Connecteu-vos amb nosaltres

Discapacitat

#CRPD: L'educació inclusiva vital per a tothom, incloses les persones amb discapacitat diuen experts de l'ONU

COMPARTIR:

publicat

on

article-new-ehow-images-a07-p9-9g-afterschool-care-handicapped-children-pennsylvania-800x800L'educació inclusiva és fonamental per aconseguir una educació d'alta qualitat per a tots els estudiants, inclosos els que tenen discapacitat, i per al desenvolupament de societats inclusives, pacífiques i justes, han afirmat experts en drets humans de les Nacions Unides en noves directrius autoritzades sobre la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat. (CRPD).  

"A milions de persones amb discapacitat se'ls nega l'educació, i per a moltes més, l'educació només està disponible en entorns on estan aïllats dels seus companys", diuen els experts del Comitè dels Drets de les Persones amb Discapacitat a les directrius publicades avui. (1 de setembre).

L'educació de les persones amb discapacitat sovint és de mala qualitat, estableix expectatives baixes i limita les oportunitats dels estudiants, assenyala el Comitè. En canvi, un entorn d'aprenentatge veritablement inclusiu valora la contribució i el potencial de les persones amb discapacitat i les dota d'habilitats essencials per a la vida, el llenguatge i les habilitats socials.  

"El dret a l'educació inclusiva significa transformar la cultura, les polítiques i la pràctica en tots els entorns educatius formals i informals per garantir que l'educació sigui per a tots els estudiants", va dir la presidenta del CRPD, Maria Soledad Cisternas Reyes. "L'educació inclusiva és important no només per a les persones amb discapacitat sinó per a les societats on viuen, ja que ajuda a combatre la discriminació i a promoure la diversitat i la participació".

L'Observació general ofereix orientacions als 166 estats que han ratificat la Convenció sobre el compliment de les seves obligacions en virtut de l'article 24, en virtut del qual "els estats part han de garantir un sistema educatiu inclusiu a tots els nivells i un aprenentatge al llarg de la vida".

"Colocar els estudiants amb discapacitat a les classes ordinaris sense acompanyar canvis estructurals, per exemple, en l'organització, el currículum i les estratègies d'ensenyament i aprenentatge, no constitueix inclusió", afirma el document.

Més aviat l'educació inclusiva "se centra en la participació plena i efectiva, l'accessibilitat, l'assistència i el rendiment de tots els alumnes, especialment aquells que, per diferents motius, estan exclosos o en risc de ser marginats".

Significa que tot el sistema educatiu, ja sigui públic o privat, ha de ser accessible, inclosos els edificis, la informació i la comunicació, els materials educatius, els mètodes d'ensenyament, l'avaluació, els serveis lingüístics i de suport, el transport escolar, les instal·lacions d'aigua i sanejament a les escoles, els menjadors escolars. i espais recreatius.

anunci

“Per habilitar l'educació inclusiva requereix una transformació en profunditat dels sistemes educatius en la legislació, les polítiques i la manera com l'educació es finança, administra, dissenya, s'ensenya i es controla. Esperem que el nostre Comentari general guiï i ajudi els Estats a assolir aquest objectiu”, va dir la Sra. Cisternas Reyes.

Llegeix el comentari general aquí.

CRPD està compost per 18 experts independents en drets humans d'arreu del món. Serveixen a títol personal i no com a representants dels estats part. Les observacions finals del Comitè són una avaluació independent del compliment dels estats amb les seves obligacions en matèria de drets humans en virtut del tractat. Més informació sobre la CRPD.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències