Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Estratègia Digital: Posar els pacients al centre de l'agenda de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

shutterstock_133503068Per l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan 

Aquesta setmana es va llançar l’Estratègia de mercat únic digital de la Comissió Europea, que es pot resumir com a molt ambiciosa i igualment retardada. Conté 16 iniciatives que seran supervisades per DG Connect i que tenen entre els seus objectius establir condicions de joc equitatives entre tots els estats membres mentre es torna a rodar una pilota que s’havia quedat enganxada a un arbre sota la Comissió Barroso. 

Un desafiament clau per al president Jean-Claude Juncker i el seu equip és el fet que la tecnologia avança ràpidament, mentre que la legislació, per naturalesa, és lenta. Una altra qüestió rau en les mentalitats de sitges dels estats membres, tot i que, almenys segons el comissari Andrus Ansip, això pot canviar. Ha dit aquesta setmana: "Aquesta vegada tenim aportacions realment notables de gairebé tots els estats membres de la UE ... Puc esperar que puguem avançar molt més ràpidament". 

L’estratègia inclou seccions sobre reforma dels drets d’autor, estimulació del debat sobre comerç electrònic, plataformes d’Internet més una estratègia de telecomunicacions, i els líders dels 28 països de la UE adoptaran el pla durant la cimera del Consell Europeu de juny. El que possiblement ha faltat a l’estratègia de la Comissió al llarg dels anys ha estat el reconeixement que les tecnologies de la informació i les comunicacions, o les TIC, s’han convertit en la base dels sistemes econòmics moderns i innovadors i que proporcionar un millor accés als consumidors i empreses als béns i serveis en línia requereix eliminació de les diferències clau entre els mons en línia i fora de línia. Això ajudaria enormement a trencar les barreres a l’activitat transfronterera en línia. 

També cal crear les condicions ideals en què les xarxes i els serveis digitals puguin funcionar millor: es tracta d’infraestructures ràpides i fiables dins de condicions reguladores que encara permetin la innovació, la competència i la inversió en Big Data, amb tot el que això comporta. I pel que fa a la investigació, crucial en l’àmbit de la salut i, particularment, en l’apassionant i ràpid desenvolupament de la medicina personalitzada, cal un marc legal clar que funcioni a tota la UE.

Per al benefici de la societat i de 500 milions de pacients potencials, els investigadors han de tenir permís per accedir a material paneuropeu protegit per drets d'autor, per tal de beneficiar-se de les noves tecnologies. L’European Alliance for Personalized Medicine (EAPM), amb seu a Brussel·les, ha estat recentment publicada una Iniciativa del Far sobre Big Data en relació amb l’objectiu d’una economia basada en les dades que funcioni correctament.

De fet, entre els cinc principis de la seva campanya STEPs, essencialment els pilars de l’Aliança, hi ha la necessitat d’un entorn regulador que permeti l’accés precoç dels pacients a una medicina personalitzada nova i eficaç, un augment de la R + D en aquest camp i una estratègia per a l’educació i formació de professionals sanitaris en aquest camp en moviment ràpid. Res d’això no es pot aconseguir sense una estratègia digital realista. EAPM ha demanat a la Comissió que, el 2020, aconsegueixi beneficis generalitzats per als pacients i els ciutadans de l'atenció sanitària personalitzada, definint aquest any i executant posteriorment una estratègia de dades per a la medicina personalitzada. 

anunci

Amb una estructura digital que funciona correctament a tots els estats membres, la gran i contínua quantitat d’informació sanitària pot impulsar la innovació en la investigació translacional i els resultats sanitaris adaptats a la persona. Com es va esmentar anteriorment, 500 milions de nosaltres som pacients o pacients potencials. La població envelleix i això significa que molts de nosaltres patirem no una, sinó diverses malalties durant la nostra vida.

Per tant, és vital utilitzar aquestes dades per entendre primer la causa d’una malaltia i, a continuació, desenvolupar nous medicaments i teràpies per trobar la cura. Aquest enfocament personalitzat i individual requereix processos i tecnologies avançades per recopilar, gestionar i analitzar la informació i, encara més important, contextualitzar-la, integrar-la, interpretar-la i proporcionar suport ràpid i precís a la presa de decisions en un context clínic i de salut pública. Com a part d’un pla digital més ampli, aconseguir una estratègia de dades per a la medicina personalitzada a Europa obtindria múltiples avantatges: accelerar el desenvolupament de tractaments més eficaços i ajudar potencialment a la gestió dels recursos sanitaris.

A més, també actuaria com a base per a la inversió del sector privat i els llocs de treball en R + D. Siguem clars, els desenvolupaments en els enfocaments del Big Data en salut són de gran importància per al futur de diverses indústries, incloses les empreses emergents i les pimes en TIC, productes farmacèutics, dispositius mèdics i altres. La salut és un problema enorme i, en els propers anys, només augmentarà. Però, per no oblidar-ho, es tracta de pacients. Només es pot esperar que una estratègia digital millorada i implementada de manera efectiva tingui com a un dels seus principals objectius la capacitat dels pacients per accedir al millor tractament disponible a Europa, ja sigui al seu propi país o en altres llocs, i si són rics o pobre. 

La tecnologia existeix i, amb un marc legislatiu adequat en el camp digital i una col·laboració transfronterera molt més gran, s’hauria de poder assolir l’objectiu de donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat. EAPM aplaudeix el que sembla ser el compromís del president Juncker per iniciar aquest procés.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències