Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Quatre "tensions" per a la medicina personalitzada per facilitar

COMPARTIR:

publicat

on

a llarg terminiPer l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada director executiu Denis Horgan

En el món de l'assistència sanitària, la medicina personalitzada està guanyant terreny a nivell de base entre els professionals sanitaris i, de fet, també entre els pacients. Però encara hi ha moltes barreres, o "tensions". Moltes malalties cròniques comunes són de naturalesa progressiva, algunes de la progressió de les quals es poden frenar o aturar amb una atenció adequada abans que arribin massa lluny per ser tractades eficaçment. Òbviament, una malaltia progressiva no fa cap benefici al pacient, i aquest estat de coses també és car al llarg de la línia, ja que serà necessari un tractament més intensiu.  

És cert que la cura preventiva eficaç també costa diners, però aquesta suma sovint suposa molt menys que permetre que la malaltia progressi. Els professionals sanitaris (HCP) normalment reben un pagament per realitzar serveis específics. Això els incentiva a realitzar més serveis pels quals seran reemborsats pels serveis sanitaris o els plans privats de salut del pacient. Tanmateix, hi ha menys incentius per realitzar el servei adequat. L'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) amb seu a Brussel·les treballa en l'ètica de donar el tractament adequat al pacient adequat en el moment adequat. Creu que hi hauria d'haver incentius perquè els professionals sanitaris facin la feina adequadament, ja que Europa hauria de pagar per mantenir els pacients sans en comptes de pagar per tractaments que no necessàriament ho aconsegueixen. A l'Europa actual, sovint hi ha circumstàncies en què alguns pacients reben millor atenció que d'altres.

Això pot ser degut a quin estat membre viuen o fins i tot a quina regió d'un estat membre tenen la seva llar. Aquestes són algunes de les "tensions":

Fatiga guia 

Per descomptat, hi ha directrius a nivell europeu que, individualment, poden ser excel·lents. Però la gran quantitat d'aquestes directrius pot crear els seus propis problemes i, en un món ideal, hauria de donar-se el cas que els professionals sanitaris comparessin el benefici de la directriu amb el dany potencial que pot estar fent l'adoptar-la. Això perquè la implementació de la directriu podria allunyar els HCP de llocs de treball potencialment més importants. Resulta que els millors PS no són necessàriament aquells que els segueixen amb obstinació, sinó que són més propensos a ser els que prioritzen el seu temps, amb l'objectiu de treballar de manera individualitzada pacient per pacient. La formació en mètodes actualitzats és vital.

Poder del pacient 

anunci

Els pacients d'avui en dia volen empoderar-se i que les seves malalties i les opcions de tractament s'expliquen de manera transparent, entenedora però no patrocinadora per permetre'ls involucrar-se en la presa de decisions compartides. Volen posseir –i tenir accés sense reserves– a les seves pròpies dades mèdiques, així com un major accés a assaigs clínics i tractaments transfronterers que podrien millorar les seves vides i, en alguns casos, salvar-les.

El pensament actual suggereix que a mesura que més pacients demanin dades, començaran a fluir més i més, i s'esperaria que qualsevol clínica individual que ofereixi un millor accés per al pacient a les seves pròpies dades atraurà més "negocis" amb els pacients que prefereixen ser tractat allà. EAPM creu que aquest flux d'informació també hauria d'implicar l'accés a qualsevol seqüenciació d'ADN en brut. Malauradament, encara no és així a la UE.

Atenció al final de la vida 

Avui dia hi ha una percepció creixent a Europa que els pacients sovint reben més atenció de la que realment volen. Un augment del diàleg metge-pacient hauria de conduir a una atenció al final de la vida molt més adaptada al que realment vol el pacient. Però això no vol dir donar menys cura de la necessària, sobretot per motius econòmics. Tot i que és cert que es gasten més diners al final de la vida d'una persona, els pacients no haurien de ser agrupats en un hospici en comptes de rebre tractaments que sovint poden ser intensius i agressius. Menys cura dels malalts en l'escenari del final de la vida tindria un efecte força positiu en efectiu, però hauria de ser l'elecció del pacient i no la d'un proveïdor que intenti estalviar diners. Un requisit general és que els pacients han de poder confiar en el seu metge perquè es concentri totalment a acordar el millor tractament mitjançant la presa de decisions conjunta.

Compromís amb les polítiques 

En general, el que es requereix per afavorir els objectius de la medicina personalitzada és un compromís molt més polític, que en última instància significa aconseguir que els polítics i els funcionaris entenguin el valor i els beneficis socials de la medicina personalitzada en una UE de 28 estats membres i una població envellida de 500 milions. A més d'això, hauria d'haver una mentalitat de múltiples parts interessades i una col·laboració més gran, no només entre els de la mateixa disciplina sinó també entre disciplines. Amb tot l'anterior, serà més fàcil assolir l'objectiu d'una Europa més sana i, per tant, més rica. I això només serà una bona notícia per als pacients i pacients potencials de la UE ara i en el futur.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències