Connecteu-vos amb nosaltres

Aliança Europea per a la medicina personalitzada

Sense parar en el viatge cap a la igualtat en l'accés als medicaments

COMPARTIR:

publicat

on

10-formes-mòbil-se-transformació-salut-curaPer l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

La importància de l'accés a medicaments i tractaments innovadors per als pacients europeus està sent objecte d'un examen especial en aquest moment i serà un gran problema a les institucions europees aquest any.

En efecte; l'11 de febrer, el Parlament va celebrar un debat sobre l'accés als medicaments, després d'una declaració del Consell i la Comissió.

A més del grup de treball sobre accés precoç i millor presa de decisions, l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada també acull un grup d’interès dels eurodiputats, format com a resultat de la campanya STEPs en curs d’EAPM. L'Aliança manté un diàleg continu amb els membres des de la seva formació, sobre l'accés i molts altres temes, i els eurodiputats segurament van tenir molt a dir sobre els temes al ple.

Abans de parlar, van escoltar a Letònia Zanda Kalniņa-Lukaševica, presidenta en exercici del Consell, que "l'accés dels pacients a medicaments que tracten eficientment les malalties és un tema important que s'ha d'abordar tant a nivell nacional com de la UE".

"Inclou diversos aspectes", va afegir, "a saber: disponibilitat: és a dir, que es desenvolupen nous medicaments o s'adapten els productes existents; també l'accessibilitat: apropar els productes als pacients que els necessiten. També es tracta de l’assequibilitat: garantir que els pacients, els proveïdors d’assistència sanitària i els governs puguin permetre’s els productes; i, finalment, garantir la qualitat perquè els medicaments funcionin tal com es volen i siguin eficients i segurs ".

Va assenyalar el fet que, a la reunió del Consell de Salut de desembre, es van adoptar conclusions sobre la innovació en benefici dels pacients, convidant els estats membres i la Comissió a ampliar el seu treball en diverses àrees.

anunci

No en va, el ministre també va destacar la creació del grup d’experts sobre accés segur i oportú a medicaments per a pacients (STAMP), que va començar la seva feina al gener.

En el mateix ple, Christos Stylianides, comissari d’Ajuda Humanitària i Gestió de Crisis, va explicar que a l’octubre de l’any passat es va adoptar una estratègia de cooperació de la UE en matèria d’avaluació de tecnologies sanitàries.

EAPM celebra aquestes iniciatives, però sosté que no són suficients. Entre els principis bàsics de la UE hi ha la igualtat i l’accés a la millor atenció sanitària per a tothom, independentment de qui ni on siguin. És clar que no és així.

Un munt de diputats van emetre les seves opinions més tard. Per exemple, Kostas Chrysogonos va reconèixer que, en els darrers anys, la salut ha estat un objectiu important de retallades en la despesa.

Mentrestant, Cristian-Silviu Bușoi, que parlarà en un taller d'EAPM el 25 de febrer, va explicar que, malgrat l'existència de nous medicaments innovadors, noves tecnologies i desenvolupaments en ciències mèdiques, molts ciutadans no hi poden accedir, sovint a causa dels costos elevats. . Altres qüestions inclouen procediments de reemborsament excessivament burocràtics i la manca d’aplicació de la Directiva d’assistència sanitària transfronterera.

Bușoi creu que els responsables polítics de la UE haurien d’assegurar-se que les decisions reguladores sobre el valor de les teràpies innovadores es basin en allò que més importa als pacients i garantir que tinguin accés a tractaments innovadors després d’una anàlisi de cost-benefici centralitzat per l’EMA.

Julie Girling, per la seva banda, va recordar als seus col·legues que el preu i el reemborsament de medicaments a la UE són competència dels estats membres. Va afegir que és responsabilitat dels diferents estats membres utilitzar el seu poder de negociació per mantenir aquests costos el més baix possible.

Hi va haver molts més comentaris i hi ha molts problemes complexos, i és innegable que els nous medicaments i tractaments específics poden ser cars. Però EAPM creu que la Comissió Europea ha de fer, juntament amb el Parlament, la creació d’un entorn regulador que permeti l’accés precoç dels pacients a medicaments i tractaments nous.

Un estricte examen i canvis a; el sistema actual d’incentius i reemborsaments, per exemple, pot representar un inici molt sòlid.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències