Connecteu-vos amb nosaltres

Afganistan

# Cimera UE-Índia: Un nou impuls per a l'Associació Estratègica UE-Índia

COMPARTIR:

publicat

on

modi_junckerLa 13a Cimera entre la Unió Europea i l'Índia va tenir lloc a Brussel·les el 30 de març de 2016. Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, Donald Tusk, president del Consell Europeu, i Narendra Modi, primer ministre de l'Índia, van participar a la Cim.

També hi han assistit l'alta representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat/vicepresidenta de la Comissió, Federica Mogherini, i la ministra de Comerç i Indústria de l'Índia, Nirmala Sitharaman. La UE i l'Índia han acordat una declaració conjunta de la cimera.

Els líders van reconfirmar el seu compromís de donar un nou impuls a la relació bilateral aprovant l'Agenda d'Acció 2020 UE-Índia com a full de ruta comú per guiar i enfortir conjuntament l'Associació Estratègica Índia-UE en els propers cinc anys. L'agenda es basa a més en els objectius i resultats compartits dels plans d'acció conjunts de 2005 i 2008. Engloba una àmplia gamma d'àmbits de cooperació, com ara la política exterior i de seguretat, el comerç i la inversió, l'economia, les qüestions globals i les persones a persones. contactes.

Els líders van condemnar fermament els atacs terroristes a Brussel·les el 22 de març de 2016 com un afront inacceptable a les nostres societats democràtiques obertes i van transmetre el seu més sentit condol a les famílies i amics de les víctimes. La UE i l'Índia van confirmar el seu compromís de mantenir-se units i ferms en la lluita contra l'odi, l'extremisme violent i el terrorisme mitjançant l'adopció d'una declaració conjunta sobre la lluita contra el terrorisme. Pretén intensificar la cooperació UE-Índia per contrarestar l'extremisme i la radicalització, frenar el flux de combatents terroristes estrangers i frenar les fonts de finançament del terrorisme i el subministrament d'armes.

Les dues parts van decidir reforçar encara més l'associació econòmica UE-Índia. L'Agenda de la UE per a l'ocupació, el creixement, l'equitat i el canvi democràtic i les iniciatives de l'Índia 'Sabka Saath, Sabka Vikas' (Esforços col·lectius, creixement inclusiu) creen noves oportunitats per a una cooperació mútuament beneficiosa entre persones i empreses d'ambdues parts. Els líders van felicitar que ambdues parts s'hagin tornat a involucrar en les discussions sobre com avançar en les negociacions de l'Acord de Comerç i Inversions (BTIA) de base ampli UE-Índia. La UE és el soci comercial més gran de l'Índia, que representa el 13% del comerç global de l'Índia (el 2015 el valor total del comerç de mercaderies UE-Índia va arribar als 77.5 milions d'euros) i també el primer inversor estranger. La UE va felicitar la disposició de l'Índia per establir un mecanisme per facilitar les inversions de tots els estats membres de la UE a l'Índia.

Els líders van felicitar el compromís del Banc Europeu d'Inversions (BEI) de donar suport a la inversió a llarg termini en infraestructures crucials per al desenvolupament ambientalment sostenible, social i econòmic de l'Índia, i en particular el préstec del BEI de 450 milions d'euros per a la construcció de la primera línia de metro a l'Índia. la ciutat de Lucknow. El BEI i el Govern de l'Índia van signar un primer tram de 200 milions d'euros. Els líders també han celebrat l'anunci del BEI de la propera instal·lació a Nova Delhi de la representació regional del Banc per al sud d'Àsia.

La UE i l'Índia van decidir intensificar la seva cooperació per lluitar contra el canvi climàtic i van adoptar la "Declaració conjunta entre la UE i l'Índia sobre una associació per a l'energia neta i el clima".

anunci

És clau per a l'aplicació de l'Acord de París i desencadenarà un diàleg climàtic renovat amb l'Índia. Pretén reforçar la cooperació energètica, principalment en fonts d'energia renovables, promoure la generació d'energia neta i augmentar l'eficiència energètica.

La UE i l'Índia van acordar abordar els reptes ambientals i treballar junts cap al desenvolupament sostenible que millori la cooperació en qüestions mediambientals. La "Declaració conjunta de la Unió Europea i la República de l'Índia sobre l'Associació Indoeuropea de l'Aigua" adoptada a la Cimera preveu l'enfortiment de les capacitats tecnològiques, científiques i de gestió en l'àmbit de la gestió de l'aigua i dóna suport als projectes emblemàtics indis "Clean Ganga" i "Clean India".

L'establiment de l'Associació per a l'Energia Neta i el Clima, així com l'Associació Indoeuropea de l'Aigua reunirà representants de les parts interessades rellevants, inclosos els estats membres de la UE i els estats indis interessats, institucions europees i índies, empreses i societat civil que creen oportunitats empresarials i tecnològiques entre els UE i Índia.

La UE i l'Índia també han acordat intensificar la seva cooperació en recerca i innovació, especialment per abordar els reptes globals actuals, inclosa la salut. La declaració destaca l'ampliació de l'Acord de cooperació científica i tecnològica Índia-UE fins al 2020 i la creació de mecanismes per al finançament conjunt de projectes de recerca i innovació. Els líders també van animar a augmentar els vincles entre la iniciativa "Índia digital" i el "Mercat únic digital" de la UE mitjançant una cooperació millorada en ciberseguretat, estandardització de les TIC, governança d'Internet, recerca i innovació.

Els líders també van aprovar l'establiment de l'Agenda Comuna sobre Migració i Mobilitat (CAMM) entre la UE i l'Índia, que reflecteix la importància de l'Índia com a soci estratègic per a la UE en l'àmbit de la migració i la mobilitat. El CAMM, com a marc de cooperació, és l'inici d'un procés a llarg termini que conduirà a una cooperació més profunda i un compromís mutu sòlid en matèria de migració, una àrea política global clau. El CAMM aborda quatre pilars de manera equilibrada: una migració regular millor organitzada i el foment d'una mobilitat ben gestionada; prevenció de la migració irregular i el tràfic d'éssers humans; maximitzar l'impacte de la migració i la mobilitat en el desenvolupament; i la promoció de la protecció internacional.

Les dues parts van expressar el seu compromís d'intensificar la política exterior i la cooperació en matèria de seguretat. Van discutir els últims avenços als barris respectius de la UE i l'Índia.

En particular, la UE i l'Índia donen suport als esforços en curs cap a un procés de pau i reconciliació dirigit i de propietat afganesa, que condueixi a un entorn lliure de violència i terror. En aquest context, esperaven amb interès la Conferència Ministerial de Brussel·les sobre l'Afganistan el 5 d'octubre de 2016 amb l'objectiu de renovar un marc d'associació i cooperació internacional fins al 2020. Van expressar el seu suport a una cooperació regional millorada i de base àmplia al sud d'Àsia.

Els líders van expressar la seva profunda preocupació per la situació a l'Orient Mitjà amb l'esperança que les converses intrasíries, sota els auspicis de l'ONU, assegurin una transició política liderada per Síria i de propietat siria, posant fi a la violència a Síria.

Els líders van donar suport fermament a una solució diplomàtica al conflicte a l'est d'Ucraïna mitjançant la plena implementació dels Acords de Minsk per part de totes les parts d'acord amb la Resolució 2202 (2015) del Consell de Seguretat de l'ONU.

La cimera va ser una oportunitat perquè els líders també debatessin qüestions de drets humans, l'arbitratge internacional en curs en virtut de la Convenció de l'ONU sobre el Dret del Mar (UNCLOS) pel que fa al cas de dos marines italians, així com el cas de catorze estonians. i sis guàrdies del Regne Unit condemnats a presó per un tribunal indi.

Els líders van reafirmar el paper clau del G-20 per aconseguir un creixement fort, sostenible i equilibrat en benefici dels ciutadans i van reconèixer la importància d'implementar l'agenda integral adoptada a la Cimera del G-20 de novembre de 2015.

Els líders també van acordar iniciar un diàleg sobre la ràpida implementació de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i de l'Agenda d'Acció d'Addis Abeba.

Per a més informació: 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències