Connecteu-vos amb nosaltres

EU

'Millor Pla d'Ordenació' Timmermans 'és un pas en la direcció correcta

COMPARTIR:

publicat

on

10-formes-mòbil-se-transformació-salut-curaPer l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

Aquesta setmana es va presentar el "Pla de millor regulació" de la Comissió Europea, amb l'objectiu de racionalitzar la regulació, reduir la burocràcia i ajudar la UE a ser "gran en coses grans, petites en coses petites".

En virtut del document presentat pel president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, que va aclamar el pla com un dels seus principals objectius polítics, el comissari Frans Timmermans va dir que ell i els seus col·legues estan "decidits a canviar tant el que fa la Unió com com ho fa" i va assenyalar que els ciutadans i les empreses senten que: "Brussel·les i les seves institucions no sempre ofereixen normes que puguin entendre o aplicar".

Seria difícil argumentar amb aquesta avaluació quan el 70% dels europeus opinen que les lleis de la UE són excessivament complexes, sovint innecessàries i, en ocasions, francament frívoles.

Els partits euroescèptics dels vint-i-vuit estats membres han guanyat terreny en absurd la manera de treballar de la Unió i, per descomptat, hi ha la qüestió no tan petita d’un proper referèndum entrant al Regne Unit. El primer ministre britànic, David Cameron, intentarà negociar canvis en el sistema de la UE per intentar mantenir el seu país com a membre del bloc.

Els plans de Timmerman ja han estat desafiats en alguns àmbits pel fet de ser només un treball encobert per una manca de regulació, citant que ha estat citat: "La legislació no és la resposta a tots els problemes i hi ha problemes que hem de solucionar que podem afrontar sense crear nova legislació ".

Però va dir el següent durant una conferència de premsa d'Estrasburg aquesta setmana: "Una millor regulació no consisteix en més o menys normes de la UE, ni en soscavar els nostres alts estàndards socials i ambientals, la nostra salut o els nostres drets fonamentals. Una millor regulació consisteix a assegurar-nos que complim els objectius polítics ambiciosos que ens hem marcat de la manera més eficient ".

anunci

La tasca que es va plantejar a Timmermans era identificar normatives que es puguin desmantellar, canviar o racionalitzar, però que no es podria aconseguir sense un acord institucional amb el Parlament Europeu i el Consell de Ministres, que ara estudiaran la proposta. S'hauria d'arribar a un acord a finals d'aquest any, però la clau és reduir la incidència dels governs dels estats membres que afegeixen elements "locals" a les lleis formulades per la UE (conegudes pels experts de Brussel·les com a "gold-plating".

Després de discutir sobre esborranys anteriors filtrats, el document final pretén "oferir beneficis tangibles i sostenibles per als ciutadans, les empreses i la societat en general". La seva introducció conté el mantra que una millor regulació és "essencial per al desenvolupament sostenible" i "fonamenta el model social europeu".

Però no tothom està convençut. Tot i que les empreses generalment han recolzat el pla com un pas en la direcció correcta, algunes ONG, sindicats i altres grups han creat ràpidament un "vigilant per a una regulació millorada" per controlar si les propostes reguladores minarien les lleis socials i ambientals.

Timmermans té clarament un repte important. No es pot negar que el camp dels assumptes reguladors de la UE és, per la seva pròpia naturalesa, complex, i moltes parts interessades observaran de prop els esdeveniments.

Un d’aquests és l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), amb seu a Brussel·les, que creu que la regulació potser no és enlloc més complexa que en l’àmbit de la salut.

De fet, la formulació de polítiques i lleis es fa extremadament complicada a l’hora de legislar sobre els emocionants avenços i expectatives creixents que provoca la medicina personalitzada.

Prenem, per exemple, assajos clínics, dispositius in vitro, accés nacional al mercat i protecció de dades. Les qüestions són laberíntiques. Tot i això, cal tractar-los de manera ràpida i eficaç si volem donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat, tot oferint a tots els europeus un accés igualitari al millor tractament disponible.

Hi ha 28 estats membres i el benestar de 500 milions de ciutadans a tenir en compte, a més de tantes disciplines, indústries i altres parts implicades, que sovint és difícil per als legisladors formular normatives que siguin satisfactòries per a tothom, siguin actualitzades i progressives. , i fer la feina que se suposa que han de fer. Això malgrat els millors esforços de tots els implicats.

El comissari Timmermans i el seu cap, el president Juncker, sens dubte seran conscients que molta legislació de la UE tendeix a ser més reactiva que proactiva. Cal consultar totes les parts interessades per preveure possibles problemes que es puguin produir al llarg de la línia. És clar que és molt millor que actuar de manera ad hoc si es produeixen problemes.

Mentrestant, si bé els estats membres tenen competència per als seus propis sistemes d’assistència sanitària, hi ha, sens dubte, la necessitat d’una legislació sanitària europea comuna en la mesura del possible. Però, com suggereix Timmermans, ha de ser la legislació adequada.

L'Aliança espera sincerament que el projecte de Frans Timmermans modeli una legislació que ofereixi les lleis adequades, en el lloc i el moment adequats. En l’àmbit de la salut, això permetrà als grups d'interès treballar amb més rapidesa i eficàcia per crear una Unió Europea més sana i, per tant, més rica. Desitgem bé al comissari.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències