Connecteu-vos amb nosaltres

Clonació

La clonació dels aliments: Les comissions parlamentàries voten sobre plans per prohibir la pràctica

COMPARTIR:

publicat

on

20150616PHT67004_originalEn cas de clonació per al menjar es va prohibir a causa de preocupacions sobre el benestar dels animals? Els vots del comitè entorn actual (17 de juny) sobre les esmenes a una proposta de la Comissió Europea de prohibir la clonació d'animals criats i reproduïts en les explotacions ramaderes de la UE. Els eurodiputats encarregats de dirigir els plans a través Parlament donen suport a la prohibició, però volen afegir disposicions sobre les cries d'animals clonats i la comercialització dels seus productes procedents de països fora de la UE.

Situació actual

En el menjar de la UE a partir de clons actualment necessita una aprovació prèvia a la comercialització sobre la base d'una avaluació científica de seguretat alimentària de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (AESA) abans que pugui ser posat al mercat.

L'informe parlamentari

La clonació no només planteja preguntes sobre l'ètica i com afectaria la salut de les persones, l'evidència científica també mostra que alguns animals pateixen una mala salut a causa de la clonació. L'EFSA va reconèixer les preocupacions sobre la salut i el benestar dels animals a causa de les taxes de mortalitat associades a la tecnologia de clonació en el seu dictamen de 2008, que després va reconfirmar en declaracions fetes el 2009 i el 2010.

Per aquests motius l'informe proposa prohibir la pràctica a tots els animals de granja. Els productes alimentaris tant de clons com de la seva descendència s'han de prohibir al mercat alimentari de la UE. Tanmateix, perquè això funcioni, caldria una traçabilitat obligatòria per fer un seguiment dels animals clonats, la seva descendència i qualsevol producte resultant procedent de països fora de la UE on es permet la clonació per a aliments.

punts de vista dels eurodiputats

Giulia Moi, que s'ocupa de la proposta en nom de la comissió de medi ambient, va dir que el treball de l'informe parlamentari s'havia guiat per la necessitat de protegir tant els animals com les persones: "No vam recórrer a compromisos com el màrqueting i el l'oportunitat d'introduir productes derivats d'animals clonats i els seus descendents als estats membres. A més, hem exclòs la possibilitat que la clonació d'animals esdevingui una pràctica habitual dins de les fronteres de la UE". No obstant això, va dir que eren conscients que els productes de la descendència d'animals clonats s'estaven comercialitzant en alguns països amb els quals la UE està comercialitzant.

anunci

Renate Sommer, membre del PPE alemany, que tracta la proposta en nom del comitè d'agricultura, va dir: "A causa dels efectes negatius sobre el benestar animal, la clonació amb finalitats agrícoles és rebutjada per una gran majoria de consumidors. A més, no necessitem la clonació per garantir el subministrament de carn a la UE. Prohibir la clonació és una qüestió de valors i principis europeus. En conseqüència, la prohibició no només hauria d'incloure els propis clons sinó també el seu material reproductiu (semen i embrions), els seus descendents i qualsevol producte derivat. Això és necessari perquè, en cas contrari, potenciaríem la tècnica de clonació a tercers països”.

Propers passos

haurà de ser aprovat pel Parlament i el Councili abans que entri en vigor la proposta. No obstant això, la clonació no seria prohibit per a altres fins, com la investigació, la conservació d'espècies rares i en perill d'extinció o l'ús d'animals per a la producció de productes farmacèutics i dispositius mèdics.

Prohibir no només la clonació d'animals, però el menjar clonada, l'alimentació i les importacions també, diuen els eurodiputats

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències