Connecteu-vos amb nosaltres

Benestar dels animals

reacció FAH-Europa per a informe d'O'Neill en #antimicrobialresistance

COMPARTIR:

publicat

on

Recobriments globals-antimicrobians: mercat per créixer per 2018El final informe de l'O'Neill Review on Antimicrobial Resistance (AMR), publicat avui (19 de maig), en general fa algunes bones recomanacions pel que fa a fomentar la innovació per al desenvolupament ràpid de nous diagnòstics, promoure l'ús de vacunes i alternatives als antibiòtics, millorar la vigilància de la RAM i el consum d'antibiòtics tant en persones com en persones. animals, així com avalar millors incentius per fomentar la inversió en nous medicaments i millorar els existents, així com la creació d'un Fons Global d'Innovació.

La indústria de la salut animal a Europa dóna suport plenament a la proposta d'una campanya mundial de conscienciació pública que serà liderada per l'Assemblea General de l'ONU. L'informe podria haver anat més enllà per reconèixer la tasca que ja fa el sector de la salut animal a Europa durant més d'una dècada a través de les campanyes de sensibilització gestionades per la Plataforma Europea per a l'Ús Responsable de Medicaments en Animals – EPRUMA – que ha estat promovent l'ús responsable dels antibiòtics a l'agricultura. Aquestes campanyes van de la mà de la defensa de l'excel·lent higiene, la bioseguretat i la bona cria a les granges. Cal lloar la idea d'una campanya global de conscienciació a nivell de l'ONU, però en última instància s'ha d'adreçar a l'usuari final, és a dir, metges i pacients i veterinaris i agricultors.

 

No obstant això, malgrat totes aquestes mesures, les malalties infeccioses dels animals encara es produeixen de manera natural i, en interès de la salut i el benestar dels animals, els antibiòtics són vitals per tractar els animals amb una infecció bacteriana. Tenim l'obligació moral i legal de salvaguardar la salut i el benestar dels animals al nostre càrrec. Això també afecta la cadena de subministrament d'aliments, ja que qualsevol animal que no sigui tractat adequadament a causa de la manca d'opcions (per exemple, no hi ha antibiòtics disponibles) afectarà la seguretat i la seguretat alimentària d'Europa, així com la salut pública a llarg termini. L'informe podria haver aprofitat l'ocasió per esmentar que l'objectiu d'un ús responsable, en última instància, és arribar a un ús dels antibiòtics "el menys possible, tant com sigui necessari", és a dir, eliminar innecessari i mal ús d'antibiòtics a les granges.

 

A l'informe s'esmenta un possible impost sobre els antibiòtics en l'agricultura. Aquest sistema basat en impostos sobre antibiòtics podria provocar que els animals malalts no fossin tractats, cosa que afectaria el benestar animal. A més, a més de totes les altres incerteses, els impostos addicionals serien un desincentiu considerable per a la investigació i el desenvolupament en el segment dels antibiòtics de la indústria de la salut animal. També contradiria l'estímul anterior de l'informe per a més inversió i incentius en innovació com a camí a seguir per lluitar contra la RAM.

En última instància, els antibiòtics en animals i persones s'han d'utilitzar de manera més racional i més específica, maximitzant l'efecte terapèutic i minimitzant el desenvolupament de la RAM (tal com s'indica a la Guia de la CE per a l'ús prudent d'antimicrobians en animals (2015/C 299). /04)), alhora que es salvaguarda la salut pública i animal i el benestar animal.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències