Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer de pulmó

grups de càncer #WorldCancerDay Europea va instar a prendre mesures contra el glifosat

COMPARTIR:

publicat

on

Cèl·lules de limfòcits T i càncer, SEML'Aliança per a la Salut i el Medi Ambient (HEAL) fa una crida a les societats oncològiques més influents d'Europa per instar els governs a prohibir immediatament el glifosat, un producte químic utilitzat com a herbicida. En una carta enviada el dia mundial del càncer el 4 de febrer pel president de HEAL, el doctor Peter van den Hazel, recorda als principals grups nacionals de càncer que la prohibició del glifosat representa una oportunitat significativa en la prevenció del càncer.

El glifosat es va classificar com a "probable cancerigen" sobre la base de les dades disponibles actualment per l'Agència Internacional per a la Recerca del Càncer (IARC) de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) al març del 2015.

Peter van den Hazel diu: "Definir el glifosat com a" probable carcinogen "significa que els científics han estat capaços de demostrar que el glifosat causa càncer als mamífers. Els responsables polítics europeus i nacionals han d’escoltar l’experiència dels principals científics de l’OMS i ara redueixen amb urgència l’exposició a aquest herbicida. Hem de suposar que si l’exposició pot produir càncer en animals, pot fer el mateix a les persones. "

El glifosat és d’ús generalitzat a Europa. És l’ingredient actiu de la majoria d’herbicides que es venen per al seu ús al sector agrícola. També es ven als consumidors com a herbicida per a ús privat del jardí i a les autoritats públiques per mantenir el recinte escolar, els hospitals, els parcs públics, els paviments i les línies de ferrocarril fora de vegetació no desitjada.

Les enquestes que controlen els fluids corporals dels europeus suggereixen que l’exposició al glifosat s’incrementa. Recentment, l’agència federal alemanya d’ambient (UBA) ha publicat els resultats de les proves periòdiques del glifosat a l’orina de residents alemanys. Va mostrar que mentre que només el 10 per cent de les mostres d’orina 400 en l’enquesta a 2001 estaven contaminats amb glifosat, el percentatge havia augmentat fins a 60 percentatge a 2013 i 40% a 2015. Els biomonitoris dels Amics de la Terra Europa (FoEE) als països europeus de 18 a 2013 van mostrar nivells molt variats.

Iniciatives nacionals existents

Algunes societats nacionals de càncer a Europa ja han pres les mesures que HEAL està promovent. L’any passat, la lliga francesa contra el càncer (la Ligue contre le cancer amb 700,000 membres) va publicar un comunicat en què demanava al govern francès que prohibís el glifosat i altres quatre pesticides inclosos a la classificació IARC el més aviat possible. Pocs mesos després, van llançar una petició per evitar la renovació de la llicència de glifosat per part de les autoritats de la Unió Europea. Sembla que la seva veu es va escoltar ja que pocs mesos després de la primera trucada, el ministre de Medi Ambient francès va exigir als centres de jardineria francesos que aturessin les vendes de glifosat a particulars tret que un proveïdor qualificat proporcionés consells.

anunci

Als Països Baixos, es van prohibir les vendes privades d’herbicides que contenen glifosat el 2014. Els ministeris de protecció del consumidor de l’estat alemany han demanat la prohibició i alguns comerciants alemanys han pres voluntàriament productes de glifosat de les seves prestatgeries. L’Autoritat danesa per al medi ambient laboral, que depèn del Ministeri d’Ocupació danès, ha seguit la decisió de l’OMS / IARC declarant el glifosat com a cancerigen. Això implicarà canvis en les pràctiques d'aplicació, incloses recomanacions per utilitzar productes químics alternatius menys tòxics.

Genon Jensen, directora executiva de HEAL, diu que creu que les societats nacionals contra el càncer podrien ser altament efectives a l'hora de produir un canvi de política que redueixi el risc de càncer. "Demanem a organitzacions influents contra el càncer que animin les seves autoritats nacionals a prohibir aquest probable cancerigen. Ara és el moment de fer-ho perquè la UE està revisant si es renova la llicència europea de glifosat. Així doncs, juntament amb l’acció nacional a casa, demanem als governs nacionals que s’oposin a la renovació de l’autorització de glifosat a nivell de la UE. El lideratge del càncer als països està ben situat per escoltar-se i, d’aquesta manera, pot contribuir a evitar diagnòstics innecessaris de càncer d’aquesta exposició en el futur ”.

HEAL és signant d'una petició a la Comissió de la UE, al comissari de Vytenis Andriukaitis per a la seguretat alimentària i la salut, i als ministres responsables dels Estats membres que els demanen que no renovin la llicència del glifosat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències