#Zika: La UE dóna suport a la investigació amb Zika 10 milions de €

virus zika3_1La Comissió Europea llança avui una quantitat de 10 milions d'euros per a la investigació sobre el virus Zika, que afecta actualment gran part de Llatinoamèrica.

El país més afectat és el Brasil, on l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat que el recent agrupament de malformacions cerebrals severes als nounats podria estar relacionat amb el virus. Tot i que el risc de transmissió del virus Zika a la UE és baix, actualment no hi ha cap tractament ni vacuna contra el virus, i les proves diagnòstiques de les infeccions no estan àmpliament disponibles.

El finançament, que procedeix del 2020 Horizon El programa de finançament de la investigació i la innovació de la Unió Europea inclourà projectes que primer hauran de demostrar el vincle entre el virus i les greus malformacions cerebrals registrades en els nadons. Si s’acrediten, els investigadors podrien després combatre el virus Zika, incloent el desenvolupament de diagnòstics i proves de possibles tractaments o vacunes.

Carlos Moedas, comissari europeu de Recerca, Ciència i Innovació, va dir: "Aquest finançament permetrà investigar amb urgència la nova amenaça global del virus Zika. Això demostra una vegada més que estem preparats per afrontar noves epidèmies com Zika amb una investigació ràpida i eficaç ".

Vytenis Andriukaitis, comissària de Salut i seguretat alimentària, va afegir: "Diversos ciutadans de la UE han tornat de les zones afectades amb el virus Zika. La Comissió fa un seguiment acurat de la situació i, a mesura que s’acosta l’estiu, treballa estretament amb el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, l’OMS i els estats membres per posar en marxa totes les mesures necessàries per garantir que la resposta al virus sigui coherent i ben coordinat. "

Celso Pansera, ministre de Ciència, Tecnologia i Innovació del Brasil, va dir: "La col·laboració amb la Unió Europea en la investigació sobre el virus Zika serà molt important per ajudar els investigadors brasilers a lluitar contra les malalties epidèmiques que afecten el nostre país. A més, la iniciativa estimularà la investigació i la tecnologia a escala global per al benefici de la població a tot el món. "

El finançament complementarà altres iniciatives de recerca finançades actualment per Horizon 2020 que poden ajudar a lluitar contra Zika. Un d'ells és una crida de 40 milions d'euros per investigar desenvolupament de vacunes per a la malària i malalties infeccioses desateses, que inclou el virus Zika. Un tema més de 10 milions més infraestructures de recerca per al control de malalties transmeses per vector podria recórrer un llarg camí per combatre els mosquits que van propagar Zika i altres malalties prevalents. Finalment, la UE cofinançarà la investigació sobre la prevenció de malalties infeccioses a Amèrica Llatina i el Carib sota el marc de l’enllaç ERANET programes.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brasil, Malalties, EU, salut, Latin America, World Health Organization

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *