100 milions de pacients potencials "no ben informats" sobre opcions sanitàries transfrontereres

20150422PHT44602_originalBy Aliança Europea per a la medicina personalitzada Director Executiu Denis Horgan

Una important enquesta realitzada en nom de la Comissió Europea ha demostrat quel'experiència de l'assistència sanitària transfronterera a la UE ha canviat poc des de 2007.

Això malgrat l’aplicació d’una directiva sobre els drets dels pacients en l’assistència sanitària transfronterera més d’un any abans de l’enquesta.

A 2011, el Parlament Europeu i el Consell Europeu van adoptar una directiva proposada per la Comissió sobre l’aplicació dels drets dels pacients en l’atenció sanitària transfronterera. La directiva va entrar en vigor al final de 2013 a tots els estats membres. Els seus objectius eren proporcionar normes clares i informació fiable als pacients sobre l’accés i el reemborsament de l’atenció sanitària rebuda en un altre país de la UE, “per satisfer les expectatives dels pacients de tenir una atenció mèdica de màxima qualitat quan viatgen a l’exterior i garantir que els països de la UE treballin més a prop interès dels pacients ”.

Per a l'informe, gairebé 28,000 persones, procedents de diferents grups socials i demogràfics, van ser entrevistades a tots els estats membres de 28 a finals d'octubre 2014, en nom de la Direcció General de Salut i Consumidors de la Comissió (SANCO). Va descobrir que els pacients d’un vint van dir que havien experimentat tractament mèdic en un altre país de la UE durant l’últim any, cosa que equival a un increment de només 1% a 2007.

No obstant això, al voltant de la meitat estarien disposats a viatjar a un altre país de la UE per rebre tractaments mèdics amb les raons més freqüents perquè els pacients ho facin per rebre un tractament inaccessible al seu propi estat membre i / o per rebre un tractament de millor qualitat. De fet, a 26 dels estats membres de 28, la raó clau de les persones va ser rebre un tractament que no està disponible al seu propi país, encara que, en dos països, va sorgir el desig de rebre un tractament de millor qualitat.

Els països on les persones estaven més obertes a l'assistència sanitària transfronterera solien ser els que viuen en països més petits, com Malta, Països Baixos, Xipre, Dinamarca i Luxemburg. Els pacients estaven menys preparats per demanar tractament a l'estranger a Alemanya, Finlàndia, França i Àustria, així com a Bèlgica i Lituània. Al voltant de 55% de les persones sol·licitades va dir que el motiu principal per no voler rebre tractament en un altre país era que estaven satisfets amb el tractament mèdic que rebien pel seu compte, mentre que les possibles dificultats en el llenguatge eren un problema per a més d’una quarta part de les preguntades. . I, no és sorprenent, una mica menys de la meitat dels europeus considera que "era més convenient ser tractat a casa".

En una estranya elecció de paraules, l’informe assenyala que "la manca de coneixement i consciència no es troba entre les principals raons per les quals no es rep tracte a l’estranger avui. De fet, només el 21% dels enquestats que no van demanar tractament a l'estranger va dir que "no tenen prou informació sobre la disponibilitat i la qualitat dels tractaments mèdics a l'exterior".

Tingueu en compte i considereu aquesta frase, "només 21%".

En un estat membre de la 28, la UE "només" equival a més de 100 milions de pacients potencials que no van buscar tractament a l'estranger perquè tenen un "desconeixement o consciència" del tractament transfronterer.

Una mica més enllà de l’informe descobrim que al voltant del mateix nombre "no tenim prou informació sobre la disponibilitat i la qualitat dels tractaments mèdics a l’exterior". L'Aliança Europea per a Medicina Personalitzada (EAPM), amb seu a Brussel·les, agradaria destacar aquí el fet que 100 milions són moltes persones.

Posteriorment, l'informe reconeix que els pacients només semblen tenir un coneixement parcial dels seus drets d'assistència sanitària transfronterera, amb menys de 30% sabent que poden obtenir una recepta del seu metge per utilitzar-los en un altre país de la UE. A més, només una "petita minoria" sabia quan era necessària una autorització prèvia abans de buscar tractament en un altre país de la UE, la legislació era complicada i difereix d'un estat membre a un altre.

En definitiva, la majoria dels europeus demanats no se sentien ben informats sobre els tipus d’atenció sanitària que tenen dret a ser reemborsats en un altre país de la UE: un 78% massiu. És evident que hi ha grans mancances en el coneixement públic i, sens dubte, també entre els metges de capçalera.

De manera crucial, mentre que 50% de les persones sol·licitades van dir que se sentien informats del seu dret a ser reemborsats per a la sanitat al seu propi país, un sorprenent 80 +% se sentit menys informat del seu dret quan es tracta en un altre país de la UE, amb només un -en deu, havent sentit parlar del punt de contacte nacional que proporciona informació sobre l'assistència sanitària transfronterera de la UE.

Certament, no hi ha dubte que la prestació de serveis sanitaris transfronterers, polítiques de reemborsament i cobertura dels sistemes nacionals de salut és una aventura molt complexa, però gairebé quatre cinquens de les persones que no se senten ben informades són segurament excessives. Mentrestant, l’enquesta torna a utilitzar la paraula "només" per descriure el 15% dels enquestats que van trobar problemes per a ser reemborsats per als tractaments transfronterers amb la gran majoria - 69%, dient que no havien tingut problemes per a ser retornats a casa. Presumiblement, el 16% que faltava tenia almenys algunes dificultats.

Per exemple, Maria, una víctima de càncer vella de la 28, va dir a EAPM: “No només he hagut de descobrir la informació sobre on sortir fora del meu propi país, sinó que també he rebut reemborsaments importants. En primer lloc, no és fàcil sortir de casa per rebre tractament, i això només fa que sigui més difícil ".

I Finn, un nen de 63, de Copenhaguen, va revelar que va perdre més d'un any caçant el tractament de la seva rara malaltia i va perdre el temps i la qualitat de vida ", perquè simplement no vaig ser conscient de les meves opcions".

EAPM creu fermament que la prestació d'assistència sanitària transfronterera és vital per donar el millor tractament possible a tots els pacients de la UE que ho necessitin i ho desitgin, i que, per la seva banda, la Unió Europea hauria de seguir molt més enllà de la promo del membre. informar els pacients i els que els tracten dels seus drets.

L'Aliança creu que el suport als estats membres per racionalitzar els seus procediments de reemborsament i fer-los més eficients, i amb menys tràmits administratius, és també un requisit urgent. Els fets sobre el que funciona i el que no existeix a l’assistència sanitària transfronterera estan inclosos a l’informe: és hora d’actuar.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Aliança Europea per a la medicina personalitzada, Aliança Europea per a la medicina personalitzada, salut, la medicina personalitzada

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *