Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#EHFG2016: Fòrum Europeu de Salut Gastein analitza les noves necessitats socials i de salut en el canvi de les societats europees

COMPARTIR:

publicat

on

gastein-forum-2jpgAvui (30 de setembre) conclou el Fòrum Europeu de Salut Gastein (EHFG), que ha donat la benvinguda a ministres, ONG, pacients, professors i professionals de la salut per explorar solucions al panorama demogràfic canviant d'Europa. Demografia i diversitat a Europa - Noves solucions per a la salut va ser el tema del 19th edició de l'EHFG, i el programa va crear una oportunitat única perquè persones d'arreu del continent i més enllà debatin sobre els fenòmens europeus de l'envelliment de la població i l'augment de la migració. En més de 15 sessions i tallers interactius, que van cobrir 35 hores de debat a càrrec de més de 500 participants, els següents temes van ser protagonitzats.

El sentiment subjacent que es va transmetre en les sessions plenàries era que Europa es troba en un moment de canvi i d'incertesa. El camí a seguir s'ha de trobar en solucions que integrin plenament les consideracions de salut en totes les àrees de l'elaboració de polítiques, des de l'ocupació i els serveis socials fins a les ciutats i els camps de refugiats.

Europa diversa

Avui dia, una de cada set persones és migrant. En lloc d'una càrrega per als sistemes de salut, els participants van destacar les oportunitats que sorgeixen de l'augment de la diversitat i el potencial per contrarestar moltes de les pors associades a l'envelliment de la població a Europa, ja que els migrants solen ser joves, sans i en edat de treballar.

No obstant això, els ponents, inclosos els representants de l'Oficina Regional de l'Organització Mundial de la Salut a Europa, van subratllar que la reconstrucció de la confiança en Europa i els seus sistemes polítics és d'una importància crítica. La globalització i l'augment de la diversitat han enriquit Europa, però la gent ha quedat enrere. Davant l'augment dels moviments populistes i les conseqüències del Brexit, calen millorar els serveis socials i una major equitat social.

Europa sana

La gent pot viure més temps, però això no sempre vol dir que estiguin saludables. Per combatre la creixent prevalença de malalties no transmissibles com la diabetis, el càncer i les malalties cardiovasculars en la gent gran, així com les condicions mentals, molts participants de l'EHFG van coincidir en la necessitat d'enfocaments més holístics i calculats per a l'atenció sanitària, millor vinculats amb el benestar social i social. necessitats. Apuntar a reunir un ampli ventall de grups d'interès (des de polítics fins a pacients, així com alcaldes i fins i tot historiadors) a la taula per establir polítiques i desplegar programes.

anunci

La majoria dels participants de l'EHFG van rebutjar una visió fatal de l'envelliment de la població a Europa. Més aviat, els ponents de la Comissió Europea i el convidat especial Paul Krugman, Premi Nobel d'Economia, van destacar les oportunitats derivades de l'envelliment dels baby-boomers a Europa. L'"economia de plata" és la tercera economia més gran del món i té el potencial d'impulsar el creixement i l'ocupació a la regió. L'assistència sanitària, un servei més utilitzat per la gent gran, ja representa prop del 10% de la mà d'obra europea, des de treballadors altament qualificats fins a mà d'obra.

Europa intel·ligent

La gent gran vol dir que les necessitats socials no es reduiran, però poden ser més intel·ligents. Els tallers i les taules de discussió van debatre els millors mitjans per proporcionar accés a l'assistència sanitària d'una manera sostenible i assequible. Molts van destacar la importància de les associacions públic-privades, les noves tecnologies i les polítiques més innovadores i efectives per satisfer millor les necessitats socials.

L'edició 2017 de l'EHFG (4-6 octubre) marcarà el 20 del fòrumth aniversari, que continuarà creant una plataforma de discussió i impulsant noves reflexions sobre la creació d'un futur millor per a la salut d'Europa.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències