Connecteu-vos amb nosaltres

Alcohol

NGOS dimiteix del Fòrum de la UE sobre l'alcohol i la salut

COMPARTIR:

publicat

on

beEl 2 de juny, les ONG de salut pública van renunciar al Fòrum de la UE sobre l'alcohol i la salut, després de l'anunci del comissari Andriukaitis que no té previst establir una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol.. La decisió del comissari va en contra de les demandes dels estats membres i del Parlament Europeu per a una nova estratègia integral per fer front als danys causats per l'alcohol a Europa.

Els membres del fòrum, presidit per la DG Santé, inclouen representants de la indústria de begudes i ONG de salut pública. Més de 20 organismes sanitaris, inclosos Eurocare (European Alcohol Policy Alliance), EPHA (European Public Health Alliance) i el CPME (Comitè permanent de metges europeus) van presentar la seva renúncia col·lectiva en una carta oberta al comissari Andriukaitis.

Els signants de la carta exposen les seves "profundes preocupacions" sobre la negligència de la salut pública i la priorització dels interessos de la indústria de l'alcohol. Això inclou:

· La Comissió ignora les peticions del Parlament Europeu i dels estats membres per desenvolupar una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol;

· La Comissió preveu incloure l'alcohol en un marc més ampli per fer front a les malalties cròniques, que deixaria de fer front a molts danys causats per l'alcohol a aquells que no siguin el bevedor, com ara la conducció d'alcohol, l'abús domèstic i l'explotació sexual infantil;

· No hi ha proves que demostrin que el Fòrum de la UE sobre l'alcohol i la salut hagi tingut cap impacte en la salut pública;

· El fòrum es va crear per donar suport a la implementació de l'antiga estratègia de la UE sobre l'alcohol, que va finalitzar el 2012. Sense cap nova estratègia prevista, no es pot justificar la pertinença al fòrum.

anunci

Els signants també van expressar la seva decepció pel fet que el comissari hagués rebutjat les sol·licituds perquè els experts en salut pública tinguessin una estructura formal per reunir-se amb els funcionaris de la Comissió per discutir la política sobre l'alcohol, lliure de grups d'interès creats.

La secretària general d'Eurocare, Mariann Skar, va dir: "El mateix comissari va afirmar que els comportaments de consum d'alcohol a Europa són bons per a la indústria de l'alcohol, però no per a la salut. Eurocare representa 58 organitzacions de 25 països i lamentem profundament la decisió de la Comissió de no establir una nova estratègia de la UE sobre l'alcohol. Això passa davant de les exigències persistents dels estats membres, del Parlament Europeu i de les ONG. La UE és la regió per beure més pesada del món i amb 120,000 morts prematures relacionades amb l'alcohol cada any, hem de tenir una estratègia integral per fer front al dany causat per l'alcohol ".

El professor del Grup de Ciències del Fòrum de l'Alcohol i la Salut de la UE, el professor Sir Ian Gilmore, va dir: "Aquest és un dia trist per a aquells que es preocupen per la salut a Europa. S'ha deixat al descobert la priorització per part de la Comissió dels interessos de la indústria de l'alcohol sobre la salut pública. Moltes ONG han participat activament i de bona fe al Fòrum de la UE sobre l'alcohol i la salut, amb l'esperança de progressar i reduir els danys causats per l'alcohol. Tot i això, sense proves que indiquin que el Fòrum ha assolit cap resultat significatiu i sense cap promesa d’una nova estratègia contra l’alcohol, no veiem cap alternativa a allunyar-nos d’aquesta organització fallida ”.

EPHA Secretary General Nina Renshaw said: “The alcohol industry must have raised a few glasses to DG SANTE after their admission at the last Forum meeting that they don’t even aim to improve health. The Commission has finally admitted what the health community has long suspected – that they have abandoned alcohol policy altogether.  The Forum has proved worse than useless, a free PR front for the industry. The Commission even endorses the industry introducing drinking culture to young kids by promoting “responsible” drinking in primary schools. The health community had to call time on this charade.”

Dades i xifres sobre l'alcohol a Europa

· L’alcohol és el tercer factor de risc més important d’Europa per a la salut i les malalties no transmissibles, com el càncer i les malalties cardiovasculars.

· L’alcohol és una substància tòxica pel que fa als seus efectes directes i indirectes sobre una àmplia gamma d’òrgans corporals i causa d’unes 60 malalties. Tenint en compte totes les malalties i lesions a nivell mundial, l’impacte negatiu sobre la salut del consum d’alcohol és 31.6 vegades superior al benefici.

· 12 milions de persones a la UE depenen d'alcohol.

· Al voltant de 9 milions de nens a la UE viuen amb un dels pares addicte a l'alcohol.

· Una de les 1 víctimes mortals per carretera a la UE es deu a l'alcohol; el 4, gairebé 2010 europeus van morir a les carreteres, un 31,000% relacionat amb l'alcohol.

· Beure alcohol durant l’embaràs pot provocar defectes congènits i trastorns del desenvolupament. Pot causar dificultats físiques, conductuals i d’aprenentatge al nen no nascut.

· El cost social atribuïble a l'alcohol és de 155.8 milions d'euros anuals.

· L’alcohol és el principal risc de malaltia i mort prematura per al nucli de la població en edat laboral (25-59 anys).

· L’alcohol és responsable d’una de cada set defuncions masculines i d’una de cada 13 dones en el grup de 15 a 64 anys, cosa que provoca aproximadament 120 defuncions prematures.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències