efectes adversos en animals de prova, això és aproximadament 6.1% dels plaguicides autoritzats actualment a la UE. No obstant això, 11 d'aquests serà exclòs a causa Comissió de la UE no té en compte la investigació acadèmica, deixant 20 pesticides que han de ser regulats; 13 un major serà acomiadat com seran considerats irrellevants per a la regulació causa dels criteris proposats per la Comissió (Opció 3) els efectes, deixant set pesticides que han de ser regulats; i altres tres seran considerats irrellevants si el criteri de "potència" s'utilitza (4 Opció), com afavorits per la indústria i el Regne Unit, deixant només quatre pesticides siguin regulats. Mitjançant l'aplicació de l'Opció B del Pla de treball de la Comissió per a l'adopció de decisions reglamentàries, seran considerats aquests últims quatre pesticides per tenir un nivell "segur", si s'aplica l'avaluació del risc tradicionals, el que resulta en la regulació de zero pesticides. Una altra opció C en el full de ruta per incloure excepcions a les regles és completament inútil. Aquestes últimes opcions s'anul·len totalment l'eficàcia de la Regulació de Pesticides (PPPR 1107 / 2009) per protegir la salut humana i del medi ambient.

Segons PAN Europe, les seves investigacions demostren que el full de ruta de la Comissió, a diferència del que afirma la indústria, només proposa opcions que tenen un impacte comercial molt baix o nul, i que no tenen els beneficis previstos en el Reglament sobre pesticides per protegir la UE -citadins. PAN-Europa considera que el full de ruta està minant en gran mesura les lleis actuals sobre salut sobre pesticides.

No obstant això, Associació Europea de Protecció de Cultius (ECPA) director general Jean-Charles Bocquet said: “After the public consultation the four options are still under consideration, and based on the impact assessment the Commission will propose criteria for adoption. Only then will we have a clear idea of how many substances will be affected.

“In the meantime we can only estimate the number of substances that will be affected.

“Contrary to what the PAN report claims, the potential alternative substances have not been shown to combine the same level of efficacy and safety as the currently registered products, which have all undergone thorough risk-benefit analysis and been considered safe.”

anunci

Més informació

[1] Avaluació de l'impacte dels criteris endocrines
[2] avaluació alternativa ED-plaguicida
[3] PA Europa 2013 documents interns
[4] PA Europa 1a avaluació d'impacte
[5] PA Europa 1b avaluació d'impacte

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències