Connecteu-vos amb nosaltres

Càncer

#EuropaColon: Què segueix per #health?

COMPARTIR:

publicat

on

La DG SANTE està tirant la gota sobre els canvis de discussió sobre el pressupost de la UE, a mesura que el Brexit esdevé una realitat? Hi ha rumors que circulen i recentment informats per POLÍTIC, que la salut a nivell de la UE quedarà relegada a la segona divisió i un enfocament "la salut en totes les polítiques" vindrà a substituir la Direcció de la Comissió.  

Aquests rumors es van veure agreujats per la publicació recent de l'informe El futur d'Europa on la salut només s'esmentava de passada. No es va reconèixer el fet que les recomanacions de l'informe no es podrien lliurar tret que hi hagués una població activa sana que recolzés les idees i la innovació. Sembla que es dóna per fet que la salut és una cosa que només passa.

A més, els estats membres han de ser responsables de les seves polítiques de salut o de les variacions d'accés. Sense la DG SANTE o les organitzacions de pacients per controlar l'activitat, els Departaments de Salut podrien fer tan poc com volguessin. Tot i que moltes ONG es beneficien econòmicament de la DG SANTE, que garanteix de manera important la seva independència de la indústria, també proporcionen una funció valuosa i de suport a la DG SANTE. A més, les ONG ofereixen assessorament independent i especialitzat sobre molts aspectes diferents de la salut dins de la Direcció. La veu pacient i la contribució han trigat molts anys a construir-se i ser escoltades. Seria una situació lamentable si s'hagués de deixar de banda tan fàcilment. Els que estan en el camp agraeixen plenament la contribució considerable que la DG SANTE ha fet al llarg dels anys a molts aspectes del debat sobre salut. EuropaColon dóna suport totalment als esforços per estabilitzar l'existència de la DG SANTE i la seva presència continuada en els afers de la UE en els propers anys.    

Europacolon és una plataforma europea per al càncer colorectal (CRC) que té com a objectiu conscienciar, donar suport als pacients i fer campanya per l'equitat d'accés als millors tractaments i cures. Els plans de 2017 inclouen treballar amb la Comissió de la UE sobre estàndards d'atenció per a les vies de pacients amb CCR; reactivar els esforços de detecció amb un grup de treball dedicat, format per països amb excel·lents taxes de detecció; realitzant una enquesta a escala europea sobre les necessitats no satisfetes dels pacients amb mCRC. També es continuarà treballant amb els nostres grups membres per donar suport a les seves polítiques locals i iniciatives nacionals. Actualment, amb 43 grups membres a 32 països, només uns pocs romanen fora del redil. En el futur, EuropaColon ampliarà la seva missió a altres càncers digestius.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències