Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Trump: Reescriptura total de la política mèdica?

COMPARTIR:

publicat

on

assistència sanitàriaAmb la notícia que Donald Trump ha obtingut una impressionant victòria per convertir-se en el 45è president dels Estats Units el gener del 2017, els que treballen en medicina personalitzada i en salut en general a banda i banda de l’Atlàntic estaran atentament. escriu Aliança Europea per a la medicina personalitzada del director (EAPM) Executiu Denis Horgan.

El 2010, l'actual president Barack Obama va llançar l'Acordable Care Act (batejada com Obamacare). Més tard, va iniciar la Iniciativa de Medicina de Precisió (PMI), aquesta última en el seu discurs sobre l’Estat de la Unió de 2015. Per tant, segurament va sorprendre una mica que l’assistència sanitària als més de 300 milions de ciutadans de la nació amb prou feines es tractés en els tres debats debats previs a les eleccions d’aquesta setmana.

Ara que es coneixen els resultats, els partidaris d’Obamacare esborraran el vot nord-americà. La candidata perdedora Hillary Clinton s'havia compromès: "Com a presidenta, defensaré la Llei d'Assistència Accessible, aprofitaré els seus èxits i aniré encara més enllà per reduir els costos. El meu pla reprimirà les companyies farmacèutiques que cobrin preus excessius, frenarà el creixement dels costos de la seva butxaca i proporcionarà un nou crèdit a aquelles persones que s’enfronten a despeses sanitàries elevades ”. No obstant això, el vencedor final Trump havia parlat anteriorment de "reformes del mercat lliure molt necessàries per a la indústria sanitària".

Va afegir: "Però cap d'aquestes reformes positives no es pot aconseguir sense una derogació d'Obamacare. El primer dia de l’Administració de Trump, demanarem al Congrés que lliuri immediatament la derogació total d’Obamacare ”.

És just dir que almenys una part de la població va estar d’acord amb ell, ja que els efectes de la Llei d’atenció a preus accessibles han estat lluny de ser perfectes en la ment de molts ciutadans. Tot i així, és raonable suposar que la majoria dels nord-americans no van votar amb l'assistència sanitària al cap de les seves ments durant aquestes eleccions.

Aleshores, com s’enfrontarà la nova i molt potent configuració (Trump té la Casa Blanca, el Senat i la Cambra de Representants) a les preocupacions sanitàries d’una nació de 320 milions de pacients potencials? Com que l’assistència sanitària no estava representada lamentablement en les dues campanyes, sap la futura administració què vol i què necessita la seva gent?

I què passa ara amb PMI? Al centre de la iniciativa d'Obama hi havia la creació d'un grup de persones, sanes i malaltes, tant homes com dones, vells i joves, que s'estan estudiant per ampliar el coneixement de com les variants genètiques afecten la salut i les malalties.

anunci

El que és clar és que gran part de la població nord-americana volia un canvi de la "vella guàrdia". El públic, òbviament, buscava un candidat alternatiu que considerava que podia donar suport a ells i als seus propis problemes. El fet que la meitat del país consideri que el guanyador eventual no els pot representar adequadament posa de manifest les faltes en el que és essencialment un sistema de dos partits: la manca d’elecció en els candidats progressistes. Hi ha paral·lelismes entre alguns motius de la decisió nord-americana i la integració sovint lenta de nous tractaments progressius, amb una medicina personalitzada al centre, en els sistemes sanitaris de tot el món.

Sembla que es van guanyar estats claus de swing a causa dels ciutadans que es van sentir ignorats per l’establiment cridant més fort. En part, i tot i tenir una màquina de partit massiva, els demòcrates no van poder comunicar-se adequadament amb l'home i la dona del carrer.

Això es reflecteix sovint quan els metges no es comuniquen correctament amb els seus pacients i no tenen en compte els seus estils de vida, necessitats i opinions.

La confiança també era un problema. Cap de les parts confiava en l’altra o, com a mínim, era prudent. Sovint hi ha una intensitat insuficient quan els pacients més coneixedors es preocupen perquè els metges no interaccionin realment amb ells, així com els problemes de menys temps disponible amb els metges de capçalera que treballen amb excés de feina i els riscos derivats de diagnòstic erroni.

Els demòcrates, i gran part de l'opinió occidental, us diran que sota Obama el partit va aconseguir molt en vuit anys. Però, Trump pot basar-se en aquests èxits o simplement es dedicarà a desmantellar-los, mentre construeix un mur metafòric (a diferència del que realment ha estat parlant) entre les necessitats sanitàries i el que realment es proporcionarà? Trump és un home de negocis i entén clarament que la sostenibilitat en qualsevol àmbit requereix inversió, tant en les persones com en les infraestructures, i que una nació sana és una nació rica. El lideratge adequat aquí és de vital importància i el president electe ho ha de demostrar quan arribi el seu moment.

La continuïtat de la inversió en atenció sanitària als Estats Units té una importància cabdal, ja que és aquí a Europa, tot i que Trump insinua que això provindrà d’aquestes “reformes del lliure mercat”, en lloc de qualsevol arca central.

Mentrestant, les eleccions van identificar sitges fins i tot als mitjans de comunicació (com va fer durant i després del Brexit, de fet) i, per fer una altra comparació, hi ha problemes similars en l’assistència sanitària. Una de les barreres principals per integrar la medicina personalitzada en els sistemes sanitaris és el "pensament de sitges". Hi ha una desesperada necessitat que els jugadors clau de tots els àmbits surtin de les seves caixes i cooperin dins de les seves pròpies disciplines i, sobretot, més enllà.

L’EAPM, amb seu a Brussel·les, és una organització multiparticipant que reuneix una sèrie d’interessats, inclosos pacients, professionals sanitaris, investigadors, acadèmics i responsables polítics, entre d’altres, i té com a objectiu garantir el tractament adequat per al pacient adequat en el moment adequat.

L’Aliança creu que Trump ha de reunir tota Amèrica després de les que possiblement han estat les eleccions dels Estats Units més divisives de la història (de fet, reflecteix el referèndum esmentat al Regne Unit sobre el Brexit a l’hora de dividir una nació sencera, amb més xoc, odi i ira que fins i tot els pitjors pessimistes esperaven).

Igual que a l’àmbit sanitari de la Unió Europea, que es troba fragmentat en àrees claus, provocant enormes desigualtats en l’accés als millors medicaments i tractaments per als ciutadans, l’administració Trump entrant haurà de trobar una representació equilibrada de punts de vista que impliquin totes les parts interessades. Una vegada més, com a Europa, l'accés varia d'un habitatge a un altre, implicant sovint una ubicació geogràfica (disponibilitat de rutes clíniques, per exemple) i la riquesa o la manca del pacient.

Cal que hi hagi un ecosistema sanitari equilibrat i afinat per garantir que els Estats Units facin tot el possible per als ciutadans en aquests moments d’escalada ràpida dels costos de la salut. Realment, hauria estat un repte difícil per a qualsevol nou resident a la Casa Blanca, com ho va ser per Obama, però aquest repte caurà ara als peus d’un Donald John Trump, un home de negocis de Nova York de 60 anys, que mai abans no havia ocupat càrrecs públics.

Amèrica i Europa esperen les polítiques d'assistència sanitària del 45è president ...

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències