Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Canviar la forma en què la UE es veu en els assajos clínics

COMPARTIR:

publicat

on

JudiciPer l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan 

Els assajos clínics són vitals per als pacients i l'avenç de les cures per a una infinitat de malalties, però els problemes que envolten a tot el país i, encara més, els assaigs paneuropeus i la seva aplicació a la medicina moderna són complexos.

Com a continuació d'una reunió d'alt nivell i múltiples parts interessades al congrés ESMO a Madrid la tardor passada, la L'Aliança Europea per a la Medicina Peronalitzada (EAPM) ha portat els debats a la següent etapa mitjançant la creació d'un Grup de consens sobre assaigs clínics format per experts multidisciplinaris d'una àmplia base de països de la UE.

La iniciativa també va sorgir a partir d'una àmplia enquesta als grups d'interès realitzada per l'Aliança.

El grup de consens intentarà definir com s'han d'organitzar els assaigs clínics de càncer de medicina personalitzat per dirigir els pacients a la investigació més adequada i abordar les necessitats importants no satisfetes.

Durant el Congrés de l'ESMO, les parts interessades van acordar tractar d'abordar com Europa pot mantenir-se a l'avantguarda dels assaigs clínics en càncer, centrant-se en la medicina personalitzada per donar suport a l'aportació de la prevenció i/o l'enfocament terapèutic adequat al pacient adequat en el moment adequat.

Un dels objectius clau és augmentar la col·laboració entre les parts interessades per dur a terme els millors assaigs clínics possibles a Europa, introduir enfocaments innovadors de medicina personalitzada i augmentar el valor i la qualitat de l'atenció al pacient en els sistemes sanitaris de la UE.

anunci

És fonamental la qüestió de com s'han d'organitzar millor els assaigs clínics per maximitzar l'eficàcia de les iniciatives de medicina de precisió que optimitzen l'accés per als pacients adequats.

Un objectiu principal també és determinar com organitzar assajos clínics transfronterers permetent la col·laboració i minimitzant les càrregues reguladores.

Un altre objectiu és determinar com resoldre el problema d'assegurar que els assaigs clínics es puguin organitzar i finançar de la manera més eficient possible.

És una àrea complicada i, com que els assajos clínics s'adrecen a grups de pacients més reduïts, s'han d'implementar enfocaments més eficients per fer coincidir el pacient adequat amb l'assaig adequat.

Aquest no és només un problema europeu. Als Estats Units, s'ha demanat que la FDA "cabiqui el paradigma dels assajos clínics" per tal de crear un entorn millor perquè les teràpies personalitzades prosperin.

Augmentar la velocitat amb què els descobriments de medicaments personalitzats es tradueixen a la pràctica clínica requereix assajos clínics realitzats de manera adequada amb aportacions primerenques de les autoritats reguladores pertinents, els proveïdors d'atenció mèdica i els responsables polítics.

Atès que els assaigs clínics ideals requereixen nous enfocaments, les parts interessades rellevants s'han d'alinear sobre com organitzar millor aquests estudis per establir l'evidència adequada adaptant l'accés a poblacions més petites que poden beneficiar-se d'un tractament particular.

De la mateixa manera, les agències d'avaluació de tecnologies sanitàries han d'entendre la millor manera d'introduir noves teràpies i diagnòstics als sistemes sanitaris actuals, sobretot tenint en compte la situació econòmica actual.

Al final, es tracta del benestar d'uns 500 milions de pacients potencials en 28 estats membres i aquests pacients han de tenir un paper actiu en el desenvolupament de metodologies d'assaigs clínics personalitzats.

A més, l'EAPM creu que els pacients haurien de tenir accés a enfocaments de recerca clínica transfronterers que siguin rellevants per a la seva malaltia i és vital que aquests estudis es portin a terme amb el mateix nivell elevat a tota la Unió Europea.

A més, a mesura que els assaigs clínics es fan més complexos, hi ha una necessitat creixent d'un consentiment informat adequat i clar. Els pacients han d'entendre millor com es poden utilitzar les seves dades per a la investigació, en funció de les normatives de privadesa actuals i futures.

És evident que totes les parts interessades han de posar-se d'acord sobre quina evidència relacionada amb la qualitat, la seguretat i l'eficàcia és necessària i com s'ha d'organitzar millor la investigació clínica per donar suport a la medicina personalitzada i així portar-les més a la pràctica clínica.

La medicina personalitzada està evolucionant ràpidament, de manera que cal que les diferents parts interessades s'alineïn amb els nous enfocaments d'assaigs clínics que puguin accelerar la introducció adequada de teràpies efectives i segures a la UE.

La feina del Grup de Consens comença ara.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències