Connecteu-vos amb nosaltres

Dieta

llet i de fruita: Els eurodiputats del darrere mesures per ensenyar hàbits alimentaris més saludables

COMPARTIR:

publicat

on

Girl (4-7) sostenint el got de llet i dinar al costat de la taula, vista elevadaEls hàbits alimentaris saludables comencen joves, de manera que la UE i els seus estats membres haurien de fer i gastar més per animar els nens a menjar aliments saludables i locals, va dir el Parlament dimecres (27 de maig). Per garantir que rebin classes d'alimentació saludable, així com llet escolar, fruites i verdures dels programes de la UE, el Parlament va modificar el projecte de normes i va aprovar un mandat perquè els eurodiputats negociin la seva forma final amb els estats membres de la UE.

“Una dieta sana i equilibrada és la base d'una bona salut. No obstant això, el consum de fruites, verdures i llet ha anat disminuint a tota la UE, amb moltes conseqüències negatives per als europeus. Les noves normes tenen com a objectiu garantir que es faci més a les nostres escoles, no només per oferir als nostres fills aliments saludables, sinó per educar-los millor sobre els hàbits alimentaris saludables”, va dir Marc Tarabella (S&D, BE), que dirigeix ​​la legislació al Parlament. .

Més lliçons, més opcions, un finançament més just

El Parlament va aprovar els plans per fusionar els programes separats de llet i fruita escolar actuals i ampliar les mesures educatives.

Els eurodiputats també van modificar l'esborrany de normes per:

  • Afegiu productes lactis amb efectes beneficiosos demostrats per a la salut infantil, com el formatge, la quallada i el iogurt a la llista d'aliments subvencionables de la UE (sempre que no siguin aromatitzats i no continguin fruites, fruits secs o cacau afegits), amb prioritat anar a productes locals i regionals;
  • exigir als estats membres de la UE que destinin entre el 10% i el 20% del finançament de la UE per a activitats educatives, per exemple, per promoure hàbits alimentaris saludables i lluitar contra el malbaratament d'aliments, incloses visites a granges i distribució ocasional d'especialitats locals com ara fruites i verdures processades (tret que continguin afegits). sucre, greix, sal, edulcorants o potenciadors de sabor artificials), mel, olives o fruits secs;
  • destinar 20 milions d'euros addicionals a l'any per a mesures de llet que portin el finançament anual per a la llet i els productes lactis fins a 100 milions d'euros, amb 150 milions d'euros per a fruites i hortalisses, i;
  • distribuir els fons de la UE de manera més justa entre els estats membres de la UE, establint dos criteris bàsics per a tot el programa (quota de nens de sis a deu anys a la població i grau de desenvolupament de la regió dins de l'estat membre). Els nivells anteriors dels fons del règim llet es tindran en compte durant els sis primers anys del programa i es compensarien amb un nou import mínim anual d'ajuda de la UE per nen.

Propers passos

El Parlament va aprovar les esmenes al projecte de reglament i al mandat de negociació amb els ministres de la UE per 458 vots a favor, 97 en contra i 28 abstencions. Un cop el Consell de Ministres aprovi la seva posició de negociació, el Parlament, el Consell i la Comissió Europea haurien d'iniciar converses sobre la forma definitiva de la nova legislació.

anunci

El programa de llet escolar es va crear l'any 1977. El programa de fruita escolar, que inclou una disposició per a l'educació, es va introduir l'any 2009. Tots dos programes es van crear per promoure el consum de fruites, verdures i llet i productes lactis, però fins ara ho han fet. operada sota diferents acords legals i financers. Els 28 estats membres de la UE participen en el programa de llet escolar i 25 en el programa de fruita escolar (tots excepte el Regne Unit, Finlàndia i Suècia). El consum de fruites, verdures i llet segueix baixant a tot Europa. Més de 20 milions de nens de la UE tenen sobrepès i els adolescents de mitjana mengen només entre el 30% i el 50% de la ingesta diària recomanada de fruites i verdures.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències