Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Els eurodiputats proposen pla per a la cura de la salut més segur

COMPARTIR:

publicat

on

20150518PHT56107_originalEls eurodiputats assenyalen que la crisi econòmica actual intensifica la pressió sobre els pressupostos nacionals per a la cura de la salut © BELGAIMAGE / DPA / P.SEEGER

Les solucions suggerides per millorar la seguretat dels pacients, incloent-hi la resistència als antibiòtics humans i veterinaris, utilitzant els tractaments actuals amb més responsabilitat i fomentant la innovació, es recullen en una Resolució votada el dimarts (19 de maig). Els eurodiputats assenyalen que 8-12% de pacients en hospitals de la Unió Europea pateixen esdeveniments adversos, com infeccions relacionades amb la salut, que estan implicats en morts 37,000 l'any i suposen una càrrega important per als pressupostos limitats del servei de salut.

"Les mesures d'austeritat no es poden imposar de manera que afectin la seguretat dels pacients, el personal o els experts en hospitals", va dir el líder europeu Piernicola Pedicini (EFDD, IT), les recomanacions de les quals van ser aprovades per 637 votant 32, amb deu abstencions.

"Els ciutadans de 25,000 moren cada any a Europa a causa de la creixent resistència als antimicrobians existents, per la qual cosa hem d'estimular la recerca de nous tipus de substàncies. Al sector veterinari, les vendes en línia d’antimicrobians i el seu ús profilàctic haurien d’evitar-se ”, va afegir.
Els pressupostos sanitaris estrictes poden fer mal als pacients

Els eurodiputats assenyalen que la crisi econòmica actual ha fet augmentar la pressió sobre els pressupostos nacionals de salut i, per tant, incideix en la seguretat dels pacients. Demanen als estats membres que garanteixin que la seguretat dels pacients no es vegi afectada per les mesures d’austeritat i que els sistemes d’atenció a la salut continuen sent adequadament finançats.Antibiòtics humans: diagnostiqueu-ho abans de la recepta

Les mesures proposades per garantir l’ús més responsable d’antibiòtics inclouen:

  • Prohibeix estrictament el seu ús sense recepta mèdica;
  • requerir un diagnòstic microbiològic abans de prescriure antibiòtics;
  • implementar pràctiques de màrqueting dissenyades per evitar conflictes d'interessos entre productors i prescriptors, i;
  • Millorar la informació sobre el seguiment del consum antimicrobià i la resistència antimicrobiana i el control d'infeccions.

Els diputats també demanen a les empreses farmacèutiques que inverteixin en el desenvolupament de nous agents antimicrobians i demanen a la Comissió Europea que consideri proposar un "marc legislatiu" per fomentar el desenvolupament de nous fàrmacs antibiòtics.

Antibiòtics veterinaris: restringeix l'ús preventiu

Els diputats també defensen l’ús responsable d’antimicrobians en medicina veterinària, incloent-hi aliments medicinats, en permetre l’ús exclusivament per al tractament després del diagnòstic veterinari. Dues parts de la legislació sobre el tema es troben en discussió al Parlament Europeu.

anunci

Per tant, l’ús d’antibiòtics veterinaris hauria de limitar-se gradualment a finalitats terapèutiques, eliminant progressivament el seu ús per als profilàctics. Els diputats als diputats també han de mantenir al mínim l’ús de la metafilaxi, és a dir, la medicació massiva d’animals per curar els malalts a les granges, tot evitant la infecció de persones sanes.

Fons

Entre 8% i 12% dels pacients dels hospitals de la UE pateixen esdeveniments adversos, dels quals gairebé la meitat es podria evitar. Els esdeveniments adversos més freqüents relacionats amb la salut són les infeccions associades a la salut (HAI), els esdeveniments relacionats amb la medicació i les complicacions que es produeixen durant o després de les operacions quirúrgiques.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències