Connecteu-vos amb nosaltres

La grip aviària

#Salud: els diputats europeus aproven regles actualitzades per ajudar a contenir malalties transmissibles d'animals  

COMPARTIR:

publicat

on

la llei de sanitat animalMesures per prevenir i aturar els brots de malalties animals com la grip aviària o el peu aftosa, de manera informal van acordar els eurodiputats i el Consell de Ministres al juny 2015 UE, van ser aprovades pel Parlament el dimarts 9 de març.

El projecte de llei de la UE, sobre les malalties que són transmissibles entre els animals, i potencialment als éssers humans també, posa nou èmfasi en la prevenció i hauria d'ajudar els professionals a seguir el ritme dels avenços científics.

"L'aprovació de la Llei de Sanitat Animal és una gran victòria. Aquesta llei fa possibles tres coses. En primer lloc, vincula la salut i el benestar dels animals i el connecta amb la salut humana. Aquest vincle directe, juntament amb l'èmfasi en l'ús responsable dels antibiòtics, ens ajudarà a combatre la creixent resistència als antimicrobians. En segon lloc, permet a les autoritats i als productors centrar-se més en la prevenció i el control de les malalties transmissibles dels animals. I en tercer lloc, fusiona uns 40 actes jurídics en un acte bàsic”, va dir el ponent Jasenko Selimovic (ALDE, Suècia).

Prevenció: un millor maneig i l'ús responsable dels medicaments

Les noves normes, en línia amb la posició de llarga data del Parlament, posen més èmfasi en la prevenció i aclareixen les responsabilitats dels agricultors, comerciants, professionals dels animals, inclosos els veterinaris i també els propietaris d'animals de companyia amb aquesta finalitat.

Tots els agricultors, els propietaris dels animals i els operadors estaran obligats a aplicar els principis de la bona cria d'animals i l'ús prudent dels medicaments d'ús veterinari. Els veterinaris hauran de donar a conèixer la interacció entre la salut i el benestar animal i la salut humana i de la resistència antimicrobiana. La Comissió de la UE, per la seva banda, s'ha compromès a supervisar l'ús real d'antibiòtics en animals en els Estats membres i publicar regularment dades comparables per a aquest fi.

Les decisions ràpides, transparents, inclusius i basats en la ciència

anunci

La nova llei facultarà a la Comissió de la UE per prendre mesures urgents per fer front a malalties emergents que podrien tenir un "impacte molt significatiu" en la salut pública i la producció agrícola. Els diputats també han assegurat que els experts de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) seran consultats quan s'actualitzi la llista de malalties potencialment perilloses de la UE i que les organitzacions d'agricultors, associacions veterinàries, moviments de benestar animal i altres participaran en l'elaboració de plans de contingència.

Millorar el benestar animal i la lluita contra el comerç il·legal d'animals domèstics

Totes les mesures de control de malalties hauran de prendre en compte el benestar animal i estalviar els animals seleccionats, inclosos els animals de carrer, qualsevol dolor, angoixa o patiment.

Per ajudar a prevenir els gossos de carrer o animals domèstics comercialitzats de forma il·lícita que transmeten malalties dels animals, els eurodiputats s'insereixen regles que requeririen tots els posseïdors d'animals domèstics professionals i venedors per ser registrades i també la Comissió pot demanar als Estats membres a establir bases de dades nacionals de gossos, gats i altres animals, si és necessari.

Propers passos

L'esborrany de la Llei de Sanitat Animal es va aprovar sense votació en una segona lectura primerenca després de ser aprovat pel Consell el desembre de 2015. Després de l'aprovació del Parlament, el reglament ja es pot publicar al Diari Oficial de la UE. Entrarà en vigor 20 dies després i serà aplicable cinc anys després.

Més informació:

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències