Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#PerMed2016: Conferència de la Comissió empeny agenda de la medicina personalitzada

COMPARTIR:

publicat

on

March13_2013_20712441_DrDrawingMolecule_PersonalizedMedBioP2718276218La Conferència sobre Medicina Personalitzada de dos dies de la Comissió Europea per a 2016 (1-2 de juny) va explorar la medicina personalitzada específicament a través d'una política de recerca. Va tractar d’exhibir l’estat de la qüestió sobre el terreny i aprofundir en els reptes de la investigació i la innovació en l’avanç del camp en benefici dels pacients i ciutadans de la UE. Horgan.

Entre els ponents i participants principals es van incloure: Paulo Lisboa, professor i cap del departament de matemàtiques aplicades de la Universitat John Moores de Liverpool; Anders Olauson, president honorari del Fòrum europeu dels pacients; Peter Kapitein, defensor del pacient, Inspire2Live, Amsterdam; Rudi Westendorp, Universitat de Copenhaguen, així com; Andrzej Rys, director de sistemes sanitaris, productes mèdics i innovació, Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària, Comissió Europea. A ells se sumaren molts altres, inclosos: Wolfgang Ballensiefen, director de projectes i programes del German Aerospace Center; Paul Timmers, director de la Societat Digital, Direcció de confiança i seguretat, Direcció General de Xarxes de Comunicacions, Contingut i Tecnologia, Comissió Europea; Ernst Hafen, cap de l’Institut de Biologia de Sistemes Moleculars, ETH Zurich, i; Jan-Eric Litton, director general, Infraestructura de Recerca de Recursos Biomoleculars i Biobancs, Estocolm.

També hi van assistir: Peter Høngaard Andersen, conseller delegat del Innovation Fund Denmark, Copenhaguen; Mary Harney, exministra irlandesa de salut i viceprimer ministre; Gaetano Guglielmi, subdirector general, Direcció General d'Investigació i Innovació en Sanitat, Ministeri de Salut italià, Roma, i; Walter Ricciardi, president, Istituto Superiore di Sanita, Roma. Això es basa en les conclusions del Consell de la UE sobre medicina personalitzada de finals de l'any passat que es van fer durant la presidència de la UE a Luxemburg.

A l’esdeveniment, a l’edifici Charlemagne de la Comissió a Brussel·les, es va presentar una nova iniciativa que incloïa finançament i organitzacions polítiques d’Europa i altres països. Això es diu Consorci Internacional per a Medicina Personalitzada (IC PerMed) i va continuar des del llançament de l’informe PerMed de dos anys per davant de l’Alliance Europea per a la conferència de Medicina Personalitzada a 2015.

IC PerMed se centrarà, en part, en fomentar i coordinar accions de recerca i innovació per complir la seva declaració de missió. Una gran part d’aquest treball consistirà a construir les bases d’evidències necessàries per progressar en l'àmbit de la medicina personalitzada i, en fer-ho, evitar la duplicació de debats polítics en curs a nivell de la UE o incursions en àrees de competència dels estats membres. .

La seva visió és utilitzar la investigació com a conductor de la medicina personalitzada i les seves organitzacions membres treballaran per:

  • Establir Europa com a líder mundial en recerca de medicina personalitzada;
  • donar suport a la base de les ciències de la medicina personalitzada mitjançant un enfocament coordinat de la investigació;
  • proporcionar evidència per demostrar el benefici de la medicina personalitzada als ciutadans i als sistemes sanitaris, i;
  • preparar el camí per a la medicina personalitzada per als ciutadans.

El full de ruta IC PerMed s'estructurarà com una llista d’actes de recerca d’acord amb aquests cinc reptes. La primera versió del full de ruta, que s'actualitzarà periòdicament, es publicarà a finals d’aquest any. Els membres de IC PerMed treballaran junts per implementar les accions acordades.

anunci

Durant la conferència, es van identificar i discutir diversos desafiaments en un alt nivell. Aquests inclouen:

  • Desenvolupament de la consciència i l’apoderament: la medicina personalitzada promet una prevenció i predicció més efectives de malalties i un tractament més precoç i segur. Canviarà el nostre enfocament de la salut pública i la forma d’atendre els pacients en el futur. Tot i això, per implementar-lo amb èxit, cal que tots els grups d'interès, inclosos els pacients i els professionals sanitaris, estiguin capacitats i conscients del seu potencial.
  • Integració de solucions de Big Data i TIC: els conjunts de dades generats per seqüenciació a gran escala i tecnologies “òmiques” són extensos i, quan es combinen amb dades clíniques, d’imatges, nutricionals, d’estil de vida i d’exposició ambiental, produeixen “dades de gran valor”. Aquests desenvolupaments necessiten esforços de recerca addicionals per desenvolupar plenament el seu gran potencial, com ara millorar l’estratificació de la malaltia i obrir el camí a una medicina més personalitzada.
  • Traducció bàsica a la investigació clínica i més enllà: per tal que la medicina personalitzada aconsegueixi l’impacte previst sobre la salut i el benestar de les persones, es requereix la col·laboració i la comunicació a través del continu de la investigació. El repte general és la conversa creuada eficient d’investigadors bàsics, clínics i experts en salut pública durant el seguiment a llarg termini d’individus i pacients sans, que és un requisit previ per comprendre l’efecte de les variacions genètiques en malalties i per descobrir biomarcadors robustos. .
  • Portar la innovació al mercat: la medicina personalitzada té el potencial de canviar radicalment la manera com els ciutadans aprenen i es preocupen per la seva salut, tant pel que fa a la prevenció com al tractament de les malalties. No obstant això, portar la innovació al mercat té diversos reptes que cal abordar. A més, és important entendre els motors i facilitadors de la innovació per tal que puguin ser aprofitats al màxim.
  • Donar forma a una salut sostenible: la medicina personalitzada presenta oportunitats i reptes per als sistemes d’atenció sanitària. En assegurar-se que només els reben els pacients que es beneficiaran dels tractaments, podria ajudar a contenir els costos. Centrant-se en la predicció i la prevenció, també podria ajudar a reduir la despesa sanitària a llarg termini. No obstant això, els medicaments específics solen ser molt cars i poden afectar els pressupostos dels sistemes sanitaris. Tots aquests temes es van debatre completament i les conclusions mitjançant un informe de la conferència es publicaran oportunament.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències