Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

La targeta europea de discapacitat "marca un pas cap a una Europa sense barreres"

COMPARTIR:

publicat

on

2010_EU_DisabilityConventionLa lliure circulació de persones és un dels drets bàsics garantits per la Unió Europea per a tots els seus ciutadans. Tot i així, les persones amb discapacitat sovint no poden viatjar lliurement per la manca de reconeixement del seu estat de discapacitat i per la seva incapacitat per accedir als serveis als quals normalment tindrien dret als seus països d'origen.
Afortunadament, com a resultat de les discussions amb el moviment per discapacitats, la Comissió Europea està prenent mesures per solucionar aquesta situació mitjançant la introducció d’una targeta europea de discapacitat com a mitjà per reconèixer mútuament els drets i beneficis de les persones amb discapacitat als estats membres de la Unió Europea. L’anunci l’ha fet la comissària d’ocupació, afers socials, habilitats i mobilitat laboral, Marianne Thyssen, en un acte del Parlament Europeu el 30 de juny. "El reconeixement mutu de la identitat i l'estatus d'una persona és un element essencial d'aquest dret a la lliure circulació", va dir Thyssen. "Això és important sobretot per a les persones amb discapacitat", va afegir.
La Comissió Europea s'ha compromès a destinar 1.5 milions d’euros per donar suport als estats membres de 17 que pilotaran aquesta iniciativa a principis de 2016. La Targeta Europea de Discapacitat permetrà als europeus amb discapacitat accedir als mateixos beneficis en les àrees de cultura, oci, transport i esport a casa ia l'estranger.
Mentre que inclusion Europe dóna la benvinguda a la iniciativa de la Comissió Europea per introduir la Targeta Europea de Discapacitat, esperem que les persones amb discapacitats intel·lectuals puguin beneficiar-se realment de la mateixa, ja que la Targeta de Discapacitat només afectarà a un petit nombre d'àrees. Tanmateix, sabem que les persones amb discapacitats intel·lectuals s'enfronten a barreres importants en altres assumptes relacionats amb la lliure circulació, com ara l'accés a serveis públics i informació, educació, ocupació, serveis socials i de salut. Per tant, aconsellem a la Comissió Europea que vegi la introducció de la targeta de discapacitat com a primer pas, amb la finalitat d'ampliar l’abast de la targeta i garantir que les persones amb discapacitat puguin viatjar per tota la Unió Europea de manera igualitària amb altres europeus. ciutadans.
Inclusion Europe també insta els estats membres que encara no s'han unit a la iniciativa a comprometre's a donar suport a la llibertat de circulació dels seus ciutadans amb discapacitat i reconeixen la targeta europea de discapacitat com a eina per a la igualtat de tracte.
Mentre que la Unió Europea ha eliminat les barreres físiques a la lliure circulació, el seu proper repte és trencar també les administratives. Estem encantats de veure que estan prenent mesures per fer que això passi.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències