Connecteu-vos amb nosaltres

La qualitat de l'aire

#CarEmissions: La participació en proves de laboratori ia la carretera

COMPARTIR:

publicat

on

les emissions

Cada any 430,000 europeus moren prematurament a causa de la contaminació de l'aire. Una de les principals fonts d'emissió dels vehicles de carretera és òxids de nitrogen (NOx), entre ells el diòxid de nitrogen verinosa. Després de l'escàndol de Volkswagen, en el qual l'empresa va admetre la prova d'emissions trampes als EUA, el Parlament i el Consell estan considerant la possibilitat d'actualitzar la normativa d'emissions existents per assegurar les proves estan més a prop de les condicions reals de conducció.

Per ajudar a preparar una nova legislació, la comissió de medi ambient del Parlament va celebrar una audiència el dimarts 23 de febrer per conèixer les opinions dels grups d'interès sobre les propostes per millorar els procediments de mesura de les emissions dels cotxes. Françoise Grossetête, membre francesa del grup PPE, ha explicat: “Hem de recuperar la confiança en el sector de l'automòbil a Europa. Aquest sector hauria de ser perfectament fiable. I per això aquestes proves han de ser clares, exigents i independents”.

"Al Parlament volem garantir que tinguem un sistema de proves central i independent", va dir el membre socialdemòcrata alemany Matthias Groote. I ha afegit que també cal vetllar perquè "es respectarà realment el que es diu a la legislació".

El dany causat per les emissions de NOx

Els gasos NOx poden agreujar malalties respiratòries i cardíaques. A Europa el 40% dels NOx s'emeten pel transport per carretera i el 80% d'aquestes emissions prové dels cotxes dièsel. El 2010, el Joint Research Center de la Comissió Europea va provar sis cotxes de gasolina i sis dièsel. "La conclusió principal va ser que hi ha un problema amb les emissions de NOx dièsel a la carretera", va dir Alois Krasenbrink, del Centre Comú d'Investigació, a l'audiència.

El problema amb les proves d'emissions actuals

anunci

Un nou model de cotxe només es pot posar al mercat si compleix els requisits mediambientals de la UE, coneguts com a normes d'emissions de l'euro. Aquests requisits existeixen per reduir l'impacte ambiental dels cotxes, com el dels gasos NOx. Un cop aprovat en un país, un cotxe es pot vendre a qualsevol part de la UE. Aquest procés es coneix com homologació.

Actualment, però, les emissions de nous models es mesuren en laboratoris estudis mostren que hi ha una bretxa entre els mesuraments en laboratoris i aquells en condicions reals de conducció. Els últims sis vehicles dièsel euro poden emetre diverses vegades més NOx en el món real que en els centres de prova especialitzats.

Les raons per les diferències en les proves

L'actual procediment de mesurament no està actualitzat. Va ser introduït en 1970 i va actualitzar per última vegada en 1990. Les proves són massa flexibles, permetent als fabricants de vehicles per afectar els resultats per mesures com la reducció de la massa i l'ús de pneumàtics de baixa resistència. Altres factors, com l'estil de conducció i la temperatura de l'aire també poden fer una diferència en els resultats.

La millora dels procediments de prova

La UE està actualitzant els procediments per mesurar les emissions per reflectir millor les condicions de conducció del món real. La Comissió ja ha adoptat dos de cada quatre mesures que permetrà que les noves proves, conegudes com a proves d'emissions de conducció real (RDE), comencin al setembre de 2017. El Parlament i el Consell també estan estudiant com actualitzar normes d'emissions d'automòbils.

"Reconeixem que les proves RDE són urgents, tot i que representen un repte per a la indústria", va dir Erik Jonnaert, secretari general de l'Associació Europea de Fabricants d'Automòbils, durant l'audiència del 23 de febrer. No obstant això, va advertir que augmentarien, el cost de fabricació en 600€-1,300€ per vehicle. A més, fins a un 25% dels models dièsel previstos podrien estar en risc de caure com a resultat.

Chris Carroll, de l'Organització Europea de Consumidors, va donar suport a les demandes de proves més realistes: "La legislació de la UE en aquest àmbit deixa molt clar que els cotxes a la carretera han d'ajustar-se als resultats de l'homologació de tipus. Haurien de funcionar en un ús normal com ho farien en una prova de laboratori i, evidentment, aquest no és el cas ara mateix".

El Parlament també ha establert una comissió d'investigació per investigar les infraccions de normes de la UE fabricants d'automòbils a les proves d'emissions de vehicles a l'arrel de l'escàndol de Volkswagen. la comitè, Que estarà en funcionament durant un any, es reunirà per primera vegada dimecres 2 de març al triï el seu president i vicepresidents.

Comparteix aquest article:

Tendències