Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Luxemburg Presidència de la UE per a l'accés a la penetració campió teràpies

COMPARTIR:

publicat

on

maxresdefault"Cal superar molts reptes", pel que fa a l'accés dels pacients a la medicina personalitzada a Europa, va dir aquesta setmana el ministre de Salut de Luxemburg a Brussel·les. En una conferència d’alt nivell sobre medicina personalitzada de dos dies, la ministra Lydia Mutsch (A la foto) També va demanar "una estratègia centrada en el pacient que participin responsables de decisions i els reguladors de la UE en l'àmbit de la salut pública".

A la conferència, organitzada per l'European Alliance for Personalized Medicine (EAPM), amb seu a Brussel·les, el ministre va dir als assistents que: "La medicina personalitzada serà un focus temàtic de la presidència luxemburguesa", que "ressaltarà les oportunitats per accelerar el progrés".

Va afegir: "La medicina personalitzada s'inicia amb el pacient. Té un enorme potencial per millorar la salut de molts pacients i garantir millors resultats. No obstant això, la seva integració en la pràctica clínica i la cura diària està resultant difícil a causa de les moltes barreres i reptes per a l'accés oportú a l'atenció sanitària específica que encara existeixen a dia d'avui.

"Ha arribat el moment de formular una estratègia centrada en el pacient amb els responsables de la presa de decisions i els reguladors de la UE en l'àmbit de la salut pública, per tal que la UE i els estats membres contribueixin a la integració de la medicina personalitzada en la pràctica clínica i permeti un accés molt més gran per als pacients".

El ministre també va demanar "incentius a nivell nacional i comunitari, així com la cooperació entre els estats membres". Aquestes són vitals, va dir, "fer que l'accés primerenc a la medicina personalitzada sigui una realitat per als pacients d'Europa".

La conferència va escoltar que la importància de l'accés als medicaments i tractaments innovadors per als pacients d'Europa està experimentant un escrutini particular de moment. De fet, els delegats se'ls va dir, el Parlament Europeu va celebrar un debat a principis d'aquest any en l'accés als medicaments, arran d'una declaració del Consell i la Commission.Stanimir Hasurdjiev, membre del Consell del Fòrum Europeu de Pacients i l'Associació accés dels pacients han posat èmfasi que cada vegada més els grups de pacients i els ciutadans s'estan adonant del potencial de la medicina personalitzada, amb la seva capacitat per donar-los el tractament adequat en el moment adequat.

Va dir que els pacients volen autonomia, que volen tenir les seves malalties i les opcions de tractament explicades d'una manera transparent, comprensible (d'un clínic amb fins a la data de coneixement) perquè puguin involucrar-se en la codecisió, i, sobretot , que volen un major accés als tractaments que puguin millorar les seves vides i, en alguns casos, com guardar-los.

anunci

La letona Zanda Kalniņa-Lukaševica, presidenta en funcions del Consell, ja ha afirmat durant la pròpia Presidència del país (que s’allarga fins a finals d’aquest mes) que “l’accés dels pacients a medicaments que tracten eficientment la malaltia és un tema important que ha de ser a principis d’aquest any, la Comissió Europea va crear el Grup d’experts sobre accés segur i oportú a medicaments per a pacients, conegut com a STAMP. STAMP va començar la seva tasca al gener, però, tot i que es va comunicar a la conferència que EAPM celebra la iniciativa, manté que no n’hi ha prou. , molts ciutadans no hi poden accedir, sovint a causa dels costos elevats. Altres qüestions inclouen procediments de reemborsament excessivament burocràtics i la manca d’aplicació de la Directiva d’assistència sanitària transfronterera ”.

Buşoi va afegir que els responsables polítics de la UE haurien d'assegurar que les decisions reguladores sobre el valor de les teràpies innovadores es basen en el que més importa als pacients, i asseguren que obtinguin accés a tractaments innovadors després d'una anàlisi de costos i beneficis centralitzada per part de l'EMA.

MEP Andrey Kovatchev va afegir que en 500 milions de ciutadans de la UE-forts estats de 28 membres amb una població envellida que inevitablement es posen malalts en algun moment, donant accés als pacients el millor tractament possible disponible a Europa és un problema enorme.

De fet, la importància de l’accés als medicaments i als tractaments innovadors està sent objecte d’un examen especial en aquests moments i és actualment un gran problema a les institucions europees. El 20% dels 44 nous medicaments aprovats per la FDA el 2014 havien inclòs referència a marcadors biològics específics, identificats per eines de diagnòstic que ajuden a orientar les decisions i / o procediments d’ús del producte en pacients individuals.

Reflexionant sobre el desenvolupament, Ansgar Hebborn, copresident del Grup de Treball sobre Accés d'EAPM i cap de Política Global de HTA i Pagament de Roche Pharmaceuticals, va dir: "El ràpid creixement del nombre de nous medicaments personalitzats demostra els avenços en l'avanç el camp, des d’una idea visionària fa 20 anys fins a un enfocament establert per tractar moltes malalties actualment ”.

Hebborn va afegir: “Obtenir medicaments i tractaments nous per als pacients que realment en podrien beneficiar ha de ser una prioritat. La capacitat de diferenciar de manera sostenible els preus dels medicaments entre els estats membres de la UE amb ingressos més baixos i més baixos és un aspecte crític cap a l'accés de pacients més equitatiu i assequible a tota Europa ". L’accés per als pacients va ser debatut per un grup d’alt nivell a la conferència EAPM de dos dies en una sessió plenària titulada “Superació de barreres d’accés i comprensió del valor: accés del pacient a teràpies innovadores”.

El grup va incloure Breda Flood, president de la Federació Europea d’Associacions de Pacients amb Malalties d’Al·lèrgia i Vies Aèries i Luis Mendao, del Grup Europeu de Tractament de la Sida. Els delegats també van escoltar que els retards en l’accés i les desigualtats en l’accés a nous tractaments en diferents estats membres sovint tenien un impacte en l’economia, a causa de la impossibilitat de treballar de la gent, de la família del pacient, així com de l’evident impacte negatiu ciutadà que no pot accedir-hi. Es va escoltar la conferència, que es necessita una acció comuna dins d’aquests estats membres mitjançant la col·laboració. La conferència també va ser abordada pel secretari d'Estat de Salut de Letònia, un representant sanitari del govern maltès i diversos membres de diversos partits del Parlament Europeu, així com representants de les direccions generals de la Comissió Europea.

Aquests van ser acompanyats per xifres superiors del conjunt de base àmplia de grups d'interès que van des del món acadèmic, a través de la investigació de EAPM, a la indústria, els polítics i groupss pacient

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències