Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Health: Tailored medicine is not ‘Taylor-made’

COMPARTIR:

publicat

on

DefiniensBigDataMedicine01La medicina personalitzada és un camp en moviment ràpid que veu tractaments i medicaments adaptats als gens d'un pacient, així com al seu entorn i estil de vida, escriu Denis Horgab, director executiu de la Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada.

In a nutshell it aims to give the right treatment to the right patient at the right time, and can also work in a preventative sense. These cutting-edge sciences and ‘omics’ really hit the news last year when President Obama launched the Precision Medicine Initiative, earmarking millions of dollars to upgrade research, clinical trials and DNA sequencing in the US.

I la revolució també s'està produint en aquest costat de l'Atlàntic. L'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) amb seu a Brussel·les i els seus membres de múltiples parts interessades opinen que els tractaments dirigits o adaptats són el camí del futur, salvaran vides i milloraran la qualitat de vida d'una població envellida. de 500 milions de pacients potencials a tota la UE.

La tecnologia avança i sembla imparable. Per exemple, el genoma humà es va seqüenciar per primera vegada fa menys de 15 anys i va prendre una mica de temps i diners encara més seriosos. Avui en dia, el procés dura unes hores i és relativament econòmic, al voltant dels 1,000 dòlars cada vegada.  

As ever, big ideas often have to balance efficiency and cost. This is nothing new. The inventor of ‘Taylorism’, one Frederick Taylor, who lived at the turn of the 1900s, is known as the “father of scientific management”. He was an expert in efficiency.

Taylor creia que els components de qualsevol tasca es podien (i haurien de ser) estudiats, mesurats, cronometrats i estandarditzats per maximitzar l'eficiència i, per tant, el benefici. Va ser un defensor de "el sistema per sobre de l'home". Les seves creences es van estendre ràpidament i àmpliament amb moltes empreses, entre elles Toyota, que van utilitzar amb èxit els seus principis.

In a world in which populations are living longer and prices are sky-rocketing, the proponents of Taylorism will tell you that they like the idea of stopwatches in clinics to measure patient appointments. They argue that patient care should conform to the same ideas of ‘value’ that would apply to how long it might take a mechanic to affix a wing-nut, or a robot to spray-paint a new car.

anunci

Però, l'estandardització tan vital per al taylorisme en, per exemple, una fàbrica d'automòbils, es pot aplicar realment a la medicina?

EAPM argumentaria que no.

The bottom line is that personalised medicine is an innovative, efficient and patient-centred alternative to the outdated, outmoded and out-the-door one-size-fits-all treatment model. And its proponents will tell you that is also has the potential to yield a maximum return on healthcare investment – a strong argument for decision-makers in times of austerity.

OK, there is a ‘value’ issue and the great value debate needs to happen soon. Without doubt there are key questions about the cost-effectiveness of new and even existing treatments.

Però hi ha un argument sòlid que el valor l'ha de definir el 'client', en aquest cas, el pacient. I, segons resulta, el model de fabricació de Toyota (et al.) no funciona en moltes àrees de la medicina. No tots som iguals. 

Una mida única és una pèrdua de diners en molts casos, simplement perquè no funciona per a un subgrup de pacients determinat, per exemple. I podria haver-hi problemes genòmics, problemes d'estil de vida i (malauradament) problemes d'accés quan es tracta de pacients, les seves malalties i els seus tractaments.

And, anyway, to understand ‘value’ one must first understand a treatment and a medicine and consider what it can provide, weighed against cost and other considerations. 

Quan es tracta d'implementar la medicina personalitzada encara hi ha moltes barreres. A l'Europa actual, sovint hi ha circumstàncies en què alguns pacients reben millor atenció que d'altres.

One of the issues could be described as guideline fatigue – it turns out that the best healthcare professionals are not necessarily those who doggedly follow each guideline, but are more likely to be those who prioritise their time.

Un altre podria ser la manca de poder del pacient. Els pacients d'avui en dia volen empoderar-se i que les seves malalties i les opcions de tractament s'expliquen de manera transparent, entenedora però sense condescendents per permetre'ls involucrar-se en la presa de decisions compartides.

Un tercer problema és un problema amb l'atenció al final de la vida. Avui dia hi ha una percepció creixent a Europa que els pacients sovint reben més atenció de la que realment volen. Un augment del diàleg metge-pacient hauria de conduir a una atenció al final de la vida molt més adaptada al que el pacient vol i necessita. 

I un quart és el compromís polític. Es necessita molt més d'això per afavorir els objectius de l'EAPM i de totes les parts interessades, la qual cosa significa, en definitiva, aconseguir que els polítics i els funcionaris entenguin el valor i els beneficis socials de la medicina personalitzada. 

Paral·lelament, cal augmentar la col·laboració, no només entre els de la mateixa disciplina, sinó també entre disciplines. 

Hi ha moltes qüestions amb les quals enfrontar-se, però, en el món emocionant i en expansió de la medicina personalitzada, el pacient hauria de ser el rei, no el sistema. 

La filosofia de Frederick pot haver estat feta a Taylor per a Toyota. Però certament no està fet a mida per a la medicina moderna.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències