Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

El càncer de pulmó Llibre Blanc va posar en marxa

COMPARTIR:

publicat

on

cáncercáncerPer l'Aliança Europea per a la medicina personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan

Un blanc Paper L'objectiu de la lluita contra les morts innecessàries causades per càncer de pulmó s'ha llançat avui (dimarts 10 de novembre) i té com a objectiu promoure un major accés a un tractament innovador i una organització més eficient de la investigació.

Els autors, l’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), afirmen que els pacients amb càncer de pulmó necessiten actuar amb urgència al més alt nivell. El document és una crida directa als responsables de la formulació de polítiques, legisladors i reguladors de la UE i dels estats membres.

EAPM escriu que les millores "dependran principalment d'una major col·laboració entre els estats membres i en tot el sector sanitari. La col·laboració ha d’incloure pacients, cuidadors i organitzacions de pacients, que tenen una contribució indispensable per fer ”.

El càncer de pulmó és el principal assassí mundial de tots els càncers. Menys de la meitat dels pacients recentment diagnosticats viuen més enllà d’un any, i només el 16% sobreviu durant cinc anys.

És un gran assassí tan en part perquè és més difícil de detectar en les seves primeres etapes. En el moment en què una persona comença a notar els símptomes, sovint s'ha estès a altres parts del cos i és, per tant, difícil de tractar.

La majoria dels càncers de pulmó en ambdós sexes són causats per fumar, però 15% no ho són, i la majoria dels fumadors són dones, majoritàriament dones joves.

anunci

El càncer de pulmó en les dones ha augmentat un sorprenent 600% en els darrers 30 anys. Avui dia, cada any es moren més per càncer de pulmó que per càncer de mama, ovari i uterí combinats.

S'han plantejat diverses teories sobre això (l'estrogen com a promotor del tumor, n'és un exemple), però, en poques paraules, els científics no estan segurs. El Paper adds: “It is clear that physicians need more effective ways to detect and target these cancers.”

L’European Respiratory Society, expert en càncer de pulmó, el professor Jean-Paul Sculier, va dir: “La batalla contra el càncer de pulmó es queda enrere, per exemple, en la lluita contra el càncer de mama. Una de les raons és la manca general de finançament per a la investigació. Es necessita desesperadament més investigació. Una altra raó és la manca relativa d’incidència dels pacients perquè moren molts pacients ”.

El secretari de l'EAPM, Gordon McVie, va dir: "Cal més esforç en prevenció. S'hauria de desenvolupar la consciència pública sobre la malaltia i els factors de risc, especialment entre els més joves, les dones i els professionals sanitaris de primera línia ".

Stefania Vallone, from Women Against Lung Cancer, said: “Many citizens are asking: ‘Why does Europe matter? How does Europe help us?’ In the era of personalised medicine, the EU can help in many ways. “Personalised medicine starts with you and me. It’s all about empowering the patient and giving the right treatment to the right one at the right time – in our case for the lung cancer patients. Sound simple? Well, it isn’t, for a variety of reasons, but the concept is already starting to revolutionise medicine and the way treatment is delivered.”

El Llibre Blanc assenyala que "entendre un nou diagnòstic és esfereïdor i, ja que els tractaments es mouen tan ràpidament a causa de l'evolució de la ciència, sovint són confusos. Els pacients han d’adonar-se que les estratègies de tractament dependran del tipus de càncer de pulmó, de la seva etapa, del seu estat general de salut i molt més. Afegiu a això les opcions de tractament de la cirurgia, radioteràpiaquimioteràpia i medicaments específics establerts o experimentals, a més dels diversos efectes secundaris possibles i es converteix en un camp minat ".

"Els treballadors sanitaris han de tenir un paper vital en la capacitació del pacient perquè li permeti entendre plenament les circumstàncies i prendre decisions", afegeix.

Amb un major coneixement del genoma humà, els metges poden analitzar la composició genètica d’un pacient, tenint en compte les cèl·lules tumorals, que poden ser úniques, i dirigir-se a la teràpia posterior per tractar el pacient individual i el tumor individual.

EAPM afirma que la medicina personalitzada permet als científics investigar un tumor i intentar identificar gens per predir la sensibilitat als fàrmacs, o gens que poden predir pacients que ho faran millor i que no necessitaran cap tractament addicional o aquells que es puguin beneficiar d’un tractament posterior. En el futur, cada vegada més decisions de tractament es basaran en les característiques moleculars d’un tumor individual. Més investigacions podrien conduir a identificar el càncer de pulmó abans, cosa que augmentaria enormement les taxes de curació.

Denis Horgan, EAPM executive director, said: “Personalised medicine for patients with non-small-cell lung cancer is already here. For example, pathologists can perform the most complete and accurate sub-typing of tumours possible.  “Next-generation sequencing looks set to allow extensive genetic analysis of single samples, although various technical, logistical and ethical problems – Big Data and data protection, for example – need to be solved.”

"Els legisladors tenen un paper enorme aquí a jugar, sens dubte", va afegir el diputat europeu de Cristian Busoi.

Regine Deniel Ihlen, de Lung Cancer Europe, ho va resumir i va dir: “És el moment més cruel per a Europa. El rellotge passa per als pacients. Però hi ha temps. Temps que ens permet situar els pacients al centre de la seva pròpia atenció, però també significa que la priorització està a l’ordre del dia. "Una millor salut per als ciutadans i els pacients és essencial per a la prosperitat d'Europa. No podem créixer sense ciutadans més sans que puguin contribuir al país membre i al projecte de la UE ".

Entre les Llibre Blanc de 'demana' són necessaris un reconeixement que el càncer de pulmó és un dels majors assassins d’Europa i que la Unió Europea pot jugar un paper important per ajudar a combatre la malaltia.

Afegeix que la UE hauria d’establir directrius que permetin als estats membres establir programes de detecció precoç assegurats de qualitat per al càncer de pulmó i que és necessari augmentar les associacions publicoprivades, com ara l’IMI II. El document també demana una major col·laboració entre investigadors farmacèutics per trobar els millors tractaments per als pacients, cosa que reduirà la càrrega de costos per a les empreses individuals en el desenvolupament del tractament.

Finalment, afirma: "Els estats membres i les institucions de la UE haurien d'actuar junts per superar les barreres a la innovació, inclòs el reconeixement del valor real dels nous tractaments i facilitar l'accés a aquests, fomentant la investigació a tot Europa i incloent totes les parts interessades, i en particular els pacients. - en la formació de polítiques ".

Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb:

Denis Horgan, director executiu d'EAPM,
EAPM, Avenue de l’Armee/ Legerlaan 10,
1040 Brussel·les, Bèlgica
T. + 32 (0) 472 535 104
lloc web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències