Connecteu-vos amb nosaltres

Alcohol

estratègia comunitària de l'alcohol s'ha d'abordar les desigualtats de salut relacionats amb l'alcohol que afecten les persones sense llar

COMPARTIR:

publicat

on

140930-alcohol-homeless-10a_aed7b9a8d1b00909416f1d90e685ad01FEANTSA, el paraigua de les organitzacions sense ànim de lucre que participen o contribueixen a la lluita contra el sensellarisme a Europa, ha acollit la resolució aprovada pel Parlament Europeu el 29 d'abril demana una nova estratègia de la UE per abordar els danys relacionats amb l'alcohol a Europa i demana a la Comissió Europea que mostri compromís polític desenvolupant ràpidament una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol (2016-2022).

Hi ha una clara relació entre el consum nociu d'alcohol i el sensellarisme. Tot i que una persona pot quedar-se sense llar per diversos motius, les investigacions mostren que dos terços de les persones sense llar citen l'alcohol com a motiu principal per quedar-se sense llar. També hi ha evidències clares que el consum d'alcohol augmenta com a conseqüència del sensellarisme, sovint utilitzat com a mitjà per fer front a l'estrès del sensellarisme. La mortalitat de les persones sense llar (les persones que viuen al carrer moren 20 anys abans que la població general) és un exemple de greus desigualtats en salut i el consum problemàtic d'alcohol és un factor important que hi contribueix. El consum problemàtic d'alcohol representa més d'un terç de totes les morts entre les persones sense llar.

El sensellarisme i el consum problemàtic d'alcohol són qüestions complexes que s'han d'abordar de manera integrada. Es necessita un enfocament multisectorial que permeti associacions entre diferents proveïdors d'atenció sanitària i social perquè puguin coordinar millor el suport. Tot i que és important desenvolupar una varietat de tractaments dirigits a persones sense llar amb un consum problemàtic d'alcohol, també hi ha una necessitat urgent de proporcionar-los altres serveis de suport. L'evidència demostra que l'habitatge estable tant durant com després del tractament és clau per a la recuperació i pot reduir el risc de recaiguda.
Des de l'última estratègia de la UE sobre l'alcohol, s'han disposat més evidències de polítiques efectives per combatre els efectes nocius del consum problemàtic d'alcohol. La nova estratègia hauria de basar-se en aquestes evidències i garantir, mitjançant instruments de finançament adequats, que els danys relacionats amb l'alcohol s'abordin de manera integral. A l'hora de desenvolupar accions, s'han de tenir en compte els grups de població que pateixen una vulnerabilitat severa i que corren el risc de consumir alcohol problemàtic.
L'estratègia de salut de la UE i el document de treball del personal de la Comissió Europea, "Invertir en salut", reconeixen la importància de reduir les desigualtats en salut. La nova estratègia de l'alcohol hauria de contribuir a això reconeixent que el consum problemàtic d'alcohol agreuja les desigualtats en salut, especialment entre els grups vulnerables com les persones sense llar. societat, a bord i proposar una nova i ambiciosa estratègia de la UE per prevenir i reduir el consum problemàtic d'alcohol i els danys relacionats amb l'alcohol a Europa.

La resolució del Parlament Europeu demana una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol

El 29 d'abril, el Parlament Europeu (PE) va adoptar una resolució en la qual demanava a la Comissió Europea que presenti una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol per fer front als danys a la salut per al període 2016-2022. El missatge clar dels eurodiputats arriba només una setmana després que els ministres de Salut de la UE reunits a Riga demanessin a la Comissió (1) que prengués mesures sobre els impactes de l'alcohol en la salut. Tant els diputats com els ministres han criticat la Comissió per no haver actualitzat l'anterior Estratègia de la UE sobre l'alcohol, que va expirar el 2012.

La Resolució d'avui del Parlament Europeu demana una nova estratègia, que subratlla la importància d'un millor etiquetatge de les begudes alcohòliques, inclosos els ingredients i la informació nutricional, amb especial atenció a les calories, i la necessitat de conscienciar a tota la UE sobre els perills de beure durant l'embaràs i conduir en estat de alcohol.

Una coalició d'organitzacions de salut pública (2) celebra la decisió del PE com un pas cap a la reducció del dany de l'alcohol a Europa. La resolució d'avui, juntament amb l'opinió ferma dels ministres de Salut de la UE, és una crida d'atenció a la Comissió Europea perquè avanci amb urgència amb una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol i mesures per reduir amb urgència la gravetat, l'abast i l'enorme cost imposat per l'alcohol relacionat amb l'alcohol. malalties a tot Europa, que cobren 120,000 vides cada any a la UE.

L'abús d'alcohol és el principal factor de risc de malaltia i mort prematura per a la població en edat de treballar (25-59 anys) a Europa(3). Els costos socials del consum d'alcohol a Europa superen els 155 milions d'euros anuals a tota la UE (4).

anunci

El dany relacionat amb l'alcohol costa a Europa almenys entre el 2 i el 3% del PIB, principalment per la pèrdua de productivitat i els costos sanitaris massius. "La prevenció del dany relacionat amb l'alcohol és una inversió intel·ligent per a l'economia, redueix les despeses sanitàries a llarg termini i alhora. el temps augmenta la productivitat de la força de treball", va dir la secretària general d'Eurocare, Mariann Skar. “La Comissió ha de respondre als ministres i al Parlament amb una nova estratègia decisiva sobre l'alcohol. La manca d'una estratègia està soscavant els esforços d'Europa per l'ocupació i el creixement", va dir la Skar.

Abordar els danys relacionats amb l'alcohol també és crucial per reduir les desigualtats en salut, ja que la càrrega de la malaltia i les morts relacionades amb l'alcohol afecten de manera desproporcionada els més desfavorits. Una de les maneres més rendibles per a la societat de minimitzar els danys del consum d'alcohol és un MUP, com el que proposa el govern escocès. Aquesta resolució també inclou una referència al Preu Mínim Unitat (MUP) (5).

L'abús d'alcohol és un problema de salut pública important a tots els països de la UE que requereix una acció coordinada. "La votació del Parlament, juntament amb la crida dels ministres de Salut de la UE hauria d'avergonyir la Comissió a actuar contra l'alcohol. Anys d'inacció de la UE han permès a la indústria de l'alcohol amagar el dany, i fins i tot les calories, de les seves begudes. Actualment, la Comissió està fixada en "una millor regulació", però què hi ha de millor que la Comissió no compleixi el seu deure de protegir la salut pública?", va concloure la secretària general de l'EPHA, Nina Renshaw.

Sis fets sobre danys relacionats amb l'alcohol

  • L’alcohol és el 3rd factor de risc a Europa per a la mala salut i les malalties no transmissibles, inclosos alguns càncers i malalties cardiovasculars.
  • L’alcohol és una substància tòxica pel que fa als seus efectes directes i indirectes sobre una àmplia gamma d’òrgans del cos i causa d’ella unes 60 malalties. Tenint en compte totes les malalties i lesions a nivell mundial, l'impacte negatiu sobre la salut del consum d'alcohol supera el benefici en 32:1.
  • 12 milions de persones a la UE són dependents de l'alcohol.
  • Al voltant de 9 milions de nens a la UE viuen amb un o ambdós pares addictes a l'alcohol.
  • 1 de cada 4 víctimes mortals a la UE es deuen a l'alcohol. El 2010, prop de 31,000 europeus van morir a les carreteres, dels quals un 25% estaven relacionats amb l'alcohol.
  • L'alcohol és responsable 1 de cada 7 morts masculins i 1 de cada 13 morts femenines en el grup d'entre 15 i 64 anys, la qual cosa va provocar aproximadament 120 morts prematures.

(1) Els ministres de Salut a Riga coincideixen en la necessitat de polítiques comunes de nutrició i alcohol de la UE

(2)Aliança Europea sobre Polítiques d'Alcohol(Eurocare), l'Aliança Europea de Salut Pública(EPHA), el Associació Europea per a l'Estudi del fetge(EASL), el Associació Europea de Pacients del fetge(ELPA), Gastroenterologia europea unida(UEG) el Associació de Lligues Europees del Càncer(ECL) Comitè permanent de metges europeus(CPME), Royal College of Physicians, I el Associació mèdica britànica(tots dos del Regne Unit).

(3)Opinió científica del Grup Científic del Fòrum Europeu d'Alcohol i Salut (2011)  Alcohol, Treball i Productivitat

(4)Rehm, J. et al (2012) Intervencions per a la dependència de l'alcohol a Europa: una oportunitat perduda per millorar la salut pública.

(5)[Comunicat de premsa conjunt] Els metges lluiten per implementar la política de preus unitaris mínims d'alcohol "Escòcia els valents" a Brussel·les

El sector de les begudes espirituoses comenta la resolució del Parlament sobre l'estratègia de la UE en matèria d'alcohol

esperitsEUROPE va assenyalar l'adopció de la Resolució del Parlament Europeu sobre la futura estratègia de la UE sobre l'alcohol. En particular, l'enfocament del Parlament a abordar el dany de l'alcohol en comptes del consum d'alcohol per se és correcte, i l'èmfasi dels diputats en els contextos i els patrons de consum d'alcohol també és molt benvingut.

"Donem la benvinguda a l'interès del Parlament i donem la benvinguda a la majoria de les propostes que fan", va dir Paul Skehan, director general de spiritsEUROPE. "Donem suport a les crides dels eurodiputats per a una millor investigació, per a una millor recollida de dades i per compartir proves. En particular, el sector de les begudes alcohòliques aplaudeix la crida dels parlamentaris a les estratègies adequades per abordar el problema de la falsificació d'alcohol, així com les vendes il·legals i al mercat negre d'alcohol".

El sector dels begudes espirituoses ha contribuït a 374 iniciatives destinades a combatre el consum nociu de l'alcohol a tota la UE des de la creació del Fòrum Europeu d'Alcohol i Salut el 2007. Treballant per abordar els danys a nivell local, en col·laboració amb la policia local, les autoritats de llicències, els ministeris de salut i altres, està donant resultats.

Skehan va concloure: "Estem contents que el Parlament Europeu convidi la Comissió a aprofitar el bon treball realitzat durant els últims vuit anys i continuarem fent el nostre paper per fomentar una cultura del consum responsable a Europa".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències